Thursday, 23 February 2012

Ribena time : Milo

aku dapat idea ni time aku tengah ' melabur ' kat ' bursa saham '. kau orang paham tak ? hehe.




ah, kalau dah dalam bilik termenung tu memang mencurah - curah la idea. tak caye ? pi try sana. :P







dulu time sekolah rendah, selalu gila kot van ni datang sekolah. time sekolah menengah je, haremm. sume tak de. aku nak je tepon company milo tu soh datang skul aku dulu. cehh, suke ati aku jek. 


ingat lagi dulu, kalau van ni datang, memang rasa ari tu cam ohsem gilo. balik rumah terus suruh ibu buat. ye, kite kene akui, milo memang pandai menghasut. kalau van tu dah sampai je, cikgu terus bagitau suruh beratur kat luar kelas. " angkat tangan, turonnnn ! angkat. .turonnnnnn. angkat. . .tak turon2 ", hah, gitu lerh ghoper bile dah beratur tuh. adat la, budak sekolah rendah. cam gitu la nak luruskan barisan. pastu menapak comel2 pergi kat van milo tu. dalam hati dah eksaited macam nak guling2 atas jalan tar dah sebenarnye.


time dah amek milo tu, terus pergi kat genk masing2. minum sambil show off kat budak yg belom dapat dengan feeling ohsem + riak + takabur nauzubillah ! haha. tapi, tapi dan tapi, company milo sepatutnye sediakan complain form ye murid2 kerana diri ini terasa dianiaya oleh sebab cawan tu besar kecik tahap petale kelapan ! 


rasa cam nak menyamar jadik orang lain je sebab nak mintak milo tu lagi. kalau boleh, jadi kucing kiut2 pastu ade mata cam puss in boots tu pong takpe sebab dah gian sangat ngan milo tu. bila van tu balik, syahdu je rasa. sebab van milo je, spoil mood satu hari. haha.


p/s : aku suke bau cawan milo tu ! sedap ! haha. tak dapat milo, cawan pon jadik. sadis.

3 orang buat demo:

O CIKTEDDY said...

uih,sedap tahap gaban woo..apesal lak bila buat kat umah x sedap yg mcm van ni bawak?smpai skrg runsing..agaga
pas hbis mimun,gigit cawan smpai hncur..haha thats me =)

azza_mastura said...

ukeyh . aku ngaku , aku memang penah jadik 0rang lain semate mate sebab nak air mil0 lagi . syahdu rite ? ^_^

Yuyu Ashari said...

cikteddy, memg sedap la yg diorang buat. heaven gilo r pas minum. haha.

azza, kau memg sadis. haha !