Thursday, 16 February 2012

On my way to get Mr. L ( part 2 )

hai awok. kite nak cite ni. hehe.





ni kereta yg aku bawak masa kat driving school tu.


memang sengal la masa first time bawak kete manual. aku tau bawak kereta, tapi yg auto jek. kalau auto, budak darjah 2 pon reti bawak kot. *tipu. der, naik kuda lagi best kot daripada naik ngan aku. yela, tersengguk2. aisimenn.




thank god la dapat cikgu yg memang spoting abes. tak la aku rasa macam pelik je drive sebelah stranger. sabo gile dia ajar aku. time jalan tak rata mula la nak mati2 enjin nye. abang tu pulak melatah. adoyai. hahaha. lagi panik aku. clumsy sehh. hewhew.




aku nak pulas stering kete siap ade bunyik ' iyarrrkkkkk ' lagi. otak aku otometik bagi signal soh cakap bende alah tu. n abang tu bese la, bahan aku jek. ngan gaya dia nganjeng pondan cakap tu lagi wat aku saket perot gelakkan dia. btw~ he  can speaks english fluently. 




time kereta ter-reverse sendiri belom cite lagi. " eh bang ! acane ni, acane ni ! ". haha, risau gila kot terlanggar kete orang lain. aku ni memang jenis tak boleh nampak bende slow or ade dalam bende yg memang slow. korang tau2 jela kan, masa belajar kete boleh plak bawak lelaju sepantas kelajuan cahaya *eh, ini betoll !* . aku memang siket lagi nak tekan pedal minyak tu laju2 ! time kat selekoh ohh, gile kau. dala kat selekoh tu ade tempat semayang cine. shinshawwedek shinshawwedek, cam gini la kot dia semayang. hewhew. abang tu cakap , dia nak suruh 'atok cine' kat tokong tu ajo aku. u know wut i mean rite fellas ? banyak kali dia ugot aku ! jahat !




aku memang suke ngan karakter abang yg ajo aku drive tu. simple, funny, smart, a lil bit charming n yg paling penting, he dun speaks like an idiot or an ignorant man. memang boleh diajak berbual dalam banyak2 topik dari cite hantu kak limah, sampai isu jihad. ape yg buat aku admire dia nih, dia pernah amek kos medikal time study dulu. tapi dia cabot cuz xtahan. see, terer kan ?




p/s : ade lagi tak lelaki camtu skang ? hehe, gatai !




0 orang buat demo: