Monday, 12 December 2011

simpan sendiri please !

sila simpan sendiri. *ulang tajuk pulaks!


entry aku kali ni pasal AIB. rahsia terbesar or what so ever yang kalau dibongkar, akan membuat diri rasa macam nak seret2 muke kat jalan tar, or pakai topeng gambo gransazer. 


walaupun rahsia tu macam kecik, i think cukup kalau disimpan sendiri. kalau da tak tahan sangat nak berceloteh tu, cerita dengan bestie je cukup. tapi korang yakin ke kawan baik tu boleh simpan rahsia korang sampai mati ? tak takut jadi fitnah ? satu lagi, jangan sesekali cerita dengan balaks korangs okai. disaster nanti wey !


yesterday i berry (beraks) ketol2 dear. ERK !


aku rasa lebih baik jangan bagitau siape2 termasuk bakal suami sekalipun tentang rahsia hitam tu. oh, jangan bagitau aku korang nak jadi JUJUR 'je' dengan PASANGAN tu. buat taubat nasuha, sungguh2. lepas da bertaubat, anggap sahaja diri tu bersih sebersih-bersihnya. tuhan tak pernah mungkir janji. 


aku mention lagi ok, jangan cerita dekat balaks korang. tolong sangat2. if korang TERcerita dekat bestie and bestie korang cakap jangan cerita, dengar cakap dia. aku rasa kalau lah ada kawan macam tu kat dunia ni, selamat hidup korang dunia akhirat ! kawan jenis macam tu bukan menggonggong mengongkong, tapi menolong. selagi dia tegur, memang dia care pasal korang. 


if dah TERcerita dekat bestie tu, cakap dekat dia dengan penuh bunge2 bahasa *cehh! , mintak dekat dia jangan bukak rahsia dekat orang lain. jaga hati si kawan baik2. dia pun manusia, tak PERFECT. kot2 la korang gaduh then dia bukak cerita dekat orang lain, serves you right !





i think that's all for today.
i should end this post with ASSALAMUALAIKUM.


p/s: tuhan takkan bukak aib someone selagi someone tu tak bukak aib dia sendiri.






0 orang buat demo: