Tuesday, 15 May 2012

Hati.

Assalamualaikum.

Leber Schaf.jpg
this is the real ' hati ' 

bukan ini. 

dari awal belajar bio sampai dah pencen belajar bio ( tahap kain biru muda ) aku still tak paham apesal cinta, rindu, sayang dan yg sewaktu dengannye bila disebut, akan dikaitkan dengan hati. 

apa rasional nya hati, dalam memainkan peranan soal perasaan manusia ? sedangkan salah satu fungsi hati adalah menghasilkan hempedu bagi tujuan penghadaman. hempedu tu kan pahit nak mamp. apesal mesti ada kait mengait dengan cinta ? cinta tu kan manis. chaitt. 

hati means, 'liver'. 

oh my english. 

logiknya, jantung lagi layak untuk mewakili setiap perasaan manusia. sebab jantung akan berdegup seiring dengan reaksi manusia terhadap satu2 hal. contoh ah, si yuyu ashari tuh satu hari dia terserempak dengan Kev Nish yg ahli grup far east movement ensem tahap dewa tu. pastu mesti jantung dia bagi irama syahdu tahap dewa jugak. see, jantung memang seiring sejalan ngan si yuyu ashari tuh. *tarik baldi n muntah*



ini Kev Nish. *pengsan*

" jangan patahkan hati aku "

bila di-translate

" don't break my liver "

pelik dah jadinye. harhar. papepon, kalau nak ayat cinta korang tu saintifik siket, buleh la pakai perkataan ' liver ' ni. ahak.

actually, i did this whole crap because of my heart too. it says, i miss someone....

2 orang buat demo:

Sally Yatiey said...

Betul2. Kenapa hati, kenapa tidak jantung? kan? hehe.

::CIK LYNN:: said...

hehe...dlu kecik2 cik lynn pn t'pk bntuk hti cmtu..haah, kdg2 translate tu dh jd lain mksudnya...