Thursday, 29 December 2011

why u jalan macam . . . tettt !

Hye kipas susah mati sekalian. haha !


why u jalan macam . . . tettt !. hehe. saje2 je ni. ade pulak rahsie tentang cara jalan pompuan. amaran, kalau nak observe kaum hawa jalan jangan nampak ketara sangat, nanti kitorang bagi horse-kicking kat u'ols yang kaum adam tu. hehe.


1. jalan, tapi macam tak jalan. apsal tah macam kelings. i mean, jalan berginjat, macam tak pijak tanah. pompuan macam ni dikatakan kononnye tak jujur, bile cakap suke me-laser n suke kecikkan hati orang. uhh~ banyak na tabiat tak baik ni. ish2~ ok, i'm not done yet. pompuan camni jugak katanye ego tinggi, boros. suke berbelanja tanpa pikir ade banyak lagi kegunaan. tapi, ada gud side jugak. biasanya, pompuan macam ni selalu dipuja2 lelaki. 


2. bile jalan, suke usha kanan, usha kiri. macam nak melintas je gamaknye. hehe ~ pompuan macam ni biasanya pandai simpan rahsie. walaupun ramai yang describe dia tak jujur, merugikan teman bualnye n suke tipu kawan sendiri, ramai laki yang nak kat dia kononnye pompuan type camni senang nak diatur n diuruskan.


3. " i pompuan melayu terakhir la u, that's y la i jalan menunduk ! ". biasanya mempunyai sifat yang tertutup. dia hanya akan berbual dengan orang yang dia rapat n yang dia gerenti akan simpan rahsie dia. sebab sikap dia yang agak dingin tu, dia tak terlalu care tentang love life dia, tapi mana2 laki yang dapat dia memang very2 lucky betol la sebab dia ni setia punya olang wa cakap lu. :)


4. jalan pandang lurus kedepan, takde toleh2. biasanya, type macam ni memang ada pendirian yang tetap. jangan sekali2 nak bantah la kan. sebab dia ada pendirian yang teguh, susah nak gugat iman dia ni. memang tak pelik kalau pompuan type macam ni just nak berbual dengan orang yang ada pengalaman luas sahaja. ufufu~ best describe : maybe sombong kudd !


5. bila jalan badan gerak ke kiri n kanan. jenis yang tak ambik kisah dengan masalah dia. ape pon masalah yang dia ada, dia akan anggap tu bende kecik tapi sebenarnye kena gune otak nak settle kan. oleh sebab dia ni jenis yang tak berape nak ambik port pasal masalah dia, banyak probs dia yang tak dapat diselesaikan. 


6. badan nampak tegak bila jalan. tegas tentukan sikap sendiri. taknak urusan peribadi dia ada orang nyibuk2. gaya cakap type macam ni selalunya serious, well, nak tunjukkan yang dia ada pendirian yang tetap. the best part is, dia seorang yang bertanggungjawap. amat teramat suke sangat2 dekat lelaki yang berdikari without lack of romanticism. :)


7. jalans like a giraffe. ye, zirapah. bile jalan badan dia macam kedepan n kebelakang. pompuan macam ni sangat rapuh perasaan beliau. cehh ~ senang terasa, senang jugak tersinggung. so better be careful with this type. :)




p/s: credit to tentang cinta

Tuesday, 27 December 2011

Cincin u syumel, tapi.............

Hai.


nak share la info ni kan, skodeng kat SINI tadi ada pulak info yang cambest. yela, cincin da cun dah, orangnye pon dah cun tapi.... cara pakai lak tak betols. 


cincin, meh sini meh. 


anyway, kalau dapat sebijik cincin berlian ber-karat2, gerenti berpinar mata tengok. huehauhueha. ni da lari topik ! okeh2, da tak cite pasal karat2 ni dah. 


nabi cakap, umat islam just boleh pakai cincin kat jari MANIS n jari KELINGKING je. 




and... jangan le sekali2 pakai dekat jari TELUNJUK, HANTU , n , IBU JARI. sebab tu melambangkan upacara keagamaan diorang. something like that. 




howkeyyhhhh, suda tau ? inform kat kawan2 sume k ! :)

Friday, 23 December 2011

Lembu ensem~

tengah2 aku beraks, teringat pulak aku dekat satu bende ensem ni.


lembu aku dulu memang ensem. ianya cukup mampu untuk mengalahkan drogba yang obses main bola sementelah si comel, yakni lembu aku cukup ghairah menebas n mencerna rumpots dalam badan beliau.




abang google bagi. 


ya, aku memang bangga dengan si comel. *tinggikan idong.




masa hari raya korban kot, aku pergi la merayap nak carik si hensem ni. setelah rasa seperti mahu menyeret muke kat tembok rumah yg kasar tu, baru lah beliau muncul menampakkan batang idong yg berlubang dua beliau. oh, lihatlah dunia. aku ada lembu, kau ada ? termalu seketika setelah sedar diri terberangan depan beliau. ala ala malu biawak gitu.




pembetulan disitu, aku yang jumpe dia, bukan dia yang nampakkan batang idong nye yg penuh berisi tu. time aku jumpe dia, walaupon aku kecik lagi masa tu, aku dah cukup matang utk tau ape yang dia tengah buat tu. yela, sebab aku pon selalu buat jugak. nikmat wooohhh !




seperti air terjun, tahi beliau meluncur laju keluar tanpa sempat ditahan lagi. ape rahsie ek ? ni mesti selalu makan hairpro, sebab tu lawasss kann ? berserta dengan bau yang sangat mengasyikkan, aku dengan tak berlengahnye trus lintang pukang sambil berpikir, jangan la tak cukup tanah, jangan la !




hmmm... masih hidupkah beliau ? atau sudah dibuat satay ? atau sudah dikorbankan ? apakah ? 

Thursday, 22 December 2011

Oh wow ! yummeayhhh !

Assalamualaikum n hye untuk reader(s). hope korang rasa gajus gojes hari ni n bile2 pon lah !


aku saje nak buat entry ni hari ni. aku nak menceceh tentang COKLAT. aku minat jugak, tapi tak obses sangat la. makan bile mengidam teringin je. back in my school days, aku tengok ramai yang minat sangat. especially kaum hawa, macam aku ! hehe.


untuk chocoholic, aku rasa korang patut kenal2 dulu ngan coklat ni. latarbelakang mereke2 yang kamu telan la ye senang cerita. yela kan , sedap makan tapi tak kenal cam tak best pulak. hehe ~



sejarah coklat start di Mesoamerika. coklat yang ditapai, dipanggang n kacang tanah koko theobroma boleh dikesan oleh orang2 pre-olmec dengan bukti kewujudan minuman koko. 


kemudian orang eropah menambah susu dan gula halus iaitu dua bahan yang tak diketahui oleh mexicans. coklat tak pernah diterapkan dalam diet umum sebaliknya sebagai pencuci mulut saja. dalam abad ke-19 britain, JOHN CADBURY wujudkan proses emulsifikasi untuk nak buat coklat pepejal yang moden.


see. diorang pon dah tau minum hot chocolate. terasa macam kuno disini. tettt !


dah tau sikit2 kan? jum kite tengok gambo2 yang boleh kecurkan korang. tadah sebaldi air liur tu penoh rasanya. boleh siram pokok bunge. haha ! okay, ini tidak kelakar. cam selekeh gitu.


uh oh, terliur.


hehe,bahaya ! beware of crocodile


stoberi celup coklat !
















satay terbaru abad ini.....





comel.. grrrrammnye !








air terjun.. coklat lagi dan lagi..


coklat bentuk kasut. ohsome !








lap air liur tu. malu orang tengok. sangat mouth-watering. sile beli sendiri kalau nak. sekian.


coklat ape yang korang suke ? ape pon yang korang suke as long nama dia stil 'COKLAT'  tetap ada baik n buruknya. aku nak share sikit pros and cons of eating chocs.


PROs :

1. coklat mengandungi ANTIOKSIDAN. antioksidan boleh meneutralkan tindak balas kimia merbahaya yang berlaku dalam badan dan ketika terdedah kepada pencemaran.


2. coklat boleh meLANCARkan peredaran darah. sesetengah orang yang makan coklat gelap perasan yang tekanan darah diorang turun lepas makan coklat tu tiap hari. 




3. boleh membuat korang rasa TENANG. bende alah ni boleh menaikkan tahap sesetengah bahan kimia baik yg ada dalam otak. termasuk mood-altering chemicals ,  phenylethylalanine n anandamide yg boleh menaikkan tahap keyakinan diri korang. so, kalau korang baru break up ngan encik pakwe / cik makwe , tensyen dsb, sangat disarankan makan coklat ok ! at least takde la terbuat kerje bodoh pulak nanti. 


kami telah gumbira sakan selepas makan cekolat


CONs :

1. boleh jadi OBES. sebab tu la orang diet memang takkan sentuh makanan ni. kat dalam coklat ada perisa tambahan yg sangat powerful sampai boleh jahanamkan diet korang. kalau dalam seminggu tu nak lepas gian sekali2 takpe. takut la mati kempunan kang. hee~


makanlah coklat untuk kegemukan sejagat.

2. cepatkan pereputan GIGI. ha, ni selalu jadi dekat budak2 kecik. ce tengok gigi diorang. ada setengah budak kalau dia senyum memang boleh nampak rongaks nye tu. muahaha. macam cousin aku, rongak2 pon tembam weh ! coklat kan manis, so kalau makan banyak sangat, the gigi will rontok semua. hehe.


ok, tu la serbe sikit pasal baik n buruk coklat. nak tau lagi just google jek. 



p/s : aku harap korang enjoy dengan entry aku yang tak seberapa ni. segala info n gambo aku dapat dari abang google. chill !








Monday, 19 December 2011

cool ke ?

"dyew bgy sayew bunge tayo laah! so schweet!"
( dia bagi saya bunga tayar la! so sweet! )

"axoe bnci nux maty kat koe!"
( aku benci nak mati kat kau )


 err, tumpang tanye ye kepams. tulisan sebegini cool eh? 


ye aku tau entry kali ni aku tak bagi salam. okey2. assalamualaikum. dah lama nak post entry  ni. tapi asik tak jadik je. ayat yang aku tulis tu memang selalu sangat keluar dekat news feed FB aku. BTW, sorry for the ciplaks okeh! 


opps, sory. tak sempat nak ambik baldi!


aku ni memang suke sangat baca news feed kat FB tu. kalau online, aku scroll down dulu sampai abis baca then baru aku bukak notifications etc. ada satu wall post ni aku terbaca, sumpah aku tak paham. ayat dia macam ayat nombor dua tu. aku rasa 10 km/j je aku baca. mau 10 jam tak abis2.




aku admit, kadang2 aku remove je sape2 yang tulis camtu, nak2 yang 5 minit sekali update status. bajet artis, pulak tu tah pape.. sorry la, aku bukan niat nak bajet baik, bagus or whatsoever. tapi, tau makne sakit ati ? sile rujuk kamus yuyu-bahasakan-kau disini.




sakit hati: feeling nak berguling2 kat atas jalan tar sambil rasa macam nak jerit 'yohaaaaa!!!!!!'. juga macam nak bagi PJJ- pelempang jarak jauh. *weell, u see, i'm a good athlete. tak lupe jugaks, feeling nak muntah ijau n ada macam2 kaler in it.


antara perkataan yang annoying:

1. atox. kalau cara sebot dalam alam nyate maybe 'atoks'. ehem~ panggil atok sikit punye seksi sekse. tersembor air lior.

2.buhsan. ape doh? penat pikir la. wah! stylo la awok cakap cenggini ! like sampai berak berdarah !

3.gyle. kesian otak aku penat nak pikir. kan otak kan ? did he / she means an english word here? tak kot. 'gile' la aku rasa. tafi khan, shayew rasew lagy gyle blew bcew sttus awok tao. erkh~

4.10 4 d 8. ni memang aku lambat pikap nak paham. sumpah! rupenye 'thanks for the add'. ade jugak orang pemalas macam dia ni ek.

5. unye. pelat eh? haha ! ce sebot betol2, 'punye'. pandai pulak kau sebot.

6.calah. dalam alam realiti, korang memang cakap 'calah' or 'salah' ? menyusahkan diri is not good for health. hoho.

7. penadd. siap ade qalqalah tu wey. huhu

8. nuntok. baby je kot cakap camni. gatal kepale otak aku nak translate. rupenye, 'ngantok'. adoi !


malas la aku nak membebel banyak2 lagi, termerapik pulak kang. takut terjangkit virus gewdiks ni pon ye jugak. haha. 




p/s: memang patot pon kite asyik terus kena pijak. bahasa jek dah berterabur. bahasa mandarin adalah bahasa yang selalu dituturkan didunia. bukan bahasa INGGERIS. kalau orang cina boleh maju, kenapa tak kita ?

Thursday, 15 December 2011

tinggi ? hehe !

attention kepada yang pendek kurang tinggi sahaja. 


aku segan nak ngaku sebenonye. aku tak tinggi, tak jugak pendek ! *taknak kalah!


157 cm tu kategori ape ek ? pendek atau tinggi ? kalau pendek, sile sebot slow2 and kalau tinggi sebot pakai mikrofon ok. hehe ! kalau dekat sekolah dulu if ada sesiape yang mention pasal pendek, aku antara yang akan terasa and lepas tu aku senyum sorang2. yela kan, menceriakan diri sesudah terasa diri ini terlalu bonsai ! *sad face


walaupun aku pendek, aku nak share la jugak entry pasal macam mana nak jadi tonjang. tak sedar diri jugak aku ni rupanya.


1. senaman ! from apa yang aku tau, fokuskan senaman dekat bahagian belakang badan. pole-dancing pon oke. eh tak tak ! makin bantut lak karang ! hehe.


2. consume diet hasil tenusu. susu memang terbaek! selain boleh meninggikan korang, benda alah tu pon boleh merampingkan badan. wah, nampak seperti gemuk disitu. kalau boleh, setiap kali sarapan makan roti dengan cheese. 


3. elakkan kafien. makanan2 macam kopi, choc tu boleh halang tulang nak serap kalsium. ye aku tau coklat tu sedap. sila makan kalau nak kekal pendek rendah. terima kasih.


4. tidur yang cukup ! tetapkan limit untuk berfb-ing ye ! sebab kalau tak cukup tido, paham2 jela ye. paling kurang 6 to 7 hours. 


last but not least, lompat2. aku taktau kesahihan 'fakta' ni tapi jangan marah aku kalau kaki korang sakit2 n tak tinggi2. nyahaha ! basically, ada yang still boleh tinggi if masih belasan tahun n awal 20-an. tak terkecuali, yang aktif sukan. kalau rasa2 takde ciri2 yang kat atas, sila pasrah. hehe. kalau rendah tak semestinya huduh kann? petite itu comel ! 



Wednesday, 14 December 2011

nak tambah follower ?

assalamualaikum !


macam tajuk kat atas, nak share macam mana nak blogging and tambah followers.


aku buat entry ni bukan nak bajet bagus sebab aku pon mentah lagi dalam berblogging. dah ada blog lama dah, tapi sekarang baru nak aktif. muhaha. *poyo !


untuk tips blogging n tambah follower macam aku mention kat atas, bukan aku yang akan tulis, tapi korang terjah la kat SINI okeh. aku dah lama follow blog ni and entry dia memang tak pernah membosankan la bagi aku. karang kalau aku tulis da tak original la kan.


so, happy blogging and enjoy !

Monday, 12 December 2011

simpan sendiri please !

sila simpan sendiri. *ulang tajuk pulaks!


entry aku kali ni pasal AIB. rahsia terbesar or what so ever yang kalau dibongkar, akan membuat diri rasa macam nak seret2 muke kat jalan tar, or pakai topeng gambo gransazer. 


walaupun rahsia tu macam kecik, i think cukup kalau disimpan sendiri. kalau da tak tahan sangat nak berceloteh tu, cerita dengan bestie je cukup. tapi korang yakin ke kawan baik tu boleh simpan rahsia korang sampai mati ? tak takut jadi fitnah ? satu lagi, jangan sesekali cerita dengan balaks korangs okai. disaster nanti wey !


yesterday i berry (beraks) ketol2 dear. ERK !


aku rasa lebih baik jangan bagitau siape2 termasuk bakal suami sekalipun tentang rahsia hitam tu. oh, jangan bagitau aku korang nak jadi JUJUR 'je' dengan PASANGAN tu. buat taubat nasuha, sungguh2. lepas da bertaubat, anggap sahaja diri tu bersih sebersih-bersihnya. tuhan tak pernah mungkir janji. 


aku mention lagi ok, jangan cerita dekat balaks korang. tolong sangat2. if korang TERcerita dekat bestie and bestie korang cakap jangan cerita, dengar cakap dia. aku rasa kalau lah ada kawan macam tu kat dunia ni, selamat hidup korang dunia akhirat ! kawan jenis macam tu bukan menggonggong mengongkong, tapi menolong. selagi dia tegur, memang dia care pasal korang. 


if dah TERcerita dekat bestie tu, cakap dekat dia dengan penuh bunge2 bahasa *cehh! , mintak dekat dia jangan bukak rahsia dekat orang lain. jaga hati si kawan baik2. dia pun manusia, tak PERFECT. kot2 la korang gaduh then dia bukak cerita dekat orang lain, serves you right !





i think that's all for today.
i should end this post with ASSALAMUALAIKUM.


p/s: tuhan takkan bukak aib someone selagi someone tu tak bukak aib dia sendiri.






Saturday, 10 December 2011

saya blogger gadis melayu !

*amaran, skema sikits. huehue.

ketika entry ini ditulis, saya belum lagi sepenuhnya bersara dari title PELAJAR sekolah yang bertauliah. which means, result tak keluar lagi lah hoi. hehe.


saya masih hingusan dalam arena cool blog blogging ni. so nak join la satu segmen ni. siape rasa dia seorang gadis, anak melayu dan mempunyai blog. boleh la join k !




klik banner for more information !


gadis melayu comel gilegile yang di tag :




Friday, 9 December 2011

camwhore. yay or nay ?

oh, of course la nay ! *ape kau tibetibe cakap nay. ingat aku suke tangkap gambo ke.

macam tajuk nye, aku nak cerita pasal kamera. awas, entry ini hanya memfokuskan kepada orang yang di tangkap gambarnya sahaja. 


memang la kan, ape celop cerita pasal orang yang menangkap gambo. paling koman pon dia buat aksi kerang busuk je. ah, enough of merepek-ing. huhu.


aku paling anti kalau tangkap gambo ramai2. baik2 aku kat depan, terus out of frame bila segerombolan serbu. taknak terkeluar lens kot. lepas tu aku pulak sesat sampai belakang. demm~


biasa nye before snapping tu mesti aku ada dengar dialog2 camni :


"weh3,ce tengok tudung aku, ce tengok. oke tak? howwwyeaaahhh, i'm damn gojes bebeh ! "


"hoi yang kat depan tu ! cangkung la ! aku tau la genetik kau dominan tonjang semua !"


"jom kite serbu lens diaaaaaaaa !!! laghiiiiiiiiiiii !!"


"candid weh ! pandang pokok bunge najis ayam tu !" *sopan 


dan lain2...


last2 aku fedap, aku blah je. daripada aku buat muke horror tu. hehe. rosak pulak gambo camwhore tu kang. hehe.


ni butt-whoring. haha ! freshly taken from mr google. tehee !




anyway, cantik jugak spenda dia. haha! tu belom aku cerita pasal camwhore buat muke kembong2, muncung itik dan sebagainya. ye, memang pompuan ni hobi nye camwhore tapi bukan aku la kan.. hehe !




memang comel muke muncung itik tu, tapi gelimat gile la. btw, aku suke maria elena camwhore. tak bajet cun langsung. hehe.




p/s : nikon DSLR memang besh ! gambar huduh macam drogba pon boleh jadi cantik. hehe.

Thursday, 8 December 2011

pathetic !

aku jenis orang yang tak suke sangat ngan life kat FB. buat pon setakat ada2 je. 


memang nyampah la wa cakap lu, tiap2 kali aku online mesti news feed aku penuh dengan post2 camni

"eh jntan cam apew ur koe ! c**** nux mampoz !"
( eh, jantan cam ape la kau ! c**** nak mampos ! )

"kpde kwn2 ak, cpew nx wat relationship dgn ak ?"
( kepada kawan2 aku, siape nak buat relationship dengan aku ? )


i tell u, aku tak reka pon ayat ni. memang ada yang post macam ni kat wall diorang. annoyed gila weh ! yang tak boleh bla of course la ayat yang no. 2 tu la. err~ bajet hot sangat ea ? hehe, terlepas pulaks. cool ea grammar dia tu ? kenapa tak suruh DBP buat kamus dewan edisi baru ek ? mesti aku orang pertama yang beli. 


lagi satu aku tak suke. sebenonye banyak lagi yang aku tak suke. abaikan ~ agaknye loving birds yang memang masyuk cintan tahap petala kelapan tu takde shame langsung ea ? bukan kau sorang je ada pakwe la hoi. couple je kot, tapi buat fanpage segala bagai. siap invite orang suruh like lagi. sekali lagi, tak malu ea ? kau kalau putus, aku pastikan yang time tu aku sorang je yang reti ketawa. 


 1213137359305.jpg image by 4chanRus


aku sure korang ni memang da grown up walaupun ada tak sepenuhnya lagi. tensyen sangat ke sampai gaduh dengan bf/bff pon nak cerita. childish la weh ! motif? nak suruh orang like banyak2 ? jantan2 miang komen ? takde bagus2 nye. aku pandang takde mata kat kau.


'memang aku je yang kenal kau, aku je yang tak hiraukan kau. kau happy ade kau mesej aku?  ade kau call aku ? ade kau nak sebok2 post kat wall aku ? takde bro. time sedih, tu pon tak lama kau carik aku. lepas tu kau hang mesej tu. kau ingat aku tak terasa ? fugly bitch.' 


ni pon salah satu post yang terkeluar dekat news feed aku. entah, tengok dari post macam gaduh dengan bff. no komen.


p/s: nak wat post gaduh2? sila sertakan sekali gambo kuali, senduk, kawah or wat so eva yang akan buat orang geruns. grrrr !

Wednesday, 7 December 2011

sekolahku heaven ku ~

Aloha ! hehe

Entry ni aku nak cerite pasal sekolah dan segala isinya. hehe.


sepanjang2 aku sekolah ni, memang sumpah la aku tak pernah suke pergi sekolah. bila dah final year ( cehh~ ) baru la aku rasa macam sayang nye nak tinggalkan sekolah. 


dalam tahun ni jugak macam2 kerja gila aku buat dengan member2 aku kat sekolah. 'jiran' sebelah aku, MAHIRA yakni member sepersetanan aku sangat setia menemani hari2 gile aku. muhaha. 




sila jangan terpedaya dengan gambar ini. 


ni gambar dia. aku rembat kat FB. taken in UiTM Shah Alam. aku rapat dengan dia since 2009 time form 3. 

another pics taken around 2010 and 2011, take a look . . .

ni masa form 4. 


diorang kata ni taman astakona. haha. zarul, mahira, yuyu


ahli2 kelab kak bedah gonjeng. haha. from left, wawatiqaazza, mahira and syera



abaikan aku, sila tengok yang lain. 


aku tak tau diorang tengah buat ape, maybe sesi kentot mengentotkan antara satu same lain. zarul, mahira, yani and masita


masa baru balik sekolah sains. syidan is the kumbang among the flower. *wahh !



ini boleh dikatakan camwhore x ? hehe


boys of 5 Arif.


muke2 'suci'. taken at Sekolah Menengah Agama Kerajaan Johor ( SMAKJ )


Rozi with arif. taken in 5 Arif classroom


tugu negara yang paling latest. made from the real human. huhu.


eid at school. yani, aten abas, aten kiden and zarul. he such a jambu-est guy in the world. haha .


with our physics teacher, mr. zainuddin


cik die, tiqa sazelee, aten najib (daus') and again, zarul..


ceira with wawa. cute sangat pau ni. haha. 






done ! semua dah tercampak kat sini.

credit to zul arif kamsor, farah mohamad, aqil syumel, zarul iqmal, and syidan ismail for these pictures. 


p/s : rindu dekat korang sume. sape yang rasa2 gambar dia takde kat sini, inform aku personally kat FB ok. jangan datang bawak kuali sebab nak ajak aku perang ok. hehe. sorry if sepanjang kite kenal aku ada buat salah. chill !


sukesuke !

aku bukan blogger baru. *bajet senior gile


selain blog ni aku ada lagi 2 blog. TAPI, aku lupe password nye. ye aku tau memang nampak gila nyanyuk nye tu. terima kasih kepada hobi aku iaitu meratah semut dengan rakus pada setiap malam. okey, yang tu aku tipu. hehe. 


aku nak buat blog sebab aku minat menulis. aku tak rasa blog tu satu trend. aku pernah ada diari. ah, da banyak kali hilang ! entah sape2 je dah baca. blog ni da macam diari aku tapi dalam versi elektronik la kan. 






aku nak share tentang blogger2 yang aku suke sangat terjah blog dia. 


1. Irine Nadia Marcello. blog dia yang serba pinky tu memang buat aku jeles lah kann. orang nye pon gojes la kann2. her heart have been stolen okay. dia selalu buat give away, promote produk and dia even ada blogshop sendiri pon. 


2. Faiz Tapit. dia ni memang kelakar. sumpah kelakar ! tak caye, pergi bukak blog dia, skodeng entry dia banyak2. kalau korang tak gelak langsung , memang korang bukan manusia la tu.


funny pics of people laughing 1
i calon terbaik untuk dipilih jadi menantu. heuheueheu.


3. Maria Elena. untuk kategori blogger perempuan, aku belum jumpe lagi yang macam dia. memang dia funny, aku rasa gambar dia yang posing perempuan ayu boleh dikira dengan jari. yang lain semua gambar well macam dia cakap la kan , muke buruk. nak terputus urat kentot aku gelak bila tengok gambar2 dia. hahaha. dia stylo, pandai gayakan shawl. anyway, she has her own style. salute !!


cantik isn't it? tak mekap gojes, mekap lagi la gojes.

sangat admire kan mereka. hope someday i can be like them !


p/s: do terjah their blogs. i bet u wont regret it. kak mars, sorry ! kite amek gambo w'out yo permission. hehe !