Saturday, 28 January 2012

perihal cintan beroks.

when i checked in my dictionary just now for ' cintan beroks ' words, i found some gud answer for u, my dear schooling-guys - takkan kekal.


ye aku tipu. takde kamus pong kat dunie ni yg hebakk sebegitu ghoper. kalau ade pong, mesti aku yg cipte. muhaha. eh, cam da lama tak gelak terabor sebegitu rupe.


the boy: "siapa ituuuuuuuu ?? " , the girl: " coba tekaaaaaaaaaaaaaaa !! "


aku sebenonye geli tengok budak2 baru nak naik ni wat relationship ngan paweks n maweks diorang. it was like ohh-silekan-tengok-gepreng / bopreng-saye. sumpah geli. pastu update status wow-sweet-gila yg pada orang2 cem aku ni tengok rasa nak muntah kaler pelangi. 


cinte zaman sekolah memang takkan kekal. nak bukti ? orang yang paling dekat ngan aku yg dulunye sebok bekap awek dia time kena kutok sekarang benci gila vavi kat si ex dia tuh. punce ? takde punce kot. katanya just mesej n cakap nak putus. hey, vat iz diz mann ? hehe. aku yg dulu cam berkenan, teros rasa macam nak merejam that girl. hello, hot sangat ke ? ter-emo pulaks. haha.


nak kekalkan friendship macam sebelom kapel memang susah. tak payah jauh2, aku pong benci nak mati kat ex aku. just wait for your real mr / mrs right. orang yg tak kapel tu jauh lagi cool dari yg kapel. aku cakap cenggini bukan sebab aku single, tapi memang orang yg tak kapel tu cool, nak wat cemane. hehe. bila pikir2 balik, ini pon salah satu cara nak dekatkan diri dengan tuhan. sanggup ke nak tanggung dose selame korang kapel tu ? tell ya, bende tak elok tu senang je nak buat. 


p/s: semua orang kene main nasihat2 ni. even pelacur sekalipun yg nasihat, amek dari sisi baik. takyah cakap " alah kau, solat pong lobang2 ade hati nak sekolahkan aku ". kalau nak tunggu orang betol2 baik datang nasihat, memang makin kurang la total orang yg beriman. 

5 orang buat demo:

storybyme~ said...

setuju cinta time skola mmg x kekal pon..

Ahmad Sabree said...

like :) like :) like :)

Yuyu Ashari said...

a'a, sebab nmenye pon cinte berok. haha

S H I T E Q said...

budak baru nak up la katakan. dh break, frust menonggeng. heh! pnah jd kt aku. huhu. dh cinta berok tu, mang berok la jgak. hahaha

Yuyu Ashari said...

@S H I T E Q

yeah, tepat giloo ! hehe. klau sejuta org brcinte zaman sekolah, mybe 1 couple jek sampai kawen. :)