Tuesday, 3 April 2012

Cara senang nak pakai liquid eyeliner.

dalam entry ini, aku akan bertindak sebagai MUA kononkonon.




untuk beginner macam aku ni, memang ketar gile r tangan bile nak apply eyeliner. siyesly, aku still dalam proses praktis. hamekau, praktis je dah boleh abeskan sebotol eyeliner. * tipu. tips ni aku dapat time aku blogwalking kat blog sorang minah salleh ni. tapi aku lupa url blog dia hape. tak dapat nak link kan untuk korang.


memang tak dinafikan nak pakai eyeliner jenis liquid ni agak susah siket. sebab takot comot n lambat nak kering. so, hopefully tips ni dapat tolong korang especially yg baru nak berjinak2 dalam industri pakai2 eyeliner ni. heuheau. yg dah expert tu kalau nak try, try je. hehe.


1. first, pegang korang punye mata yg bahagian luar tu, means bukan area yg dekat dengan hidung la. sebab kalau korang pegang outer part tu, lagi senang korang nak lukis line kat mata korang. seriously, aku dah cuba. jadi senang n tak comot !

2. nak memudahkan lagi korang nak pakai eyeliner tu, bukak mata tu separuh je. macam mata ngantuk giteww. 

3. lepas dah apply eyeliner tu, tunggu sampai kering. kalau bukak mata time belum kering, alamatnye ada lagi 1 line kat bahagian mata korang. hawhaw. 



kemas sangat dia pakai ! jeles.



p/s: aku macam dah TERgila barang mekap la. haha. 

6 orang buat demo:

hudhud said...

sebab tu i tk suka liquid. susah la haha

Yuyu Ashari said...

@hudhud, a'a, memang ! hehe.

*ZaFirAh* said...

Fira takut nak pakai liquid punya,takut masuk dlm mata :(
anyway,nice tip:)
jemput baca entry ya.^^

cik ai said...

cik ai suke pkai liquid eyeliner
chumel =)

Yuyu Ashari said...

@*ZaFirAh*, kite pon takot gk memule, last2 ok je. :)

Yuyu Ashari said...

@cik ai, a'a, nnti mate nye nmpak beso ! hehe