Thursday, 26 January 2012

pes kopi.

salamat pagi ! * ejaan salah memang in sekarang :P *



menurut kamus dewan versi aku, pes kopi berasal daripada ayat copy and paste * sleng orang british *. i'm extremely tired n exhausted to use dat skema sentence, so i did mine. pes kopi. * hyperbola tak hingat * 


enough of merepek-ing. entry aku ari ni aku kopipes kat fb je. ade terkeluar kat news feed aku, aku kaut n campak kat sini. 


contact lens ka adek manis ? so cute la.


jum reminisce balek masa kecik2 dulu ? zaman2 rambut kobis ( yg cam jessie j tu ), time mak kite duduk kat belakang n sikatkan rambut pastu kalau dia tarik kuat sangat kite jerit, n makan bersuap. 


pernah buat ni tak masa kecik dulu ? pernah ennnn ?


bukak kipas meja, cakap depan kipas sebab nak dengar suare bertukar. hahaha, ni dulu keje aku ni. cakap ngarut2 depan kipas. suare bertukar jadi makin excited nak cakap. dah macam bunyi kipas kapas terbang dah suarenye.


naik kereta, tengok bulan n ingat bulan ikut kite. rasa macam noble person je bile ade bulan ikot. haha. pastu cakap kat adik, " weh, bulan tu ikot kakak. buekkkk ! ". 


naik basikal, boleh lepas handle sambil kayuh tu da rasa ohsem sangat la. pastu lalu depan bebudak lain. diorang usha cam admire je. pastu masuk semak, rumpot all over the body. yes, itu aku. haha.


bila van milo free tu datang, eksaited nak ambik. pas ambik sekali, menyamar jadik orang lain sebab nak ambik lagi. ni masa sekolah rendah. aku pelik, apsal la takde satu van milo pong nak datang time sekolah menengah. ish2. milo mak buat n milo van tu padahal sama jek, tapi aku pelik asal diorang buat rasa lagi sedap. milo kangkang ke ?


lukis burung gune hurup 'v'. kalau lukis kat kertas lukisan tu memang penuh satu kertas lukisan tu dengan burung. 


lukis matahari kat penjuru atas kertas lukisan or antara 2 bukit. aku selalu buat matahari tu ade mata n senyom. alah, cam dia senyom kat aku la sebab berjaye buat dia dalam bentuk yg paling gojes. 


tutup fridge slow2 sebab nak tengok lampunye mati. selagi tak puas ati, selagi tu la bukak n tutup bende alah tu sampai kene bebel ngan ibu. haha.


p/s: time kecik dulu aku ade pernah tanye kat adik aku. aku panggil dia abang. " bang, ko ingat tak time ko kat dalam perot ibu dulu ? aku tak ingat la ". erkkk ~

3 orang buat demo:

shaberry1437 said...

hahahaha.. nice entry...

CekbOlat-bOlat said...

yg ttup peti ais tu best !

Yuyu Ashari said...

haha, tengs ! :)