Monday, 19 March 2012

Tipikal orang mesia kahwin.

uols. makk nak cite ni.


 


time aku offline aritu, aku dah dapat idea untuk buat entry kat blog ni. salah satunya, kahwin, sebab aku ade attend kenduri kawen sepupu aku. ceyt, umur baru 18 ade hati nak membebel pasal kawen. 




wedding ni kat kampung, semua buat sendiri, takdop katering2 bagai or designer baju hot stuff. kalau aku kah *ehem* win nanti for sure aku nak majlis aku meriah camni, tak kesah la order katering ke, rewang ke janji aku dapat restu mak bapak. 




semua orang pon tau, kalau  part bersanding tu memang feliks kalau takde pelamin kan. kalau boleh, semua bride-to-be nak pelamin diorang cantik je tanpa kelihatan janggal. tapi wedding kezen aku ni, aku rasa cam wierd siket la. pelamin kaler biru n putih, pastu baju bersanding warna hot pink. macam takleh in la kaler tu. 




memang la yg kawen nye tu diorang, ni cume pendapat aku je. aku rasa cam banyak nau foul kat majlis dia ni. bersanding pon lambat, nak dekat pukul 4. adat kat johor kalau pukul 4 tu memang dah abes dah majlis nye. disebabkan diorang sanding lambat, guest dah ramai yg balek n ruang tamu diorang memang lengang. ade lebih kurang dua family je. bapak aku n adik aku dah selamat terbongkang tidur kat penjuru ruang tamu dia tu. haha. 




hope the bride n the groom live happily together until death seperates them.




kahwin ni sekali je seumur hidup. kalau mampu, aku taknak sewa pon baju nikah n baju sanding aku sebab kawen tu antara moment paling sentimental dalam idop kan ? n kalau mampu jugak aku nak beli kain lawo2, buat baju kaler sedondon untuk family aku. 




warna yg aku nak avoid gile2 : kuning, merah, hitam, oren n hijau.




p/s: cakap macam nak kawen esok. harhar.

6 orang buat demo:

Rina Supian said...

Weng...!!
Kul 4 bersanding?? Fengsan akak...haha

Yuyu Ashari said...

@Rina Supian, tau takpe. dah penat sangat2 nak tunggu. huh !

Tengku Muhd Faiz Ridza(Aiez) said...

ok. nak bagi nasihat ni. urm. button follow akak tu, letakkan id blog akak. isi semula kat kod akak tu. btw, nice blog.follow me back.sy follow pakai email. >,<

Yuyu Ashari said...

@Tengku Muhd Faiz Ridza(Aiez), dah, akak da follow tadi. sory2 ! akak tak pasan tang button follow tu. sbb bru tuka url. :)

♔Lady Ainaa♔ said...

huhuhu.. kawen ni bkn bergantung pd pelamin yg pling cantik dan knduri yg pling mewah.. ttp brgndung kpd keredhaan Allah...

smoga perkhwinan sis t kekal smpai ke syurga

Yuyu Ashari said...

@♔Lady Ainaa♔, aminn. thank you. :)