Tuesday, 6 December 2011

novel hensem~

selamat pagi cikgu ! *kena cakap macam upin ipin tu.


apehal tah, abes sekolah je terus meroyan nak pergi sekolah balik. anyway, aku rindu kau wahai sekolah. ( sejak bila kau reti rindu sekolah ? )


aku bukan nak cerita pasal sekolah pon, tu lain kali jela aku cerita. hehe. aku nak cerita pasal NOVELS. why? why novels ? kau jangan tanye aku novel tu ape, aku siku muka kau buruk kang ! joking2. hehe. 


novel Percy Jackson


EmmaTitlePage.jpg
Emma, by Jane Austen


ni jela gambar yang aku rasa nak seludup kat internet. ape gune google kann ? hehe. 




novel memang salah satu obsession aku. aku obses dengan benda alah ni. ( tak boleh pergi la kau ). majoriti perempuan pon minat baca novel. bagi aku, ni salah satu jalan lain nak berangan without wasting my priceless time. *falsafah lagi. 




berangan tak salah, sebab ia adalah asas untuk cita2. *falsafah lagi dan lagi




otak aku pon relaks. time aku kanak2 sunquick lagi kat sekolah, ada yang pernah cakap kat aku camni 


"kau ni asyik novel je, boring aku tengok."


aku pedulik hape. setakat ni aku baca, takde pulak kematu kepala otak aku ni. hoho. satu jela aku nak cakap, pernah ke kau bosan buat apa yang kau minat ?


penulis buku yang aku rasa bapak-paling-hebat-nak-mati is Jane austen, Stephanie Mayer dan JK Rowling. tapi jangan risau, buku dorang memang bpak tebal la kann sampai aku taknak n takkan baca. muhaha. gambar yang aku songlap kat internet tadi ada yang tajuk dia Emma kan? ye tu memang Jane Austen punye masterpiece.


masterpieces dia banyak lagi. aku kaut gambar novel dia satu tu jela pon. majoriti berlatarbelakangkan zaman rom dolu2. aku tak minat sangat, sebab aku malas sikit nak baca bahasa omputeh. sekarang aku tengah ontheway nak habiskan novel SAYANGKU CASPER. latar belakang nye kat PARIS, memang best.


aku pilih novel macam mana ? aku tengok cover novel tu dulu. kalau cantik cover, cantiklah cerita. tu pendapat aku. tapi better tengok dulu sinopsis dia kat belakang buku. dah sure, kaut la. aku tak ajar mencuri tau ni! hehe. 


p/s: membaca ialah titi ilmu. hehe.


0 orang buat demo: