Sunday, 4 March 2012

Hijab, hijabis, hijabians.

salam, dear people. 




aku tengok ramai je pompuan2 melayu dok sebok show off ' aset ' masing2. tak takot kene bako eh ? artis pong lebih kurang je, ye dok ? ramai yg update status kat fb tu, katanya jangan pakai tudung semata2 nak berfesyen. aku terpikir, kalau niat dia salah, tapi dia tutup aurat, bukan ke dia dah terlepas satu dosa ? 


memang sekarang shawl tengah trending gile. sampai tengok tuto ohh nak lilit2. haha. aku pon pernah gak. tapi pastu cam hawau hasilnye sebab tak kene ngan muke. ngahngahngah. lagipon aku tengok kat you tube tu banyak cara pakai shawl yg tak tutup dada. n seriously saying, i feel so insecure when my hijab is not covering a pair of my bukit-tinggi-mountain. haha. kau orang paham tak ? *winkwink. 


better stick to satu style lilitan je sebab balik pada yg basic, bertudung bukan untuk fesyen. yg penting, tutup ape yg patot. last but not least, baca balik tulisan kat gambo tuh. ustaz Azhar Idrus cakap, hidayah dah datang lebih dari 1400 tahun lampau. so takde sebab kite nak cakap, " aku belom sampai seru nak pakai tudung ".


p/s: tudung tak wajib, menutup aurat tu yg wajib k guys ! 

7 orang buat demo:

Haruno Hana 하나 said...

kalau nk berfesyen bagai, pakai aje pashmina.. sbb pashima mmg boleh tutup dada.. x suka sgt pakai shawl sbb singkat.. hehe ^_^

Yuyu Ashari said...

@Haruno Hana 하나

yup, tak suke sgt shawl sbb memang singkat. skg just pakai pashmina je. :)

hatiku berwarna warni said...

mm2 yg shawl byk yg nipis..susah la..pkai pashmina sng..plus die pjg..

Yuyu Ashari said...

@hatiku berwarna warni

a'a, pashmina la yg best. rse secure siket. :)

dyabunga said...

dya pun suka pakai pashmina sbb boleh tutup dada..

Yuyu Ashari said...

@dyabunga

yeah, golden mountains tu bukn utk ditayang. hahaha.

Saya Disini said...

jln2 sni