Friday, 18 May 2012

Rahsia yg zionis sembunyikan daripada kita.

Assalamualaikum. firstly, terkejut. secondly, they are clever. 

ini potongan daging kambing.

ini kopi. 

tadi jalan2 kat fb, scroll2 sampai bawah terjumpa plak info ni. ok, sekadar renungan bersama n cepat2 la ubah tanggapan korang. ^^

1. Bijak sungguh Yahudi memperdayakan kita umat Islam, mereka suruh kita minum susu lembu buatan mereka, tapi mereka minum susu kambing, mereka minum apa yang diminum oleh Nabi kita Muhammad SAW. Mengapa kita tidak ikut nabi kita, kita ikut orang zionis tapi ternyata mereka mengikut apa yg nabi kita makan dan minum.

2. Teruskan membongkar kebijaksanaan Zionis menipu umat Islam. Kata-katanya ini adalah bertepatan dengan hadis Rasulullah: "Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil".

3. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para Zionis ini) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut Zionis ke nak ikut nabi kita?

4. Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab hati merupakan organ di mana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. So, kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam, makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran Zionis ini.

5. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Zionis, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK mengatakan yang Zionis semua ada segelas kopi di tangan mereka. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

6. Para Zionis ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat, contohnya Coke dan Maggi. Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi). Orang Melayu kita juga yang ketagih minum Coca-Coladan Pepsi-Cola.

7. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans. Untuk pengetahuan, para Zionis agen Dajjal ni jugak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan.

8. Selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sebab dalam soya ada hormon estrogen yang sama dengan estrogen pada wanita. Pastu soya ada phytic acid yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

p/s: bila dah baca entri ni, baru korang tau yahudi tu bijak ke tidak kan ? 

16 orang buat demo:

Chubby Hanna said...

Assalamualaikum..
Pertama kali singgah sini.. Saya suka baca entri ni.. Hurm.. Bijaknya mereka.. saya dahlah suka minum soya.. :( apapun, nice sharing..
ada masa jengukalah blog saya yg tak seberapa tu.. hehe.. http://amysyghana.blogspot.com/..

Yuyu Ashari said...

@Chubby Hanna, tengs fr dropping by. ^^ a'a, soya memang sedap, kite pon suke. tp tula, bahaya. :(

Syiera Syahirah said...

banyak juga yang kita tak tahu kan>thanks for this good post!!

Vicke Syarifah said...

ewh..yeke yuyu??? yang last tu hiba betol QiQy bace..QiQy dhla diet minom soya je memalam..hoo..n nk taw x organ dalamn mcm hati nie tinggi kolestrol nyer mak ai..mase amalkn nie dlm diet memang bdn baloon up sesangt..thank infonya yuyu..

Cik Atin Bubbly said...

nice info...
bile bace entry nie
reaksi sye 'ooo..begitu rupe nye'
keep it up girl

Yuyu Ashari said...

vicke : welkem :) . kite pon suke sgt soya. memg rse down je. sobs.

syiera : yup, welkem . tengs dropping by. :D

cik atin bubbly : tengkyuu, tengs fr visiting. ;)

Iqa Zulaika said...

mintak share boleh x??

Iqa Zulaika said...

thanks for the nice sharing.. sangat berguna dan kita sebagai umat islam patut tahu tentang ini

Yuyu Ashari said...

@Iqa Zulaika, boleh. share je. :)

Zamani said...

Salam Dik ;) Jemput ke blog Zam bila free nanti.. Ada sesuatu menanti.. ;)

Have A Nice Days Ahead :))

Ayuni said...

I read about these before....

Yuyu Ashari said...

zamani : time kasih singgah. terharu sebab abg zam pilih masuk bloglist ! :D

ayuni: ^_^

Cik mama said...

yang tang soya tu baru cik mama tau.. laaa betul kerr.? kna ubah pemakanan cam ni.. huhuhuhuh

Dziqa Thahir said...

nak post kat blog syaa boleh ? bagi info pada yang tak tahu lagii .

Yuyu Ashari said...

@Dziqa Thahir, boleh2. sila sila. boleh tmbah2 ilmu. :)

PinkUmmi said...

sangat sangat terkedu....