Friday, 4 May 2012

Tentang hal ehwal masa depan. *skema*

Assalamualaikum.

hai encik masa depan. awak nak jumpa saya tak ?

rajah 1.

hmm, dulu time sekolah, tak sabar nau nak besar, nak jadi student U, nak ada kerjaya sendiri. rasa ohsem gila bila tengok budak2 U grad, pakai jubah oversize plus topi petak tu. aku taktau hapende namanya, so aku bedal la topi petak. hari hari pergi sekolah asyik borak2 ngan member kamcing pasal nak jadik hape esok beso, nak masuk U mana, nak grad dengan course apa n not to forget....bakal suami aku siapa. 

pehh, kanak2 cakap pasal suami ? sah hormon tengah tak stabil. =='

hmm, that was before. skang lepas dah dapat result SPM, result form 6 / matriks da lain ceritanya. 

" sayam, awok dapak beghape A ? "

" yuyuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!! kau dapat katne ? kau nak pergi mana ? aku eksaited tahap fafi ni !! "

" demm. gua jeles tengok lu olang sama tempat belaja "

okai, ini baru dialog sebenar orang2 yg baru nak masuk alam student U tu hah. kata all grown up. cara cakap pon kena ubah mannnn. =='

seriously, kalau la dapat singgah balik masa2 lepas yg aku dah bazirkan tu, aku memang akan polish balik diri aku. 

hehe.

time dapat result spm tu, ayah aku ada condemn aku kejap. takpe, aku paham. ayah dah penat kerja. bila aku dapat tawaran matriks ni, alhamdulillah, i can put a smile again on his face. aku still taktau nak belajar dalam bidang apa nanti. aku totally lost.

yg pertama, aku taknak buat apa yg aku tak suka. itu memang sangat2 membazir masa. aku ada pendirian tetap walaupun sometimes rasa goyah, rasa tak percaya diri n pastu nak ikut kawan. nanti end up kerja yg tah pape. sounds demanding, but what can i say. i just want the best for myself and my family.

ukur baju di badan sendiri. tett.

apa yg boleh aku buat cuma usaha dan tawakal bebanyak. isnin ni keputusan UPU keluar. takot !!!

p/s: offline untuk 2 hari. balik kampung, takdop line !

8 orang buat demo:

ezyra daniel said...

kte sme je..hoho
tak taw laa diri nie minat pe..

BlueiceButterfly said...

~insyaAllah ada rezeki tue :)

MeeraGadisApril said...

wah...dapayt matrik..tahniah-2...

::CIK LYNN:: said...

cari potensi diri..apa yg btol2 kita suka...insyaAllah, bleh nya...=)

Yuyu Ashari said...

ezyra: tula, memang pening. =='

blueice: aminn, tengkyuuu. :)

meeragadisapril: tengkyuuuu. :D

cik lynn: taktau potensi diri apa. hahaha.

Azee Hana said...

ape pon,,semoga berjaya dalam hidup ye..=)

Yuyu Ashari said...

@Azee Hana, tengs sys. :)

Kyra Hizrina said...

awakkkk, sama je macam kyra..kalau blh nak turn back mse kt zaman skola..so i can do better than now..hehe...tpi biase la..selalu sesal kmudian..hehe

btw, gdluck utk upu..kta pun takut jgk :3