Monday, 2 January 2012

whataya wearing now ? ?

hai.


hah, whataya wearing now ? ok, aku ciplak tajuk lagu nye Adam Lembot tu. takpe la, dia tak reti cakap melayu kan ? hehe. 


macam yang kite sume nampak, muslimah sekarang memang tak ketinggalan nak berpesen kan. biase kalau aku kuar jalan, aku sarung baju antarabangsa aku la. t-shirt yang corak santek2 tu dengan cardigan. pastu belit tudung  sarung selipo fipper yang cun tu. hoho. oh, beg mesti takleh lupe. kang aku kene cop minah endon pulaks. selekeh ? who cares ?






u know dresses ? n those are maximum maxi dresses yang tengah hot sekarang ni. korang yang pakai tudung tu jangan plak kuar umah pakai dress tali nipis tu dengan tudung je, kang orang label kau sawan. ngahaha. ok, tidak lawak. untuk lebih appropriate, pakai la cardigan kat luar nye. boleh jugak digayakan dengan inner, dress tu, n pakai waistcoat sekali untuk gaya yang tiptop. tudung labuh sampai dada ok ! kasut pulak, pakai la wedges takpon flats. untuk manusia bonsai macam aku ni, better pakai wedges kot ? hehe. 





mana2 korang pergi sekarang mesti nampak pompuan pakai shawl kan ? cantik tau pompuan pakai shawl. itu trend, kau orang kene paham. haha. sebaiknya, labuhkan shawl korang sampai dada. tak malu eh jadi perhatian sebab bende alah tu ? kang orang lelaki tengok lebih2 korang kata sexual harrasment pulak. huhu ~ sendiri pikir la ye. 








korang pernah dengar killer stiletto kan ? cantik gila kannnnn ? macam kat atas ni. kalau bentuk badan korang jenis petite , pakai la kasut jenis macam ni. ikut keselesaan la nak pakai berape inch kan. kaki korang boleh nampak seksi bile pakai kasut ni. tapi . . . jalan kene cover2. kang jatuh tak pasal2 muke tebal 50 inci. haha. pulak tu landing tak smooth , lagi haru. ngahaha. kalau aku, aku lagi suke pakai wedges. at least selamat sikit daripada stiletto kan. start korang pakai kasut ni, better korang hafal peribahasa malang tak berbau. 






bile pakai high heel, memang aku rasa cam anak zirapah jugak la kadang2. boleh la nak berlagak jap ngan pompuan2 yang tinggi lampai tu. haha. actually, aku nak sangat soping kasut camni manyak2 ! cantik sangat ! 


BTW, nak share info sikit dengan korang. kalau korang beli kasut dekat PARIS yang berjenama gile-bapak-mahal tu, korang tak boleh jual balik kasut tu dekat mana2 butik kasut lain yang ada dekat sana. jenama yang lebih kepada nama designer kasut kalau tak silap, contoh : CHRISTIAN LOUBOUTIN. see. hak cipta untuk kasut pon diorang ada. 




p/s: jum pegi paris, aku belanje, pakai duet korang. hoho !

0 orang buat demo: