Sunday, 15 April 2012

Dulu, kini dan sekarang. ada beza ke ayat cintun korang ?

Assalamualaikum. 

aku ni kalau nak menge-post entry mesti te-tengah orang gegeh kompol air liur *sigh*. okay, entri ni kredit to kak yuyu kiut miut. ^_^

LOVE
6 minggu: saya sayang awak sayang! saya sayang awak sangat! sungguh!
6 bulan: mesti la sayang
6 tahun: GOD! mesti la sayang! kalau tak, kejadah apa nya saya melamar awak!

BALIK KERJA:
6 minggu: sayangku! dah balik kerja ni! rindu la kat sayang!
6 bulan: Balik!!
6 tahun: mak awak masak apa hari ni?

HADIAH:
6 miggu: sayangku,harap, sayang suka sangat cincin ni. ini untuk sayang :)
6 bulan: saya beli pasu bunga ni untuk awak, boleh cantik kan bilik kita.
6 tahun: nah duit! beli la apa apa yang awak nak.

TALIPON BERBUNYI:
6 miggu: Sayangku, ade orang call awak ni sayang  :)
6 bulan: nah. ade orang call
6 tahun: talipon bunyi la milah!

MASAK:
6 minggu: OMG! sedap nya sayang masak! tak pernah rasa masakan sesedap macam ni!
6 bulan: nak makan ape malam ni?
6 tahun: LAGI???!!!!

MINTA MAAF:
6 minggu: Honey muffin.. saya minta maaf sangat sayang! saya tak pernah nak menyusahkan awak :(
6 bulan: boleh hati hati sikit tak?
6 tahun: milah oi! ko tak paham ke aku kate ape?!!

BAJU BARU:
6 minggu: Oh my God! sayang dah macam bidadari bila pakai baju tu!
6 bulan: huh? beli baju lagi???
6 tahun: Habes la duit aku milah oi! cermat la sikit!

BERCUTI:
6 miggu: Sayang nak pergi mane? cakap je, asal kan sayang suka^^
6 bulan: tak banyak masa!
6 tahun: Bercuti? dok rumah saje tak boleh ke milah?

TV:
6 minggu: Sayangku, kita nak tengok cerita ape ya malam ni?
6 bulan: bia situ, saya nak tengok cerita ni.
6 tahun: Saya nak tengok ESPN! kalau awak tak da mood, belah pergi tidur, saya boleh tengok sorang sorang.

makin tua, makin horror.harhar. ah, tak romantik ahh. if adapun masalah komunikasi macam ni berlaku dalam rumahtangga, aku taknak biar lama2. nanti mula la rasa macam nak merajuk tahap dewa kat laki. hekhek. 


aku harap pemilik tulang rusuk aku akan sayang aku sampai aku mati. aminnn ~


sayam, say cheeeeeeeeseeeeeeeee !


0 orang buat demo: