Wednesday, 25 January 2012

saya suke sekolah, tapi sekolah dah tak suke saya.

assalamualaikum.


ayat macam budak darjah 1 ! buat kat karangan SPM, konfem2 penande tu nangis. hehe.


tah sekolah sape2 jela aku sebat ni.


sape tak suke pergi sekolah kan. masa tu jela dapat jumpe kepams2, dapat belajar same2. memang best. macam baru semalam masuk tadika, tup2 dah kuar sekolah dah. cehh, tak sedar dulu macam nak gile abeskan sekolah. =.='


dulu time sekolah, aku suke gile time2 ni: 

rehat ! time dah bunyi loceng rehat sume cepat2 kuar lepas ucap time kasih kat cikgu. masa form 5 kelas aku pakai tikar, so kene double speed lah nak kuar tu. hey , masa itu emas ! haha. nak pakai kasut lagi dah 1 hal, pulak tu makanan terhad n pengetua memang kedekut gila nak bagi rehat lama2 ! time tu dah tak ingat dah umur berape, yg tau cume nak sampai kat kantin cepat2 n beli makanan banyak2 ! kadang2 siap main lari2 lagi. pembetulan disitu, aku rasa bukan kadang2 kot, tapi selalu. hehe. dah dapat makanan tu rasa cam ohsem gila la kan. yela, orang lain sibuk beratur, kite dah dapat makanan. ingat nak tunjuk makanan kat sume budak yg berbaris tu. kang kalau kena tampar, senyum je. 



bye cigu, nanti esok kitorang datang lagi ! ( kalau tak malas )


balik. peh, ni lagi best. istilah home sweet home memang best lah ! hehe. time waktu balik berjuta riban kali lagi best sebab aku boleh makan, makan, n makan without any guilty feelings at all. kalau kat sekolah, aku dok belakang sekali. chances nak makan sorok2 tu memang beso la kan. tu je keje aku tiap2 hari. hehe. aku lagi suke mak aku masak dari dok ngadap makanan cik kantin tu je. time nak naik moto lagi aku dah tanya mak aku masak ape. punye la eksaited macam baru kuar gua jek. aku rasa kalau ade cikgu yang saje lambat2 kan waktu balik memang patot pon kalau anak murid dia buat demo. ngehehe. 


cikgu mesyuarat / takde. aku rasa kalau kat buku peraturan sekolah takde peraturan dilarang panjat bangunan dan menjerit, aku nak je buat. dah sampai bumbung, pukul2 dada macam gorila tu lepastu cakap " i'm fgheeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!! ". time2 camni kalau takde cikgu masuk memang konfem2 kitorang buat gosip berjemaah. gelak sama2 cam nak pecah perotss. kadang2 kitorang study jugak, baca buku ke. tapi kalau dah sekejap2 bercakap, balik2 ulang baca perenggan yg sama je la. last2, tutup je buku tu. sodaqallahul'azim. hehe.




time PJ. apesal la ek bile dah sekolah menengah ni waktu PJ kalau boleh nak pendek2 je ? ad tu sampai taknak bagi PJ langsung ! time kat padang ni la waktu nak menjerit n terkinja2 pong. nak buat aktiviti satu murid satu sukan, tapi waktu PJ nye 40 minit je. kat indon, padang sekolah diorang sikit punye cantik. asal padang sekolah aku cam padang jarak padang tekukur ? haha. pastu ada lagi latihan sukan. peh, rasa cam nak guling2 atas jalan tar je bile dengar cikgu umumkan ada latihan sukan. 



kesimpolannye, saye suke akan bende ni je kat sekolah. terima kasih. 

2 orang buat demo:

shaberry1437 said...

i follow you... follow me back okey... nice blog ! superb!

Niena Sofea said...

Niena ada buat GA , lebih 51 hadiah menarik untuk dimenangi .. Jom join !
http://nienasofea.blogspot.com/2012/01/exclusive-giveaway-by-niena-sofea.html