Friday, 13 April 2012

" Kau hal kau, Aku hal aku "

Assalamualaikum, sayam2. 

entry ini adalah kisah benar ya kawan kawan . 

chaitt, blogger murahan manakah yg sebok dok cerita pasai hal orang ni *sarung kepala dengan guni yg nenek buat isi tanah . 


situasi " kau hal kau, aku hal aku " memang susah nak dijumpai kat mesia ni. kenapa ? sebab orang mesia memang tersangatlah prihatin kuasa 75746576342183478 sampai ada segerombolan daripada makhluk tersebut sudah layak digelar PENYIBUK. 

tak percaya ? try pergi ngeteh roti canai kat kedai wak tunot n pastikan ya murid2 tempat duduk anda mestilah dekat dengan grup gosip kak jemah ronggeng. 

wujudnya ahli-ahli gosip n orang2 busybody macam diorang ni memang dah terlebih mampu nak buat kita punya urat2 tensi bergabung sampai akhirnya boleh melahirkan abam migrain yg sebok nak belai2 palehotak kita. macam hyperbola sangat pulak. 

kita amat digalakkan menjadi si penyibuk kalau dalam hal2 berkaitan agama. yes, untuk tujuan baik memang sangat2 digalakkan. tak perlulah terlalu care tentang hal2 lain sampai kena jadi penyibuk. kalau dah cakap " kau hal kau, aku hal aku " , dah tak perlu rasanya nak terlalu ' ambik berat ' sampai kena updet status memperli dekat wall sendiri. 

masing2 dah grown up kan ? well, let's use MATURE-ity in diz biznezzz. 

0 orang buat demo: