Friday, 24 February 2012

Plastic is necessary.

hai sayangs. aku bukan nak membebel pasal teknologi plastik apetah lagi tentang kehijauan alam ye. 




aku nak membebel pasal 'being plastik' n bukan 'plastik'. plastik ni lebih kurang je dengan hipokrit. depan cakap lain, belakang cakap lain. jangan cakap ngan aku yg korang tak pernah jadi plastik. 


pada aku, sikap plastik memang patot ade dalam diri kite. tapi amount nye kene sikit ciput2 je. what for ? at least kite boleh jaga hati orang lain kan ? tu maksod aku. aku sendiri kadang2 terpakse jadi plastik camni. sebab ape yg aku tau, buat orang KECIL HATI tu satu DOSA. n aku taknak tambah lagi beban dosa aku. 


ini situasi aku yg terpakse berlakon jadi plastik tu. aku memang terlampau menyampah kat sum1 ni. sorry la, kau datang dalam hidup aku, nak take over semua konon kau la abang paling ohsem yg pernah aku ade. aku tak nak pon sebenarnye nak jadik adik angkat kau, kau pon lebih kurang plastik je. lagi satu, first time kau tepon aku tuh memang dah membosankan aku. cerita keburukan kau dekat aku bukan sumthing yg baik. aku panggil kau abang pon sebab aku respect kau. that's all. 


so, kalau kau baca entry ni. just bagitau aku. aku dah bosan kene kongkong, aku tak suke orang sebok2 amik tau hal aku KECUALI mak aku je. n aku memang tak suke cara kau menyekolahkan aku pasal hal peribadi aku dengan bekas ex aku. seriously sayin', aku bukan perempuan yg makan penghinaan. aku ade maruah n aku bebas pertahankan maruah aku sebab tuhan bagi kebebasan untuk aku back up diri aku. 


so, that's it. kalau boleh takyah la contact aku sebab selama ni pon kau yg terhegeh2 carik aku kan. tak pernah sekali pon aku start text or call kau. aku taknak pon ber-abang2 angkat ni sebab cuma menambah dosa aku jek. aku mengaku memang selama ni aku PLASTIK dengan kau. 


p/s: puas gilo hati aku. hambik kau.


4 orang buat demo:

CekbOlat-bOlat said...

hrap die bce post ni.. muehehehe..
sabar je la l...

Yuyu Ashari said...

@CekbOlat-bOlat

yeah, hope so. meluat !

wawa imnida said...

sabo wahai yuyi cap limau. sabar separuh dari imaaaaaaaaaaan. ~~

Yuyu Ashari said...

@wawa imnida

kalau aku tak sabo, aku dah carik dia kat uma dia n bawak kuali. haha !