Tuesday, 15 May 2012

Nabi ajar kita ingat mak bapak tiap2 hari.

Assalamualaikum. 

sepatutnya, hari untuk kaum2 ibu dan kaum2 ayah mesti kita sambut tiap2 hari....



....bukan time hari2 yg dikhususkan je. deng ! *mata juling, idong pon juling*

macam tajuk entri, nabi ajar ingat mak bapak tiap2 hari. ALLAH pon dah cakap. okay2, entri ni bukan nak mengupas plus mengopek tajuk kritik2 hari ibu n hari bapak ni. tapi nak share je some words yg mak ayah aku dah cakap n memang berjaya wat aku rasa terharu gile vavi  *lari2 bahagia* .

" kak, jalan tepi sikit ! kalau akak mati , ibu gila nanti 

bukan mak aku tak pernah cakap mende lain yg leh wat aku tacing macing, tapi aku rasa ni la yg paling sukses wat aku terdiam sambil pikir macam mana besarnya kasih sayang mak aku kat aku. since aku yg sulung, mak aku panggil aku ' kakak '. time mak aku cakap dialog pink kat atas ni, kitorang tengah jalan nak masuk shopping mall. tak silap aku time aku lower form dulu kot. aku jalan almost nak ke tengah jalan, then mak aku cakap la mende kat atas ni. siyes terharu sangat2. terima kasih for everything , ibu. ibu baik sangat dah bagi akak tumpang rahim ibu dulu. 

can you believe how amazing she is ?! she can carry the heavy-me for 9 months ! i love you ibu ! *hugs*

" apalah anak mati sebab pengasuh jaga , tapi taknak sue ! kalau kita la kan, memang dah saman dahhhh !

ayah itu lelaki, n lelaki sinonim dengan sifat ego. memang tak ah nak dengar dia cakap dia sayang aku. so, bila timbul ayat camni dari mulut dia, aku still rasa terharu walaupun korang2 yg baca ni memang mata-terbukak-separuh time baca ayat bapak aku tu. kesah pulak haku. harhar. time ni dia tengah borak2 ngan mak aku pasal sape ntah, anak mati sebab pengasuh jatuhkan, tapi taknak saman. sempat gak aku tacing time dengar. ahak. 

takde ayah, akak pon takkan ada ! dalam berjuta tu, akak yg champion k ! ayah kena tau tu. harhar. 

p/s: ibu, ayah, i'll make you proud, i'll ease your burden n i'll take a good best care of both of you

6 orang buat demo:

keli menari said...

ayah memang berego nak kate sayang.lelaki..hehe.ade saje bende elaknye , pusing2 ayat.
kalau mak memang la.dia naluri ibu ni lain.mudah tersentuh.

sayang ibu ayah !

Yuyu Ashari said...

@keli menari, betul2. memang nak dengar ayah ckp syg memg susah. syg ibu n ayah jugak ! :D

keri ikhwan said...

seorang ayah meluahkan kata sayang dalam bahasa bisu yang tersirat. baru cool :)

Yuyu Ashari said...

@keri ikhwan, haha. memang pon pakai bahasa bisu. :D

Arina Shamsul said...

:) sayang ibu dan ayah takkan sama dengan siapapun dik :)

kak follow sini :)

Linda Wahed said...

betul la yuyu..
Anak mati mak boleh jadi gila tau...
Anak adalah segalanya pada seorg mak..
huhuhu...