Monday, 2 April 2012

Hey, you should'nt say that !

hai darlings. meet me again, yuyu the nerd girl. ehhh ? 


sebagai seorang manusia yg cukup bijak, awok2 sekalian amatlah tidak digalakkan untuk bercakap perkataan yg kurang pandai. orang sekeliling enjoy judge awak, walaupun diorang tak payah susah2 nak jadi hakim segala. yeah, only god have the power to judge us. tapi biase la, dah namanya pon manusia. 


bahasa melambangkan sesuatu kaum. tapi kalau bahasa kaum sendiri dah ditukar jadi bahasa rempit macam mana tu ? lagi satu, bukan nak mengutuk, tapi kalau rasa2 english tu agak kureng, tak payah susah2 nak update info kat fb gune english. pulak tu tulis yg merapu2 n ade sound bajet2 siket. orang nak add pon jadi taknak add. 





seriously, i don't have any idea wadehek is she writin' about.


budak yg tulis ni perempuan, schooling girl of course. cantik budaknye, comel lagi. bahasa dia tak kene dengan rupa dia yg lawa tu. betul la orang cakap, CANTIK memang satu kelebihan. sebarang cacat cela boleh disembunyikan disebalik CANTIK. tulis je bahasa melayu, kite kan orang melayu ? takpon tulis je jawi. hamekaw. 


p/s: majoriti orang2 cantik yg pernah aku kenal memang kebanyakannye kurang dari segi attitude. nak bet ngan aku ? try usha awek cun kat belakang jalan chow kit. hahaha.

6 orang buat demo:

syafiqah said...

betul-2 .
saya bangga jadi anak malaysia :)

Yuyu Ashari said...

@syafiqah, yeah. same !

Myra Azraff said...

huh,banyak user yg saya jumpa camni..biasa budak2 sekolah yg buat ni..kengkadang rase grrr pon ader..hahah..perasan habis..hehe

Yuyu Ashari said...

@Myra Azraff, a'a, siyes bajet gile. macam dah besa sgt je.

Amirah Zulhijjah said...

haha..tulis tu bajet kiut kot..hehe..tu la psl kn..cantik tp xkena dgn bahasa...adoiyai..=/

Yuyu Ashari said...

@Amirah Zulhijjah, tau xpe. jatuh saham. ish2