Sunday, 4 March 2012

Talking about SPAM.

hai sayang2 ku. ewahh.






yew know vat spamz izz ? lemme tell ya * cakap cam negro otai. aku cume nak sharing untuk yg belom tau. kat grup fb tu banyak sgt yg spam link2 blog diorang. tak takot eh ?




link tu akan dikategorikan sebagai link SPAM bile korang tulis camni :




http://matakaca08.blogspot.com


kalau korang nampak link2 camni kat fb tu warne biru, yeah, it is a spam link. bahaye ohh main spam2 ni. silap2 hari bulan pakcik google delete blog korang. aku tau, masing2 sibuk ping blog sana sini kat macam2 grup blogger. tujuan nye satu, nak follower bertambah n of course, u want the other people to notice you. sama macam aku yang newbie ni, sibuk ping blog sana sini. but, alhamdulillah. aku tau pasal spam2 ni bile first time aku join grup2 blogger kat fb tu.


kalau korang perasan, admin2 grup2 blogger ramai yg tulis " NO SPAMMING ! " kat tepi belah kanan tuh. ni la salah satu sebabnye, taknak blog korang kene DELETE. spamming ni sangat2 mementingkan diri sendiri. kadang2 annoying jugak sebab macam diorang je ad entry yg wajib nak dibaca. tu pendapat aku la. kalau taknak spam, korang share je entry2 tu dari blog korang. 


jangan spam k sayang2. tulis cam gini tau:


matakaca08.blogspot.com


degil lagi nak spam2 ? huh, tunggu jela turn blog korang kene remove. muahahaha. * gelak jahat.


p/s: korang yg spam, aku pulak yg risau ! siyes la.

8 orang buat demo:

Diyana Norman said...

ouwwwww... siyes baru taw! thnx taw jd xleh tulis http:// lah?

cweet pinky said...

ta paham larrr~~~

n|mcd said...

hey dear :))
thanks for the information...
selalu jugak sy ping2 entry kat group2...
ping2 entry tu pun kira spam ke ??
or yg tinggalkan link je kira spam ?

serious tak nak spamming kat mana2 group lagi :))
thanks share info yg berguna ni..

Yuyu Ashari said...

kak diyana, a'a, takleh tulis http:// tuh. sbb klau tulis http:// tu, link nye jadi link spam.

cweet pinky, alah, tak paham ? kite pon xtau nk terangkn cane agi. haha.

n/mcd, ping entry takpe kak. but spamming tu yg tak boleh. kite pon insap xnak buat lagi. :)

azza_mastura said...

nak maen spam spam jugakk ! x kire ! ngee ~ aku baru tau ngekk ! tenks yunkk ... pat0t larh pakcik g0ogle tuh rem0ve aku . eh , bes tuh , kalau kite nak share entry jep b0leyh dak ? :)

Yuyu Ashari said...

@azza_mastura
boleh2, ade satu button kat post footer kite tuh ad lmbg fb, just klik n taip je nk share kat mana. :)

n|mcd said...

@Yuyu Ashari owh..ping entry tak pe ea...
huhh nasib baik sempat baca entry ni sblm jd apa2..hehe :)

Yuyu Ashari said...

@n|mcd

a'a, tu xpe kak. asal jgn spam dah la. :)