Friday, 25 May 2012

Life as a matrix-student-to-be

Assalamualaikum. isnin ni dah kena daftar matrikulasi. tamat sudah era bermalas-malasan kat umah. 

kantoi aku malas.....

hai, kite masuk KMJ, awok ? ^^

gambar ehsan pakcik google yg awesome schmawesome tu. hihi.

kat fb, aku ada join grup KMJ ni. majoriti dak2 yg post kat situ semua dah siap pack barang2. aku ni terkial-kial lagi. harhar. yang memang takleh blah tu, ada yg siap nak bawak periuk nasi. sumpah aku gelak gila2 time baca post tu. LOL. 

satu je yg aku meradang, budak2 dalam grup tu suka tanya mende2 yg leh buat aku risau. padahal barang2 yg diorang tanya sebab nak bawak tu memang takde dalam senarai semak yg pihak KMJ sendiri dah bagi. eh, why so serious ?

aku tanya senior kat situ, start tahun lepas kot KMJ dah tukar pengarah. very the strict. haha. bayangkan la, daftar kena pakai baju warna putih, kain gelap n tudung putih. aku ingat pasni kalau nak pakai all white pon time akad nikah jela *peluk teddy bear sambil guling2* , tapi rupanya kat matriks pon kena pakai. demm.


barang2 tak berapa nak complete lagi. esok nak beli termos. huh, kalau dikira2, memang dah terlebih RM 1000 dah duit ayah aku abis untuk aku je kali ni. aku sebolehnya nak pakai apa yg ada je kat rumah aku ni dengan niat dapat la ringankan beban mak ayah aku, tapi diorang plak terlebih eksaited nak soh aku beli barang baru. sedih. sobsss.


isnin ni mak ayah aku dah kurang sorang anak. harhar. tengkyu ayah, tengkyu ibu. i'll try to impress you with my very the gempak exam result. 


p/s: maybe lepas ni akan jarang updet entri baru kat blog. sadis.

2 orang buat demo:

::CIK LYNN:: said...

zaman matrik, zman plg bes bg cik lynn..=)

Yuyu Ashari said...

@::CIK LYNN::, makin semangat kite nak masuk matriks sebab cik lynn ckp best. hehe.