Saturday, 24 November 2012

Love. Hate.

154341_391417107609967_1195180388_n_large
lawa kan ? *start enjin kete, teros g menipedi*

hai, i am yuyu. yuyu ashari. and i am back to put on some celotehs about ma life in my cikai blog. 

ok da nak abes cuti sem 1 baru nak updet blog. =='

tak kesah laa, blog haku. harhar. k sambung. 

...and this is about LOVE. puiiii. puiiiii. haha.

i've been stalking someone for ages ( lah sangatttt ! :D ). i've been working on stalking by myself and i'm proudly saying that i am an awesome stalker miahaha ! *gelak macam bos plissss*

macam mana nak start mengarut ni ek ? errr errr. ini entri tahap ke-jiwang-an ekstrim. sila sediakan baldi vanyak2 in case manalaa tau rasa nak muntah gila gila ke dan awas kepada yg sedang makan, anda mungkin akan terbelahak. 

benda benda macam ni, aku memang takk reti nak share dengan orang. maksud aku macam share pasal apa yang aku rasa. sebab aku tak reti ekspresikan sumthing dengan cara bercakap. aku kena tulisssss, sebab tu aku buat blog. kalau share pon, share dengan roomet. pasal terserempak time nak scan kad matrik kee, pasal ternampak dia menjoyah dengan kengkawans dia keee. macam tak penting gila harhar.

i love the way he treats other people. that's why i like him. 

apa yang aku nampak, dia layan semua orang baik baik. dia cool. dia tak kesah. pelik pun yaa, sebab jarang gila dengar suara dia. yelaa, kaum adam kalau dah start menjoyah kalah cik senah gonjeng kat warung. ok cik senah tolong jangan marah saya yaa. 

boleh dikira dengan jari berapa banyak kali aku dengar dia cakap kuat. suara dia pon aku taktau macam mana. macam mana muka dia senyum ? lagilah wallahu'alam. =='

satu je, aku rasa tenang bila port belakang dia time kuliah. aku rasa sejuk hati bila pandang dia yang aku tak berapa berani nak pandang tuu. buat buat paham jela kalau tak paham ayat aku tuu. hiwhiw. 

aku tak berani dalam banyak hal. aku tak yakin dalam banyak hal. kalau dia online fb, aku memang tak berani la nak tegur2. bila terserempak, memang aku buat muka se-kerek yang aku boleh biar dia takleh detect yang aku memang suka gila babeng kat dia. macam macam la yang aku tak berani !! nak pandang, nak senyum !! ishhhhh. 

serious aku suka kat kau hencik *****. :'(

p/s : tengs sebab taknak tukar pencil box utk aku. hahaha ! terharu wehhh, terharuuu !!!!! *nangis kegumbiraan sambil hembos hingus*

chaittt, tak habis lagi niiii. 

...and this is about HATE. 

not long ago ( cehh ), i had a guy whom i loved the most after Allah, Rasul n ze mommydaddy. we broked up and he did sumthing that made me hate him till i thought i cannot forgive himself till i die. it took me about half a year to forget that s***. 

now, le me is proudly sayin' that I AM TOTALLY OVER HIM. yeay for me ! :D

minggu lepas dia missed call. tengah2 malam. aku memang burung hantu, selagi belum pukul 2 memang aku tak tidur. so aku text la aku tanya kenapa missed call ? n dia cakap,

" SAJE, SEHAT ? KAT MANA SEKARANG ? "

perasaan nak men-tendang orang memang melebihi segele-gelenye time tuu. =='

aku cakap aku nak lost contact, dia degil. dia taknak. bukan salah aku kann ? *evil face please*

p/s untuk awak yg dah jadi girl ex saya tuu, cuba tanya dia betul betul, dia betul2 setia tak ek ? :)

aku dah tak larat nak benci orang, aku dah tak larat nak melayan cacian orang macam kau yg mungkin terlalu protektif sampai tergugat dengan aku yang super tak hot ni.

sebab aku busy layan orang yang sayang aku. aku busy usaha untuk orang yang aku sayang. :)

sumpah aku cakap, I AM ALREADY OVER YOUR BOIPRENNGGG. 

kalau lah kau boleh tengok betapa riaknya muka aku tulis ayat caps lock kat atas ni kann... :P 

Friday, 23 November 2012

Sorry sayang-sayang sekalian. :(

hai ! 

nak mintak maaf untuk peserta segmen abang e'raz yang dah terjah blog cikai ni. aku tak sempat lagi nak terjah sorang2. in shaa Allah, dalam masa terdekat ni okayyy. ^^

soryy korang. jangan pikir buruk okay. aku tak se-kerek tu sampai taknak terjah langsung blog korang. let's be friends ! :)

p/s yg takde kena mengena ngan post: baru perasan yg awak ada lesung pipit. btw, good night, have a nice sleep. sorry, saya nampak macam tak siyes. my heart do needs a break. :'(

Wednesday, 21 November 2012

SEGMEN ERAZ FADLI : Pencarian BLOGLIST

Assalamualaikum. :)

klik kalau nak join. tapi better join.

sempena hari peranakan blog abang eraz fadli ni, aku nak join segmen yg dia buat ni. dengan harapan boleh tingkatkan trafik blog. yelaa, aku kan amatur lagi. sobsob betul. *muka sedih please*

ok sila join. :D

Sunday, 18 November 2012

Contengan dari hati, ditaip oleh tangan.

Hai kailan kalian. *babai dgn penuh semangat waja*

Rindu gila babengs kat blog. dah lama tak dapat peluang nak updet laju laju dek kerana ke-suwey-an line berokbeng dan tak lupe jugak kerana line wapai yg tak sampai kat bilik C2.22 Kolej Matrikulasi Johor. =='

ni dah cuti sem. baru la dapat updet blog. cuti semester untuk matrik just 2 minggu je. takpe la, janji aku tak kojol kat rumah sebab kebosanan tahap ekstrim. eh apesal hyperbola sangat hewhew *garuk2 kepala sikit*.

banyak nak taip, sampai taktau nak start dari mana. ni pun macam terkial - kial carik huruf kat keypad netbook ( entah betul entah tak namanya keypad ==' ) . ok hyperbola lagi. 

nak mula dari VIRUS lahh. ni betul - betul pandemik punya virus ok. 

yaya si roomet. manusia yg bertanggungjawab bagi virus kat aku.

Awal2 sem kat matrik aku tengok dia selalu bukak cite running man jadah ni. aku pernah dengar orang sebut2 cite ni tapi tak pulak terasa nak tengok sebab mende alah running man ni korean. dengar je cite ni korean, aku malas nak layan. 

gary ! 


ni time episod 94. yaya gelak macam nak putus urat kentut tengok gambar haha time ni. 

Haha + Pororo = Haroro ! hahas.

First time tengok, sumpah mengilai-ngilai aku gelak. sampai jiran sebelah kat hostel mintak sekali cerita RM ni. nampak tak kehebatan aku mengilai tu ? nampak tak ? tak nampak ? k bai. *berdiri tegak sambil nyanyi lagu sedih*

sampai sekarang gian running man. k tengs yaya =='

Nak cerita pasal virus kedua. yang pastinya takde kena mengena ngan yaya roomet tu hah. 

virus kedua ni aku dah dapat lama dahhh. pastinya virus ini yang membuat makan tak lena, tidur tak basah dan semestinya mandi tak kenyang. boleh ? harhar. 

bila keluar satu tempat, n masuk satu tempat yg baru, macam2 jenis manusia yg kita akan jumpa. peluang macam ni lah yg kita kena rebut, sebab ini dikira sebagai pilihan. hidup dalam pilihan tu bagus, sebab kita akan berpeluang memilih untuk diri sendiri. dan kita jugak akan belajar untuk bertanggungjawab atas satu2 pilihan tersebut. 

ni falsampah aku. kau ada ? behehe. 

macam aku, aku pilih orang yg pakai pencil box corak stoberi. hahaha. ini bukan pondan ye, ini lembut yang penyayang + cool. aku pilih golongan yg sama macam aku; specky. aku jugak pilih orang yang sukses gila babeng buat aku terasa aku dalam populasi bantut, yang mana aku cuma separas bahu dia sahaja dan yang semestinya aku pilih orang yang suka pakai necktie warna merah. 

ini bukan apa yang aku nak, ini apa yg dah sedia ada. 

" asyik awak je tegur saya..segan saya.. "

ok 'saya' reply ea. ^^

" yela. tunggu awak tegur saya sama je macam tunggu cendawan kmj runtuh. "

p/s: aku pernah buat2 datang lab bio lambat semata-mata nak terserempak ngan kau, and guess what, timing aku betul. kita terserempak time tu. haha ! gila tak ? 

Sunday, 16 September 2012

Sayang is not just about " I LOVE you "....

Halo saudare saudari cikebum cikebum.

ok, tipikal schooling dudes yg tengah sebok menyulam songket cintun, konfem akan ada tipikal mind jugaa. such assssss.... " sayam , i lap yuuuuuuu !! "

heyyyy, sayang is not just about i LOVE you okayyyy !

aku tipikal orang yg tak reti plus tak suka tunjukkan rasa sayang aku dekat orang. most of the time, i show to them by this wayy; bullying and talking-out-loud. 

to me, the way i sayang by being that harsh to them. not that harsh, a little harsh. guys, i never meant to hurt you with my words. i just don't want to be another perempuan with a lot of comels faces that can never help another people. 

sayang is when you can laugh like thissss....

nenek's face was hidden by her laugh-like-a-boss son. 

ok korang boleh andaikan yg baju oren tu gelak ngeeeeeeeeeeeeeeee cemtu pastu yg pakai kopiah tu heyheyheyhehyeheyhey yg paling depan tu bahahahaha like a bosss n nenek pon start cakap, hoho, mari sorokkan mukaaa. 

ada tiga lelaki, ah, korang pon da nampak. silly me. tiga2 pakcik aku. the most-kecintaan-pakcik there ( bapak broken bi aku ) is the oren one !!! *muke eksaited k* . paling rapat, paling pemurah n paling gila. dah belajar kat matrik ni memang jarang dah dapat balik kampung. bila jarang balik kampung, jarang la jumpe beliau. nampak tak permainannya disituuu ? tak nampak ? k fine. 

ok. 

sayang is when you CARE until you never want to stop babbling to the person if they did something wrong...
sayang is when you never SAID such cliche words like " gua sayam lu " but you really love them until you can't think what will happen to you when they gone...
sayang is when they you HATE them for their not-well-being-ness but you still can PRAY for their happiness day and night...

n the most important thing is...

SAYANG is when they you got them in the highest place inside your heart.

le me was originated from them.

" SAYANG is not a thing that you can express in the form of chemical formulae. "


Tuesday, 14 August 2012

Kuih raya.

hai. *senyum nampak gigi*

jadik ke percubaan nak jadi comel ni ? tak jadi ? ok. *lari kat mak*

bile dah jadi student balik, rasa macam banyak sangat miss pasal latest news. orang updet entri sehari sekali, aku nak dekat sebulan baru nak updet sekali. denggggggggg. 

takpe la, must sacrifice sumthing in order to get sumthing...

nah, nama lain untuk kuih raya korang2 semua. ^^

very the cruel. 



Friday, 10 August 2012

Peeeeooooopleeeeeeee n me.

baru sampai rumah. *giggles* 

rasa jakun jap bukak lappy pakai beroks. yela, kat kmj tak main berok2 ni, wapai teros. 

muke-siap-sedia-nak-muntah pleaseeeeeee. 

ze ms11. makmal fizik.

ze mt22. depan unit kokurikulum.

yg tudung kuning2 sunshine tu nad, yg merah mokngah tu jannah, yg tengah tu nani, yg sbelah dia tu miza (mija mijon ) , yg biru tu aza ( aza azon ) . dewan kuliah kecik 2.

ok kenapa aku ada dua praktikum ? sebab aku spesel nyahaha ! ok ini tak lawaks. ehem. ms11 tu praktikum yg aku dapat masa awal2 dulu. start batch tahun lepas rasanya, dah tak pakai 'hayat' or 'sains fizikal' tu. dah pakai sistem modul dah sekarang. 'MS' stands for modul satu , 'MD' tu modul dua  'MT' pulak modul tiga. 

MS tu kira tough laa. subjek yg para2 MS sekalian kena belajo- biologi, maths, kimia n FIZIK. sila lah maklum ngape caps lock button aku rosak time kat 'FIZIK' tu. time dapat tau dapat MS tu, takleh nak cakap la camne sedihnye aku time tu. memang nangis ajela kejenye. sadis weh, sadissssss. membe2 aku sume dapat MT, aku je dapat MS. aku memang tak harap langsung dapat MS. tapi tula, bende yg kite taknak tula yg selalu kite dapat. 

take it as a test. for the sake of ALLAH. ^^

cepat2 aku g HEP, isi borang utk tukar modul ke MT. alhamdulillah, dapat. mt22 tula praktikum aku sekarang. ms11 tu praktikum lama. sedih gak nak tinggalkan ms11 tu sebab diorang best. :) kat MT skang aku belajar biologi, kimia, sains komputer n maths. 

ok, cerita malam semalam plak. hehe.

semalam ada iftar perdana. satu kolej bukak pose kat dataran wasawan wawasan yg besaaaarrr tu. tapi aku tak amek gambo le puleks. spoil. makanan sedap ohh ! nasi tomato lauk ayam masak merah n pajeri nenas. gumbira perut mak noks. normal ah orang pose pikir nak makan. bwek ! *jelir lidah sambil lari2 bahagia*

aku rasa students KMJ semalam memang mood bersemangat waja nak balik kot. bukti, ( cess, bukti :p ) budak laki main bola keranjang sampai nak dekat pukul 3 pagi n aku tersangat peliks ngape tenaga beliau2 tidak kehabisan. adrenalin rush barangkali. chaitt. aku tak g skodeng mereke2 eh ! blok aku tu memey sebelah je dengan blok budak laki, cume ada jarak sikit sebab ada cendawan ngan garaj bas (kot) .

pastu, budak2 kat blok sume cam eksaited gilo. tau ah dah abes exam mid sem ! nak dekat kol 1 pon ada lagi yg sebok tengok cite korea, n tak lupe jugek yg masak air. motip ? haruslah celebrate ! :D . hehe. then, budak laki pon ada simptom2 nak terkena histeria kot. yek ah, jerit2. 

yg takleh blah, sedap2 kaum adam tu jerit2, ada la kaum adam yg jerit gini.......

" diam bodoh !!

aku bantai gelak ngan roomates aku. siyes takboleh-pegi. yg si kaum adam yg terkena " diam bodoh " tu agaknye terus tersedo dari kesengalan tahap petala ke tujuhplohnam n terus senyap. 

k ah, tu jek. plish doakan titerw dapat 4flat ye ! aminnnn ~ 



Sunday, 1 July 2012

Sebulan sudehh blog ku berhabuk gila bapak ekstrim.

kay bila takde tibi, takde lappy, gua rasa macam idop kat Togo. 

*muka berharap gila org togo tak baca*


ini 'cendawan' , bukan tangki air tau. 

k, bilik aku ngadap mende ni. asal celik mata jek, mesti nampak cendawan ni dulu. sedapnya cendawan goreng tepung *air liur menitis pastu sedut balik * . dah sebulan rupenye ye jadik student KMJ-dihatiku tu. tapi baru beringat nak mop blog ni arini. 

tolong la cakap korang rindu aku. takde ? k aku nak bunuh diri. :P

dulu time sekolah , dah set siap2 dalam hotak yg duduk asrama ni memey tak best. tapi kat KMJ ni memang best. siyes laa. jamban pon okeh , so far takde anasir2 terapung. harhar. 

masa awal2 masuk dulu tak best sangat, aku pon homesick lagi. pulak tu minggu tu minggu orintasi. nak makan , memang lauk always abes sbb sekali keluar terus berpusu2 macam nak wat demo. aku sampai2 terus takdop makanan. huaaaa !! sadis. tapi lepas minggu orintasi tu sume nye ok2 je. best sangat2. makanan pon cukup. aku pon dah tak homesick lagi ! yeay ! ehh, apehal ntah eksaited kebeno. 

apehal ntah muke cemtu. one of the bestest landscape kat kmj, depan bilik tutorial.

macam caption dalam kat gmbo tu, landscape. yess, kmj memang cantik. lanskap dia lawa sangat2. kat laluan nak g bangunan Hal Ehwal Pelajar, lagi laaa. aku ase cam walking down the aisle. tak sabo nak kawen gamaknye. hahaks. tapi betola, memang lanskap dia camtu. lawa gila kot. kalau lalu lalang kat situ pas abes kuliah petang, memang rasa relaks gilo. tak tensen walapun kerja banyak nauzubillah mengalahkan PM. 

k, dah. tu je. nanti sambung. ni updet time tengah outing. kolej kat tangkak, p cabut jap balik umah kat melaka. bai sayam. ^^


Sunday, 27 May 2012

Gua dah takleh online buat sementara dan itu sangat sadis.

Assalamualaikum.


esok, 28/5 aku dah kena lapor diri kat matriks. setelah nak dekat setengah tahun nongkrong kat rumah. hewhew. kinda sad actually. takpe, tangkak dengan melaka tak jauh. hihi. n aku percaya, ini salah satu step terawal aku untuk berjaya. walaupun balik sebulan sekali, akan ku gagahi jugak kerinduan terhadap lauk yg mak aku masak demi peraturan baru yg pengarah baru juga buat. tettt. kalah kepuitisan A samad said. 

actually motif buat entri ni sebab nak mintak maaf kat korang2 yg dah bw kat blog usang+reput aku ni. sebab aku tak dapat nak re-visit blog korang. yeah, busy ngalahkan cik temah jual nasi lemak. plus, seminggu ni dah konfem2 takleh online. lappy tak bawak, berokben plak kat umah. aisehmen. 

takpe, niat nak belajar. nak dapat pointer gempak, macam ada sorang senior skul aku dua tahun lepas. result SPM dia sama je macam aku, tapi bila dah masuk matriks, nah kau, 3.75 sehh. memang dah jelas skang kerajinan motip utama nak berjaya kannn. 

ohh btw, jangan hina budak dapat matriks/form 6/IPTS. silap2 haribulan, kami yg lagi sukses daripada awak2. ubah pemikiran tu sikit. hihi, peace. ^^

p/s: take care guys. sobbs. * sedut hingus yg keluar* 

Saturday, 26 May 2012

The wierd me.

Assalamualaikum. 

semalam ternampak durian.....


n, the bau is very the kuat. *pengsan*

baru aku terfikir yg aku ni sememangnya pelik. kalau orang lain sibuk kecur2 bila nampak gambar durian, aku macam takde feeling. aku bukan manusia normal eh ? wakaka. pernah sekali je aku makan buah durian, tu pon masa kecik. bila dah rasa sikit, aku terus taknak lagi sebab memang tak sedap. aku rasa punca aku tak suka durian ni sebab dia lembik2 kot.


tapi....tempoyak aku makan. tak ke peliks ? tempoyak tu durian jugak cuma rasa dia sedap sikit la sebab dah tambah garam. kalau tumbuk cili padi pastu campur ngan durian lagi sedap. tapi lagi, sebelum nak amek tempoyak tu letak kat pinggan pon aku rasa geli lagi. ok aku pelik.


kalau musim durian tu, memang aku jela yg kena sakat sebab tak suka durian. adik2 aku selalu makan duriann kat sebelah aku. bau gila la. tahan nafas je. kalau aku rasa dah semput sebab tahan nafas, aku marah la adik aku sebab dia buat aku tahan nafas. harhar. 


by the way, ikan masak gulai tempoyak memang sedap. *air liur meleleh*

Friday, 25 May 2012

Life as a matrix-student-to-be

Assalamualaikum. isnin ni dah kena daftar matrikulasi. tamat sudah era bermalas-malasan kat umah. 

kantoi aku malas.....

hai, kite masuk KMJ, awok ? ^^

gambar ehsan pakcik google yg awesome schmawesome tu. hihi.

kat fb, aku ada join grup KMJ ni. majoriti dak2 yg post kat situ semua dah siap pack barang2. aku ni terkial-kial lagi. harhar. yang memang takleh blah tu, ada yg siap nak bawak periuk nasi. sumpah aku gelak gila2 time baca post tu. LOL. 

satu je yg aku meradang, budak2 dalam grup tu suka tanya mende2 yg leh buat aku risau. padahal barang2 yg diorang tanya sebab nak bawak tu memang takde dalam senarai semak yg pihak KMJ sendiri dah bagi. eh, why so serious ?

aku tanya senior kat situ, start tahun lepas kot KMJ dah tukar pengarah. very the strict. haha. bayangkan la, daftar kena pakai baju warna putih, kain gelap n tudung putih. aku ingat pasni kalau nak pakai all white pon time akad nikah jela *peluk teddy bear sambil guling2* , tapi rupanya kat matriks pon kena pakai. demm.


barang2 tak berapa nak complete lagi. esok nak beli termos. huh, kalau dikira2, memang dah terlebih RM 1000 dah duit ayah aku abis untuk aku je kali ni. aku sebolehnya nak pakai apa yg ada je kat rumah aku ni dengan niat dapat la ringankan beban mak ayah aku, tapi diorang plak terlebih eksaited nak soh aku beli barang baru. sedih. sobsss.


isnin ni mak ayah aku dah kurang sorang anak. harhar. tengkyu ayah, tengkyu ibu. i'll try to impress you with my very the gempak exam result. 


p/s: maybe lepas ni akan jarang updet entri baru kat blog. sadis.

Tuesday, 22 May 2012

Cinta Bersatu - Liyana Jasmay

Assalamualaikum


masuk kali ni dah nak dekat beribu kali aku dengar lagu ni. siyes tak bosan langsung. memang lagu yg tepat untuk berangan. harhar. ni soundtrack cerita cik paris diva kampung yg pernah tayang kat astro ria. 

izzu islam memang tipikal lelaki naif dalam cerita ni. muka dia always innocent la. hensem walaupun misai lebat. HAHA !

"gayamu, sifatmu, cara mencintaiku yg membuat diriku jatuh cinta padamu"

p/s: korang kena dengar. ^^

Sunday, 20 May 2012

Kita tengah kembang. prakkkk ! *bunyi seluar koyak*

Assalamualaikum. 

hai, ini entri kedua. lalalala *mata kekanan, mulut sedut air kelapa*

klik gambar !

masa tu ( tah bila ) aku ada join segmen abang zamani ni. macam kat gambar atas ni la. alhamdulillah, aku terpilih. ini entri terima kasih untuk abang zamani. 

aku betul2 tak sangka jadi blogger kedua yg terpilih sebab aku rasa blog aku ni biasa2 je. penulisan aku pon banyak yg aku kena repair. rasa betul2 terharu seh sebab terpilih ! 


terima kasih abang zam. taktau dah nak cakap apa selain terima kasih. alhamdulillah. ^_^

p/s: aku malas nak tulis banyak2 , kang dikatanya aku masuk kereta sorong, tolak sendiri plak. 



Tacing aku tengok The Lost Valentine ni !

Assalamualaikum. 


pagi tadi lepas men-subuh-kan diri, layan tibi jap. banyak cite tak best kalau pagi2 ni ! bukak channel astro Diva, ada plak cerita ni, the lost valentine. nak nangis seh tengok cerita ni.

Caroline Thomas ( White ) sibuk mencari suaminya, Neil Thomas. suami dia ni tentera laut yg hilang masa bertugas untuk perang dunia ke dua. then, Susan Allison ( Hewitt ), wartawan stesen tibi tolong dia carikkan husband si caroline ni yg dah lama ' menyepi '. bayangkan la, selama 66 tahun Caroline tunggu suami dia balik kat stesen keretapi yg sama masa suami dia berangkat dulu tanpa tau yg suami dia tu dah takde dah pun kat dunia ni. 

ni part Neil tu nak pergi bertugas. 

ni caroline masa muda2. cun gila wa cakap lu.

i think ni la scene yg paling sedih. mayat suami caroline tu dibawak balik, dengan sound effect dia lagi. 

caroline ni sangat lah setia kat husband dia sampai sanggup tunggu kat stesen keretapi sepanjang 66 tahun ! plus, dia still jaga pokok bunga mawar yg suami dia tanam kat laman rumah dia. so sweet la. ^^

p/s: suka part dia rewind time caroline muda. 

Friday, 18 May 2012

Rahsia yg zionis sembunyikan daripada kita.

Assalamualaikum. firstly, terkejut. secondly, they are clever. 

ini potongan daging kambing.

ini kopi. 

tadi jalan2 kat fb, scroll2 sampai bawah terjumpa plak info ni. ok, sekadar renungan bersama n cepat2 la ubah tanggapan korang. ^^

1. Bijak sungguh Yahudi memperdayakan kita umat Islam, mereka suruh kita minum susu lembu buatan mereka, tapi mereka minum susu kambing, mereka minum apa yang diminum oleh Nabi kita Muhammad SAW. Mengapa kita tidak ikut nabi kita, kita ikut orang zionis tapi ternyata mereka mengikut apa yg nabi kita makan dan minum.

2. Teruskan membongkar kebijaksanaan Zionis menipu umat Islam. Kata-katanya ini adalah bertepatan dengan hadis Rasulullah: "Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil".

3. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para Zionis ini) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut Zionis ke nak ikut nabi kita?

4. Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab hati merupakan organ di mana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. So, kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam, makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran Zionis ini.

5. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Zionis, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK mengatakan yang Zionis semua ada segelas kopi di tangan mereka. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

6. Para Zionis ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat, contohnya Coke dan Maggi. Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi). Orang Melayu kita juga yang ketagih minum Coca-Coladan Pepsi-Cola.

7. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans. Untuk pengetahuan, para Zionis agen Dajjal ni jugak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan.

8. Selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sebab dalam soya ada hormon estrogen yang sama dengan estrogen pada wanita. Pastu soya ada phytic acid yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

p/s: bila dah baca entri ni, baru korang tau yahudi tu bijak ke tidak kan ? 

Thursday, 17 May 2012

Cek RM5000 fasa pertama untuk orang felda dah diberi. Alhamdulillah.

Assalamualaikum. firstly, alhamdulillah. 


ok aku rasa gembira jugak untuk orang2 felda yg dapat duit ni. sebab aku pon dalam golongan orang2 felda jugak cuma aku ni cucu peneroka felda je. usha2 news feed kat fb tadi, ada jugak yg updet pasal ni. tau lah aku diorang dah amek rezeki diorang tu. ^_^

cek RM5000 fasa pertama ni untuk ketua keluarga. so the eldest in the family lah yg dapat dulu. alhamdulillah, makin senang hidup orang2 felda sekarang.

hmm, makin ramailah anak2 peneroka balik rumah eh sekarang. yela, sebelum ni nak jenguk mak ayah kat rumah pun susah ! kena umpan duit terus laju, maklumlah, bahagian diorang pon ada sekali. 

patut ke macam tu ? balik umah mak semata2 duit ? telefon mak semata2 nak tanya pasal duit ? patut eh wat camtu ? huh.

" best jugak ek raya tahun ni duit banyak. "

" mak, dengar kata bahagian untuk aini pon ada ehh ??!! "

aku rasa, sekalipun ada hak kt duit durian runtuh tu, tak patut sangat tanya mak ayah macam ni. 

nak2 kalau sebelum ni memang takde apa yg korang buat dah senangkan mak ayah korang. 

tolonglah terasa, tolonglahhh. 

tak payah la nak tuntut2 hak sangaaaaaatttttt. tak kemana HAK kau tu kalau selama ni layan mak bapak kau tu nak taknak je. balik pon sebulan sekali. nak2 kalau dah KAHWIN, laki ada kot. contoh, kalau adik beradik ada 7, then kalau duit RM 5000 tu dah dibagi-bagikan, tak banyak pon korang dapat. so, better bagi semua je kat mak ayah korang. tak patut sangat kalau duit yg sikit tu pon korang nak amek sedangkan mak ayah korang lagi perlukan duit tu. 

kalau nak dibandingkan HAK anak dengan mak ayah, mak ayah lagi patut dapat. pikir la sikit susah payah diorang nak besarkan anak2 dulu. banyak duit dah diorang abiskan semata-mata nak besarkan anak2 diorang. 

lainlah kalau diorang yg nak bagi duit tu. ni tak, belum apa2 dah bertanya. takde adab langsung. 

p/s: entry ter-emo. sebab benda ni jadi dekat orang2 yg dekat ngan aku. siyes pissed off. 

Wednesday, 16 May 2012

Wordless wednesday #8

meaningful and i love the way they dance

ok sila dengar. bai. 

Tuesday, 15 May 2012

Hati.

Assalamualaikum.

Leber Schaf.jpg
this is the real ' hati ' 

bukan ini. 

dari awal belajar bio sampai dah pencen belajar bio ( tahap kain biru muda ) aku still tak paham apesal cinta, rindu, sayang dan yg sewaktu dengannye bila disebut, akan dikaitkan dengan hati. 

apa rasional nya hati, dalam memainkan peranan soal perasaan manusia ? sedangkan salah satu fungsi hati adalah menghasilkan hempedu bagi tujuan penghadaman. hempedu tu kan pahit nak mamp. apesal mesti ada kait mengait dengan cinta ? cinta tu kan manis. chaitt. 

hati means, 'liver'. 

oh my english. 

logiknya, jantung lagi layak untuk mewakili setiap perasaan manusia. sebab jantung akan berdegup seiring dengan reaksi manusia terhadap satu2 hal. contoh ah, si yuyu ashari tuh satu hari dia terserempak dengan Kev Nish yg ahli grup far east movement ensem tahap dewa tu. pastu mesti jantung dia bagi irama syahdu tahap dewa jugak. see, jantung memang seiring sejalan ngan si yuyu ashari tuh. *tarik baldi n muntah*



ini Kev Nish. *pengsan*

" jangan patahkan hati aku "

bila di-translate

" don't break my liver "

pelik dah jadinye. harhar. papepon, kalau nak ayat cinta korang tu saintifik siket, buleh la pakai perkataan ' liver ' ni. ahak.

actually, i did this whole crap because of my heart too. it says, i miss someone....

Nabi ajar kita ingat mak bapak tiap2 hari.

Assalamualaikum. 

sepatutnya, hari untuk kaum2 ibu dan kaum2 ayah mesti kita sambut tiap2 hari....



....bukan time hari2 yg dikhususkan je. deng ! *mata juling, idong pon juling*

macam tajuk entri, nabi ajar ingat mak bapak tiap2 hari. ALLAH pon dah cakap. okay2, entri ni bukan nak mengupas plus mengopek tajuk kritik2 hari ibu n hari bapak ni. tapi nak share je some words yg mak ayah aku dah cakap n memang berjaya wat aku rasa terharu gile vavi  *lari2 bahagia* .

" kak, jalan tepi sikit ! kalau akak mati , ibu gila nanti 

bukan mak aku tak pernah cakap mende lain yg leh wat aku tacing macing, tapi aku rasa ni la yg paling sukses wat aku terdiam sambil pikir macam mana besarnya kasih sayang mak aku kat aku. since aku yg sulung, mak aku panggil aku ' kakak '. time mak aku cakap dialog pink kat atas ni, kitorang tengah jalan nak masuk shopping mall. tak silap aku time aku lower form dulu kot. aku jalan almost nak ke tengah jalan, then mak aku cakap la mende kat atas ni. siyes terharu sangat2. terima kasih for everything , ibu. ibu baik sangat dah bagi akak tumpang rahim ibu dulu. 

can you believe how amazing she is ?! she can carry the heavy-me for 9 months ! i love you ibu ! *hugs*

" apalah anak mati sebab pengasuh jaga , tapi taknak sue ! kalau kita la kan, memang dah saman dahhhh !

ayah itu lelaki, n lelaki sinonim dengan sifat ego. memang tak ah nak dengar dia cakap dia sayang aku. so, bila timbul ayat camni dari mulut dia, aku still rasa terharu walaupun korang2 yg baca ni memang mata-terbukak-separuh time baca ayat bapak aku tu. kesah pulak haku. harhar. time ni dia tengah borak2 ngan mak aku pasal sape ntah, anak mati sebab pengasuh jatuhkan, tapi taknak saman. sempat gak aku tacing time dengar. ahak. 

takde ayah, akak pon takkan ada ! dalam berjuta tu, akak yg champion k ! ayah kena tau tu. harhar. 

p/s: ibu, ayah, i'll make you proud, i'll ease your burden n i'll take a good best care of both of you