Tuesday, 17 April 2012

Letter untuk tuan-punya-tulang-rusuk.


Assalamualaikum.

kehadapan sedare tuan-punya-tulang-rusuk, I harap you dalam keadaan pink of health. see, bakal bini you expert cakap bahasa rojak. 

so, tuan-punya-tulang-rusuk. I tulis entri ni spesel untuk you. hopefully bila I dah jumpa you si tuan-punya-tulang-rusuk, I harap you le yg akan jadi imam untuk solat I, kapten untuk rumahtangga kita , pengkomen untuk segala masakan I n tak lupa jugak bapak yg soleh kepada anak2 I. ehem. *adakah ini soalan 18sx ?*


you,
I memang takdop idea langsung you kat ceruk mana sekarang ni but I nak you tau , tulang rusuk you ni tak pernah patah lagi setakat ni. ya ya ya, I tau I memang pandai jaga barang. I harap you sanggup terima I apa adanya I macam mana I terima you nanti. I bukan sebaik siti khadijah dan I jugak bukanlah sesoleh rabiatul adawiyah, tapi I tengah berusaha untuk jadikan diri I se-solehah mungkin utk you. untuk diri you, supaya you tak kena susah payah menjawab kat depan tuhan nanti. untuk bakal anak2 kita, supaya diorang tak dapat didikan yg salah. nauzubillah kan sayang ?

I bukan anak dato' , I bukan anak tan sri n yg paling penting............I bukan anak tuanku mizan zainal abidin *i tau sekarang dah tukar sultan, tapi tuanku mizan lagi hensem* . I bukanlah well-known people macam ratu rania TAPI, apa yg boleh I cakap, I memang spesel.  kenapa ? sebab I fleksibel. harhar. okay okay, serious. apa yg you nak , I ada. *ehh, mata I kenyit2 sendiri la* . 

hmm hmm.... you, i tau semua orang tak perfect. tapi I nak you boleh jadi sekelakar-kelakar n sebecok-becok umat bila dengan I. hah ? you pendiam ? takde, you kene jugak jadi kelakar n talkative bila dengan I. nanti takde la rumah kite ada bunyi cengkerik je kan. I harap you boleh tegur I kalau I salah kat mana - mana. bonus untuk I kalau you good looking. teeheee !

I harap, before kita nak bina masjid, you dah ada sesuatu yg boleh I banggakan. I nak you ada kerja tetap, I nak you dah sediakan apa yg patut you sediakan, I nak you ada poket yg stabil utk support family kita nanti dan yg paling penting, I harap  you dah bersedia nak pikul title SUAMI dan AYAH dari segi rohani. I nak you tahu hukum-hakam agama dan bukan cuma tahu " hukum membuat anak " sahaja. ahh, you memang otak kuning. i tau. *tangan kat dada, mata kat atas*

bakal hubby yg I tunggu2,
apa yg boleh I janjikan ? I janji I akan jadi bini yg paling baik untuk you *muka azam tinggi*.  I sanggup turun dapur masakkan you tiap-tiap hari walaupun I tahu masakan I bukanlah sesedap mak you masak, I sanggup kemas rumah n basuh segala baju kotor you , I sanggup mekap2 utk you kalau itu dapat tenteramkan hati you yg dah penat seharian cari nafkah utk sebuah kehidupan yg selesa utk kita, I sanggup terboyot-boyot kandungkan anak dari you, i sanggup terjerit - jerit kat labour room utk deliver baby sambil you pegang tangan I n cakap " push sayang ! push ! push ! pusshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!! " , I sanggup peluk you time you busuk nauzubillah pon. aww, bukankah I ni calon bini yg sweet ? ehem.


n lastly, sesusah mana pun hidup kita nanti, selama mana pun usia marriage kita, i janji akan setia teman you mandi makan, teman you tidur n teman you buat apa apa lah sampai tuhan jemput I untuk ke satu dunia lain yg I tahu akan janjikan kita satu penyudah yg terbaik. jannah. hopefully, I lah ketua kepada bidadari2 cantik kat situ nanti ! 

dear tuan-punya-tulang-rusuk, don't bother yourself to find me. i believe, ALLAH will meet us on one find day n with a good timing, of course. jangan risau , i taknak bebankan you dengan hantaran mahal - mahal. ^_^


p/s: I can't wait to be wedded to you. i can't wait to hear you, sitting in front of my wali, sayin' akad to take me as your legal wife. 

0 orang buat demo: