Thursday, 29 December 2011

why u jalan macam . . . tettt !

Hye kipas susah mati sekalian. haha !


why u jalan macam . . . tettt !. hehe. saje2 je ni. ade pulak rahsie tentang cara jalan pompuan. amaran, kalau nak observe kaum hawa jalan jangan nampak ketara sangat, nanti kitorang bagi horse-kicking kat u'ols yang kaum adam tu. hehe.


1. jalan, tapi macam tak jalan. apsal tah macam kelings. i mean, jalan berginjat, macam tak pijak tanah. pompuan macam ni dikatakan kononnye tak jujur, bile cakap suke me-laser n suke kecikkan hati orang. uhh~ banyak na tabiat tak baik ni. ish2~ ok, i'm not done yet. pompuan camni jugak katanye ego tinggi, boros. suke berbelanja tanpa pikir ade banyak lagi kegunaan. tapi, ada gud side jugak. biasanya, pompuan macam ni selalu dipuja2 lelaki. 


2. bile jalan, suke usha kanan, usha kiri. macam nak melintas je gamaknye. hehe ~ pompuan macam ni biasanya pandai simpan rahsie. walaupun ramai yang describe dia tak jujur, merugikan teman bualnye n suke tipu kawan sendiri, ramai laki yang nak kat dia kononnye pompuan type camni senang nak diatur n diuruskan.


3. " i pompuan melayu terakhir la u, that's y la i jalan menunduk ! ". biasanya mempunyai sifat yang tertutup. dia hanya akan berbual dengan orang yang dia rapat n yang dia gerenti akan simpan rahsie dia. sebab sikap dia yang agak dingin tu, dia tak terlalu care tentang love life dia, tapi mana2 laki yang dapat dia memang very2 lucky betol la sebab dia ni setia punya olang wa cakap lu. :)


4. jalan pandang lurus kedepan, takde toleh2. biasanya, type macam ni memang ada pendirian yang tetap. jangan sekali2 nak bantah la kan. sebab dia ada pendirian yang teguh, susah nak gugat iman dia ni. memang tak pelik kalau pompuan type macam ni just nak berbual dengan orang yang ada pengalaman luas sahaja. ufufu~ best describe : maybe sombong kudd !


5. bila jalan badan gerak ke kiri n kanan. jenis yang tak ambik kisah dengan masalah dia. ape pon masalah yang dia ada, dia akan anggap tu bende kecik tapi sebenarnye kena gune otak nak settle kan. oleh sebab dia ni jenis yang tak berape nak ambik port pasal masalah dia, banyak probs dia yang tak dapat diselesaikan. 


6. badan nampak tegak bila jalan. tegas tentukan sikap sendiri. taknak urusan peribadi dia ada orang nyibuk2. gaya cakap type macam ni selalunya serious, well, nak tunjukkan yang dia ada pendirian yang tetap. the best part is, dia seorang yang bertanggungjawap. amat teramat suke sangat2 dekat lelaki yang berdikari without lack of romanticism. :)


7. jalans like a giraffe. ye, zirapah. bile jalan badan dia macam kedepan n kebelakang. pompuan macam ni sangat rapuh perasaan beliau. cehh ~ senang terasa, senang jugak tersinggung. so better be careful with this type. :)




p/s: credit to tentang cinta

0 orang buat demo: