Sunday, 20 May 2012

Tacing aku tengok The Lost Valentine ni !

Assalamualaikum. 


pagi tadi lepas men-subuh-kan diri, layan tibi jap. banyak cite tak best kalau pagi2 ni ! bukak channel astro Diva, ada plak cerita ni, the lost valentine. nak nangis seh tengok cerita ni.

Caroline Thomas ( White ) sibuk mencari suaminya, Neil Thomas. suami dia ni tentera laut yg hilang masa bertugas untuk perang dunia ke dua. then, Susan Allison ( Hewitt ), wartawan stesen tibi tolong dia carikkan husband si caroline ni yg dah lama ' menyepi '. bayangkan la, selama 66 tahun Caroline tunggu suami dia balik kat stesen keretapi yg sama masa suami dia berangkat dulu tanpa tau yg suami dia tu dah takde dah pun kat dunia ni. 

ni part Neil tu nak pergi bertugas. 

ni caroline masa muda2. cun gila wa cakap lu.

i think ni la scene yg paling sedih. mayat suami caroline tu dibawak balik, dengan sound effect dia lagi. 

caroline ni sangat lah setia kat husband dia sampai sanggup tunggu kat stesen keretapi sepanjang 66 tahun ! plus, dia still jaga pokok bunga mawar yg suami dia tanam kat laman rumah dia. so sweet la. ^^

p/s: suka part dia rewind time caroline muda. 

2 orang buat demo:

Aeda Zainal said...

sodeh den baconya, ^^
guwa pun mo layan gak la cte ni ;D

Yuyu Ashari said...

@Aeda Zainal, hah, tengok jgn tak tengok. :D