Monday, 9 January 2012

jangan baca !

hello there ~ :)


actually, misi aku nak buat orang terase dah selesai ! hehe. amaran, jangan baca kalau tak suke entry berbaur emo.


ada macam ni tak muke dia ? hewhew.


entry ni refer pada entry 'imma heartbreaker'. memang aku tak nafikan, entry ni aku buat special untuk dia. jahat kan ? to the one who terase, pikir sekejap. ada orang lain ke yang berani tegur kau macam aku buat ? and aku rasa aku patut tegur sebab aku orang yang terdekat selain makbapak n family kau yang lain. well, kalau la kau rasa aku orang terdekat kau.


takde lain yang sorang kawan nak selain nak kawan dia tu berubah. bukan mengubah semua sampai kene jadik PLASTIK. ulang bunyik, PLASTIK. aku sayang kau, sumpah as a friend, memang aku sayang. sebab sayang lah aku tegur. aku taknak kau jadi manusia ignorant. kadang2 cakap2 orang tu pon kene pikir jugak. maybe orang mengate sebab salah kite sendiri. tak best la sayank asyik cakap ' peduli ape aku '. yes you must care about what people said to you. take the positive side. memang lah kalau asyik pikir pasal ape yang orang cakap kat kite takkan buat kite maju langsung, tapi aku tegur sebab nak majukan kau. terase macam fadzillah kamsah. huehauhe. 


ayat aku yang ke-4 tu eh yang buat kau terase ? aku mintak maaf. memang aku saje buat. aku jauh lagi terase dengan kau. tapi status aku kat fb tak pernah langsung berbau macam marah kat kau. tapi kau ? tadi aku baru bukak fb, ada la aku ternampak status kau yang paling latest. aku tau tu refer pada aku n aku tak kesah. aku buat blog untuk aku menulis ape yang ade dalam hati aku. nak ngate bende buruk tentang orang lain, bukan part of the list langsung. aku tak pernah langsung ade niat nak bukak aib kau. as a friend, aku cume care pasal kau. well, kalau kau rasa aku bawak pengaruh tak baik kat kau, feel free to unfriend me in fb or reality. i'm ok enough. :)




hari tu aku nampak kau keluar dengan manusie yang tersangat2 mulie perangai nye tu. dia dah buat kau macam2 kau boleh keluar lagi dengan dia ek. manusie tu plak senyum2 bagai kat aku. ye, memang la senyum tak perlu kata apa2, *nyanyi macam lagu senyum tu* , tapi aku tak hadap pon orang yang aku benci senyum kat aku. kau degil. aku tau aku bukan sape2, n aku bukan la baik na pon nak nasihat orang. dengar cakap aku, walaupun sikit. aku tak mintak banyak. aku tak suke tengok kau dengan dia. 


to the one who terase . . again, even yo words ever hurt me, i never publish it online. did u ever think about yo words, " kalau mesej orang2 yang tak penting macam KAU, bla . . bla . . " ? not my intention to ungkit, but rasa kecil hati tu memang tak pernah hilang sampai sekarang. ingat lagi tak time awak cakap ni. ? saye terus taktau nak cakap ape dah time tu, n saye diam n cover2 perasaan saye. did u ever think about my feelings ? :). kbai.


p/s: i'm bad n i know that. aku cuma taknak orang mengate yang bukan2 tentang kau. feedback yang aku dapat : ramai yang tak suke kau emo2 kat fb. aku tak tipu.

3 orang buat demo:

azza_mastura said...

sayangg , smile 0kkaaayy ? jgn risau ! she/he supp0sely happy c0z has a fren like u ! siyes , saye x tipu ! :)

Yuyu Ashari said...

@azza_mastura

thanks k azza. sayank kau la weyh ! :)

aqil syumel said...

awk xsuke sye n dye mcm sye xske awk n tut ke??? hehhe.. awk.. sye bebaik nan diye sbb sye nk blk fon sye y diye pcahkn la awk.. abg apai sye tu da mrh2.. so sye decide nk bebaik nan dye sbb nk mnx diye blk mende alah tu.. maaf awk klu sye ego ngan awk... xde niat nk update mcm tu.. maaf... siyezly.. sye rndu awk n tiqa.. terLAMPAU rndu sgt2 kt awk.. sye terpakse plastik sbb nk mende alah tu awk.. sye mnx maaf yerk.. awk n tiqa ley x maafkn sye lg?? err... ^_^