Wednesday, 29 February 2012

BEN ASHAARI : BLOGLIST APRIL 2012



assalamualaikum. tengah2 aku belek dashboard tadi ternampak la segmen abang ben ashaari ni. so, i've decided to join it for several reason. gile la, idola aku ni ! dah lama tunggu segmen macam ni.


abang ben suruh bagitau kenapa blog aku patot diletakkan dalam bloglist korang2 yg join segmen ni. insyaALLAH, korang2 akan relaks bile masuk blog aku. sebab aku suke kan gaya penulisan santai yg lebih cenderung kepada humor dan tak terlalu serious. n tak lupe jugak dapat memberi input2 untuk korang yg membaca. 

I adore them !

hai teman2. hehe. di pagi yg mulia ini, amat lah afdal kalau kite hapdate belog.



in blogging world, i have to admit that i really adore them so damn much. blogger of course ! aku stalk diorang n aku tak sabar sangat nak tunggu diorang update blog. 


1. kak maria elena. dia memang kelakar, tak kesah pon ape orang pikir pasal dia. n fashionista of course. 


credit to kak maria schmaria. haha. beauty with brain.

2. kak shea rasol. fashionista jugak, n the owner of Pastelina. adore her style so much ! 


picture credit to her. see, she looks so stunning kan ? 


3. kak yuyu zulaikha ! dia sangat comel ! haip, aku pon yuyu, tapi aku tak tiru nama dia tau ! hehe. nak sangat jumpe kak yuyu comey ni. 


this is her n she's so adorable ! 


4. abang ben ashaari. he's a cool blogger, hebakk gile. father to be. :)


5. cik epal ! she's funny too, really comel ! 


6. kak fatin liyana. she's a gorgeous doctor. 


Tips & Guides
credit to kak fatin. flawless gile muke !


7. last but not least, anwar hadi. alaa, youtuber tu. frankly speak, suke gile dengan video2 dia sebab video dia ' berisi '. n kelakar jugak. gambar dia aku tak jumpe. :)


Tuesday, 28 February 2012

Jamban awam.

hai uols. nak cite pasal jump-bun. hehe.





horror gile.


siyes la aku cakap, kalau aku dah terdesak nak beraks sekalipon, aku takkan masuk jamban cenggini. wajib memilih ye kalau nak melefas. hewhew.


mak aku cakap, kalau nak tau orang tu pembersih ke tak, ce tengok kat jambans rumah dia. kalau macam kat atas ni, memang sah le pengotor ya ampun. kebanyakan jamban2 kat malaysia ni memang horror gile ghoper nye. so, tak keterlaluan la aku cakap orang2 kite ni fengotor. kan ? 


ada satu tandas ni, ( toksah la cite tandas kat mana. kang mengaibkan pulak ) aku memang guna tandas tu sekali sekala jek sebab aku dah tau tandas tu kotor nye tahap cipan. aku rela menapak pergi kat mall lain daripada guna tandas tu. pernah sekali aku masuk, aku nampak najis bersepah kat dalam 1 bilik air tu. pergh, macam nak muntah ! 


nak diajar menjadi seorang pembersih sepatutnye bermula dari zaman ribena dan sunquick. bukan diajar ketika zaman besar seperti gajah mahupon T-rex. wakwakwak. malaysian people are not cleanliness-concious people. kebersihan jamban perlulah dijaga untuk keselesaan melabur sejagat. 


p/s: apehal ntahh ayat macam obama nak berkempen. =..='

Monday, 27 February 2012

Lagu paling pemes kat mesia.

aku ni tengah kegirangan sebenonye. kalau la kegirangan ni boleh diukur dengan istilah ' padat ', maka tidak lah terlalu hyperbola kalau aku katakan ianye padat maksimum. 


kau paham tak wey ? tak paham ? demm.






gambo2 kat atas ni hint sebenonye. ceyt, cam nak maen eksplores pulak. aku taknak buat entry pasal lagu paling pemes kat dunia sebab korang mesti dah dapat teke lagunye lagu hape. tapi ni nak buat entry pasal lagu paling pemes emes kat mesia. 


dua lagu ni jek lagu yang paling pemes n tak pernah jatuh rank. lagu tilam n surat kabo lama. sape yg tak hafal lagu ni, memang noob gila r senang cite. sepupu aku cukup suke dengan lagu ni. macam biase la lori tilam tu ronde2 dekat taman perumahan dia, tah hape punye sengal dia capat2 naik basikal n follow lori tu semata - mata nak rakam lagu tilam tu. 


nah, aku bagi lirik lagu tilam n paper lamak tu. trololololo.


Lagu tilam temilam.

tilam, tilam, tilam lama tuka balu. tiiittttt.. titttttttttt... titttttttt *bunyi hon lori tu


Lagu sulat kaba lame. 

kawkawpucik, old newspepa ! pepa lamak ! tittttttt...triiiittt...tittttittt !!! *bunyi hon jugak tapi lagi kencang



' kawkawpucik ' tu aku taktau maksud dia hape. bahasa cina kot ? 


p/s: komposer lagu ni layak dapat grammy. kbai.

Saturday, 25 February 2012

R a n d o m

ni adalah entry kedua aku pada hari ni. ente jangan sebok, ini velogg ana yg punyaaa ! 


comel kan aku senyum. wakwakwak ( gelak baru )


ehem. aku dah dapat L untuk kereta, aku dah belajar parking, bukit n tiga penjuru. aku taktau ape kene mengena nye kan tapi dah tajuk nye punn random, memang eksklusif untuk aku mengarot je. hewhew.


dalam minggu depan, aku dah start nak carik kerja. dengan bestie aku. aku rasa kitorang kene bagi warning kat bos kitorang. takot takde lak yg nak masok kedai tu. hakhak. 


aku nak tunggu duet gaji je. haha. boleh la berjimbe jimbe dengan penuh kelazatan ye. macam2 aku nak beli. 


lesen pulak yg aku kesah sangat ni. test dengan jpj tu yg cam hawau siket. pegawai dia bajet2, cam haremm je. aku risau kene repeat lagi. sebab aku malas. apsal la diorang ni poyo sangat, aku tengok budak2 yg test ari tu memang frust gilo sebab diorang tak buat salah tapi disalahkan. dear jpj-ians, aku tau korang tak buat kerje. yg kene jawap , korang. huhu. 

kbai. tu je.

Ribena time : Permainan zaman purba.

aku blogwalking kat blog zackzukhairi, n satu entry dia yg memang buat aku gelak sampai menangis ialah INI


BTW~ kau orang baca sekali komen2 kat entry tu. siyes r, tahap dewa aku gelak.




so entry yg aku tulis ni sebab aku dapat idea pas baca blog abang zack tu. sometimes, kalau ingat balik zaman jahiliyyah aku dulu, memang boleh bawak gelak la. 




mak aku cakap tak banyak benda2 pelik yg aku suke buat time kecik2 dulu. tapi ape yg aku ingat, aku memang kaki merayap n tah pape mainan pon jadik aku main. 




time tu, memang tengah hot gila mainan anak patung kertas. aku sendiri pon ade kumpol benda alah tu sampai nak dekat penuh 1 kotak kasut. aku pon pelik apsal la banyak2 bende aku suke gila kat mende alah ni. padahal dulu aku ganas kot. kalau dapat beli mainan ni, memang heaven gilo. yela, tak sume budak2 dapat beli n for sure tahap ke-ohsem-an nye tu sampai tahap baru lepas makan ayam. mainan ni jahanam sebab sepupu aku yg paling kecik time tu main bende ni. dia koyak2 kan n dihisap2. aku rasa cam nak hempok jek makcik time tu sebab aku sayang gile kat mende tu. last2, aku teros hilang minat nak beli n nak main mende tu lagi. sekarang kalau aku rasa rindu nak main, aku taip aje dress up game kat internet. haha.






ni lagi 1 hobi aku, join budak lelaki main rounders tu. dulu , aku bukan cam budak2 lain yg dah sebok pakai skirt n main mekap2. even sampai sekarang pon aku tak girlish sangat. nak pulak aku kuar rumah pakai wedges segale bagai kalau aku stil boleh pilih nak pakai capal cap ayam. hehe. ok, menyimpang dah ni. belakang rumah aku tu ade space sikit n cukup besar nak dibawak main rounders ni. best gile la main game ni. kalau dapat home run, memang rasa cam VVIP betol dalam grup tuh. haha. 


pernah sekali, aku tengah tunggu turn nak pukul bola. aku duduk la dekat tepi tu tengok membe2 aku main. jap g, burung mana tah selambe rock dia je melepas atas pale aku. shinabeng. haha. yg aku tau aku kene gelakkan pastu. lepas tu satu badan gatal. power jugak taik burung ni. haha. budak2 dulu stil broken mat saleh lagi, so kitorang pronounce ' rondes ' instead of ' rounders '. hehe.




dulu ade pulak basikal camni, nak beli tak mampu. dulu basikal aku basikal kokak je. kalau bawak pergi lumba pon stil boleh dapat award lagi. haha. hobi aku dulu memang suke bawak basikal aku laju2. even sampai sekarang aku suke akan kelajuan seperti ini. * skema * . ade sekali tu aku bawak basikal aku laju cam nak race ngan orang yg bawak basikal sebelah aku tu walaupon dia bawak basikal macam taknak race ngan aku. tapi dia bawak basikal laju la kan, macam kelajuan cahaya tu. * tipu *. tercabar ohh !


aku kayuh lelaju, sampai kat simpang kanan da takleh control da basikal nye. terus aku terbabas kat tepi tu. penuh rumput satu basikal aku tu. ngan aku2 sekali. aku rasa down gile sebab gagal membuktikan ke-macho-an aku time tu. haha. 


kalau nak ditulis semua memang makan tahun jugak tak abis. * tipu lagi *. rindu kat zaman2 'kesesatan' terlampau aku tu. haha. 


p/s: takpe kalau nakal, at least aku tak menyesal time aku dah tua nanti n aku ade sumthing yg boleh aku ingat.



Friday, 24 February 2012

Plastic is necessary.

hai sayangs. aku bukan nak membebel pasal teknologi plastik apetah lagi tentang kehijauan alam ye. 




aku nak membebel pasal 'being plastik' n bukan 'plastik'. plastik ni lebih kurang je dengan hipokrit. depan cakap lain, belakang cakap lain. jangan cakap ngan aku yg korang tak pernah jadi plastik. 


pada aku, sikap plastik memang patot ade dalam diri kite. tapi amount nye kene sikit ciput2 je. what for ? at least kite boleh jaga hati orang lain kan ? tu maksod aku. aku sendiri kadang2 terpakse jadi plastik camni. sebab ape yg aku tau, buat orang KECIL HATI tu satu DOSA. n aku taknak tambah lagi beban dosa aku. 


ini situasi aku yg terpakse berlakon jadi plastik tu. aku memang terlampau menyampah kat sum1 ni. sorry la, kau datang dalam hidup aku, nak take over semua konon kau la abang paling ohsem yg pernah aku ade. aku tak nak pon sebenarnye nak jadik adik angkat kau, kau pon lebih kurang plastik je. lagi satu, first time kau tepon aku tuh memang dah membosankan aku. cerita keburukan kau dekat aku bukan sumthing yg baik. aku panggil kau abang pon sebab aku respect kau. that's all. 


so, kalau kau baca entry ni. just bagitau aku. aku dah bosan kene kongkong, aku tak suke orang sebok2 amik tau hal aku KECUALI mak aku je. n aku memang tak suke cara kau menyekolahkan aku pasal hal peribadi aku dengan bekas ex aku. seriously sayin', aku bukan perempuan yg makan penghinaan. aku ade maruah n aku bebas pertahankan maruah aku sebab tuhan bagi kebebasan untuk aku back up diri aku. 


so, that's it. kalau boleh takyah la contact aku sebab selama ni pon kau yg terhegeh2 carik aku kan. tak pernah sekali pon aku start text or call kau. aku taknak pon ber-abang2 angkat ni sebab cuma menambah dosa aku jek. aku mengaku memang selama ni aku PLASTIK dengan kau. 


p/s: puas gilo hati aku. hambik kau.


Thursday, 23 February 2012

Ribena time : Milo

aku dapat idea ni time aku tengah ' melabur ' kat ' bursa saham '. kau orang paham tak ? hehe.




ah, kalau dah dalam bilik termenung tu memang mencurah - curah la idea. tak caye ? pi try sana. :P







dulu time sekolah rendah, selalu gila kot van ni datang sekolah. time sekolah menengah je, haremm. sume tak de. aku nak je tepon company milo tu soh datang skul aku dulu. cehh, suke ati aku jek. 


ingat lagi dulu, kalau van ni datang, memang rasa ari tu cam ohsem gilo. balik rumah terus suruh ibu buat. ye, kite kene akui, milo memang pandai menghasut. kalau van tu dah sampai je, cikgu terus bagitau suruh beratur kat luar kelas. " angkat tangan, turonnnn ! angkat. .turonnnnnn. angkat. . .tak turon2 ", hah, gitu lerh ghoper bile dah beratur tuh. adat la, budak sekolah rendah. cam gitu la nak luruskan barisan. pastu menapak comel2 pergi kat van milo tu. dalam hati dah eksaited macam nak guling2 atas jalan tar dah sebenarnye.


time dah amek milo tu, terus pergi kat genk masing2. minum sambil show off kat budak yg belom dapat dengan feeling ohsem + riak + takabur nauzubillah ! haha. tapi, tapi dan tapi, company milo sepatutnye sediakan complain form ye murid2 kerana diri ini terasa dianiaya oleh sebab cawan tu besar kecik tahap petale kelapan ! 


rasa cam nak menyamar jadik orang lain je sebab nak mintak milo tu lagi. kalau boleh, jadi kucing kiut2 pastu ade mata cam puss in boots tu pong takpe sebab dah gian sangat ngan milo tu. bila van tu balik, syahdu je rasa. sebab van milo je, spoil mood satu hari. haha.


p/s : aku suke bau cawan milo tu ! sedap ! haha. tak dapat milo, cawan pon jadik. sadis.

Wednesday, 22 February 2012

Monday, 20 February 2012

Buah hati pengarang jantung pisang.

hai jemah. 


zaman dia belom kawen.


aww, melting ~




yeah, ini memang buah hati saya. first time nampak dia feat dengan B.O.B dalam video klip lagu nothing on you, terus suke dia ! kulit dia tipikal orang2 kite jugak, gelap cuz dia dari hawaii. sedap ohh suare dia, mellow sangat2 ! 


bruno mars. tu bukan nama dia pong. nama dia jauh menyimpang dari bruno mars tu. peter gene hernandez. well, aku la mrs. hernandez. haha. suke sangat ngan style dia. topi takleh lepas. hehe. satu jek aku tak suke, rambut dia.


btw ~ nah, gambo mr. hernandez. hewhew.













and finally, aku suke gambo ni.



p/s: aku frust gila kot tak dapat pergi konsert dia kat KL taon lepas !

On Air. how could you, DANG SURIA.

pak nil 




ye, memang nak membebel pasal cite On Air pon. alaa, yang tengah tayang kat astro ria tuh. aku ni memang suke tengok uji bakat ape2 realiti show pong, sebab aku enjoy tengok diorang bodoh2 kan diri sendiri. haha. *jahat


tak rasa pelik ke tengok bibir dia ? cam injet jek ? 


aku tengok ramai yg tak dapat lepas ujibakat ni. macam2 syarat la dia nak. memang la punn, nak jadi orang femes, kene cun2, ganteng2 kan. tapi ada yg kena tegur ngan dang suria sampai nangis2. yela, bahasa tu cam kureng diajar siket la. 


dang suria cakap memang tugas dia kat on air tu mengkritik penampilan calon. tapi tak patot la kalau nak kritik lebih2 sampai kecikkan ati orang2 yg datang uji bakat tu. aku tengok pengacara / wartawan kat tibi tu takde la ensem mana pong. harapkan mekap jela tebal ya ampun. yg paling tak-boleh-pergi, dia sound tepat gile. siyes la, aku respect gila kot kat pak nil. orang2 yg datang uji bakat tuh siap bawak kan bekal untuk dia. dari situ pon kita dah tau, pak nil memang hebakk !


before ni aku tak kenal pon sape dang suria sampai lah dia jadi juri On Air ni. well, tak keterlaluan aku cakap , aku kenal dia sebab ke-laser-an mulut dia. takyah nak tiru budaya barat sangat la kan. diorang memang tak reti main kias2 ni, so tak pelik la kalau juri2 diorang straight to the point je sound. 


p/s: ape tiket yg dia ade sampai dia boleh kritik camtu ? takde pulak tuhan bagi special case untuk dia ek ? err, musykil. 

Contest blog paling kemas.

hai senah2. hehe.




saya yuyu, tinggi saya 157 cm. tah hape kene mengene pon aku taktau. ok, aku nak join contest ni. 


nak join ? klik banner k. hadiah best2 uolls.

Saturday, 18 February 2012

Segmen tambah follower sampai pengsan.

hai uols.




saya, yuyu ashari ingin menge-join segmen tambah follower sampai tercirit pengsan ni. *eh2, apehal tah skema nau. aku ni blogger yg masih berhingus lagi, so nak la tambah2 follower n kawan2 dalam kalangan blogger ni. aku berblog bukan nak femes tapi lebih kpd suke2 sebab aku takde diary yg ade corak rama2 or gambar decepticon tertempek besau kat diary tuh. hehe. 


okai, koreng nak join jugaks ? juz klik banner tu k. syarat dia simple jek, sebab tu aku nak join. biasenye blogger2 yg buat segmen selalu suruh tag membe2. aku ni dala pemalas nak main tag2 ni. 


ok, tu jek. boi boi.

Friday, 17 February 2012

Peribahasa melayu kalau diterjemah dalam bahasa matsaleh. . .

hai uols. hari ni mak nak buat entry macam tajuk kat atas tu. aww ! *mood pondan


miauuuuu !


1. kuman seberang laut nampak, gajah depan mata tak nampak = bacteria over the sea u can see, elephant in front you, you cannot see.

2. durian runtuh = durian-rain

3. otak udang = shrimp brain

4. hidung tinggi = high nose

5. cakap siang pandang - pandang, cakap malam dengar - dengar = talk day see - see, talk night hear - hear

6. buruk siku = ugly elbow

7. diluah mati emak, ditelan mati bapak = if i swallow, my mom die. if i throw up,my dad also die. 

8. air muka = water face

9. ayam terlepas, tangan berbau tahi = chicken disappeared, your hand smell shit

10. ajak - ajak ayam = invite -invite chicken


hehe, ni just suke2 k. takde niat pon nak rosakkan bahasa.


p/s : tadi aku ternampak satu peribahasa. aku taktau la orang tu salah tulis ke hape. ni peribahasa nya. masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang harimau mengucap. i teros gelak-like-crazy tau u. aww ~

Thursday, 16 February 2012

On my way to get Mr. L ( part 2 )

hai awok. kite nak cite ni. hehe.





ni kereta yg aku bawak masa kat driving school tu.


memang sengal la masa first time bawak kete manual. aku tau bawak kereta, tapi yg auto jek. kalau auto, budak darjah 2 pon reti bawak kot. *tipu. der, naik kuda lagi best kot daripada naik ngan aku. yela, tersengguk2. aisimenn.




thank god la dapat cikgu yg memang spoting abes. tak la aku rasa macam pelik je drive sebelah stranger. sabo gile dia ajar aku. time jalan tak rata mula la nak mati2 enjin nye. abang tu pulak melatah. adoyai. hahaha. lagi panik aku. clumsy sehh. hewhew.




aku nak pulas stering kete siap ade bunyik ' iyarrrkkkkk ' lagi. otak aku otometik bagi signal soh cakap bende alah tu. n abang tu bese la, bahan aku jek. ngan gaya dia nganjeng pondan cakap tu lagi wat aku saket perot gelakkan dia. btw~ he  can speaks english fluently. 




time kereta ter-reverse sendiri belom cite lagi. " eh bang ! acane ni, acane ni ! ". haha, risau gila kot terlanggar kete orang lain. aku ni memang jenis tak boleh nampak bende slow or ade dalam bende yg memang slow. korang tau2 jela kan, masa belajar kete boleh plak bawak lelaju sepantas kelajuan cahaya *eh, ini betoll !* . aku memang siket lagi nak tekan pedal minyak tu laju2 ! time kat selekoh ohh, gile kau. dala kat selekoh tu ade tempat semayang cine. shinshawwedek shinshawwedek, cam gini la kot dia semayang. hewhew. abang tu cakap , dia nak suruh 'atok cine' kat tokong tu ajo aku. u know wut i mean rite fellas ? banyak kali dia ugot aku ! jahat !




aku memang suke ngan karakter abang yg ajo aku drive tu. simple, funny, smart, a lil bit charming n yg paling penting, he dun speaks like an idiot or an ignorant man. memang boleh diajak berbual dalam banyak2 topik dari cite hantu kak limah, sampai isu jihad. ape yg buat aku admire dia nih, dia pernah amek kos medikal time study dulu. tapi dia cabot cuz xtahan. see, terer kan ?




p/s : ade lagi tak lelaki camtu skang ? hehe, gatai !




Wednesday, 15 February 2012

Wordless wednesday #3



y u no cook me ?! 

Wordless wednesday #2



untuk kaum2 hawa ni, your man is not an ATM machine k. hewhew.

Tuesday, 14 February 2012

On my way to get Mr. L

ini kereta yg ditempek Mr. L. 


tadi aku baru je pergi kelas teori 6 jam tu. gile bapak ngantuk la time dalam kelas tu. siap calit2 air lagi kat mata. kau pernah buat tak ? hehe.


lepas kelas 3 jam tuh pergi praktis kat litar pulak. thank god dapat cikgu yg memang spoting abes ! funny gila kot. ngan gaya nyah dia tu. tapi dia lurus k, bagi aku dia ni breathtaking. homai. haha. sempat lagi aku berangan. hewhew. 




dah kawen k sayang2, anak dah tiga. hewhew. melefass. kalau dia dapat baca ni, mesti aku kene bahan. haha.




note: he's the type of guy that i like the most. kinda pious man, have a good sense of humour and bonus, he is such a good-looking guy. 



Monday, 13 February 2012

Moh belajar reramai.

hai tawan - tawan.


kucinggrapher.


jom kita belajar sama - sama ? hehe, tapi kali ni aku bagi kebebasan pilih cikgu. maklumla, aku kan pengetua. sekolah aku je amalkan prinsip demokrasi cenggini. 


cikgu pontianak - dia akan tetap ajar korang ketawe walaupon banyak masalah. pakar terapi jiwa la senang cite.

cikgu toyol - dia akan ajar anak murid dia cara paling tuntas muntas nak carik duit. dia jugak pakar mengecat badan. bukti, dia cat badan dia mesti cantik punye. warna alam ohhh ( ijau ).

cikgu pocong - dia ni cikgu yg tak mementingkan kebendaan. bukti, pakaian dia tetap simple dari dulu lagi. suci la kata orang, putih giteww. cara dia ikat shawl pon simple je. kalau dia tak buat reben kat atas pale dia tuh, mesti dia ikat cenggitu je. 

cikgu jerangkung - dia ni akan selalu ajar korang berdikari. yela, dia sendiri pon datang tak dijemput, balik tak payah kene hantar. haha !


hah, cepat pilih cikgu korang !

Bollywood vs Hollywood

apesal ntah memalam bute ni wat entry ade kaitan dengan tamil2 bagai ni.


ni mesti penangan tumpah se air tuh. demm.


tarian baru untuk lagu soley2.


ok fine. nak teroskan niat suci untuk membebel.


bollywood bukan la bollywood kalau. . . 

1. . .takde scene2 menari macam kat atas tu.

2. . .tak tukar kostum menari sampai seribu kali. *ye, ini sangat ekstrim

3. . .hero dia mati. even kene tikam doploh kali pong, tetap gak gune tulang doploh kerat dia nak maen tomoi2 ngan musuh dia.

4. . .baju dia tak fancy and idong tak pakai rantai buat tindik idong lembu tu.


ape yg aku respect dekat muvee industan ni. .

1. wajib ade unsur ketuhanan, kekeluargaan n pengorbanan. 




hollywood bukan la hollywood kalau. . .

1. . .takde scene cium2 yg gile ekstrim tu.

2. . .takde baju2 sarung nangka. 

3. . .takde scene berlagak-like-whoa. kalau takde jam boleh keluar tukul besi, mesti ade kereta audi. *macam la diorang nak pakai saga. =..='

4. . .takde scene atas katil. 

5. . .takde unsur2 menyalahkan / mengutuk islam. biasenye, ini ditunjukkan dalam cerite perang. islam will always be the bad guy. shilakak.


yang penting, mereke bukan la mereke kalau. . .

1. . .tak menyesatkan orang lain.


Saturday, 11 February 2012

Tutorial: tips and tricks untuk dapatkan kenikmatan. . .

ha kau ! pikir ape. wkwkwkwkwkwkw.


ini tahi.


actually entry ari ni aku nak buat tutorial camne nak berak. fokos betol2 tau.


1. mule2, korang kene buat muke nak tercirit dulu, biar orang paham korang ade hajat 'besar' yg nak di settlekan. pastu lari laju-laju macam usop wilcha dalam cite antu kak limah. tangan kene main peranan.

2. dah jumpe bilik air ? ok, masuk. hempas pintu kuat2. kalau tertanggal takpe, cukup la korang cover korang punye tetttt.. tu. oh ye, korang pon boleh jugak diri kan pintu yg dah tertanggal tu kat sebelah korang. kalau mak korang tanya mana pintu, jawap la ade kat sebelah korang tu. suruh beliau test ketuk sekali. konfem mak korang kenal pintu jamban hancur tu.

3. bukak seluar / seluar panas (hot pants) / kain / seluar sepeng and whatever yg meng-cover korang punye tahee daripada keluar. jangan lambat2 kan tahee itu daripada melihat dunia atau 'beliau' akan menjerit begini, " sudah lama saya terkurung disiniiiiiiiii ! keluarkan sayaaaaaaaaaaa !!! "

4. tunggu bunyi 'ploopppp ploopppppp, ceplooooowww'. nah, itu tandanya hajat 'besar' itu sudah selamat sampai kedalam lubang jambans.

5. buat muka lega. itu akan menambahkan lagi nikmat beraks korengs.


selamat mencube. 

Thursday, 9 February 2012

hoi, aku ade tips !


nak cantik cam beliau ? sile baca tips ini.


selamat sejahtera, salam 1 malaysia, salam 1 murid, salam 1 sukan dan salam menyalam.


aku rasa orang2 yang cantik ni mesti dia cube tips ni kan.


1. petua cepat dipinang : banyakkan minum air pinang.

2. menegangkan kulit muka : stepler tempat yang kendur tu. 

3. hilangkan cagu : potong jari yang kena cagu tu.

4. hilangkan bau badan : berkubang dalam minyak wangi.

5. lembutkan rambut : remdam kepala dalam air menggelegak.

6. melentikkan bulu mata : pakai la bulu mata pelesu. tu pon nak kene ajar.

7. melebatkan rambut : cari baja rambut. tak pon hairpro. tak pon jugak yun nam rambut care.

8. mengurangkan dengkur : kurangkan tidur.

9. menghilangkan ketuat : potong jari yg ade ketuat tu dengan pisau cukur cap buaye

10. mengempiskan perut : jangan makan n minum

11. mengekalkan kecantikan : kekalkan mekap, jangan basuh2 tau !

12. menyegarkan mata : tuang eye mo bergelen - gelen.

13. mengelak rambut gugur : tuang gam gajah.

14. menghilangkan kelemumur : gunakanlah shampoo anti-ketombe

15. turunkan berat badan : turun tangga ikut tangga kecemasan.

16. atasi tumit pecah : jalan jengket2. 

17. nak merahkan bibir : pakai le lipstick. aisimenn ~

18. haluskan kulit muka : gosok pakai kertas pasir.

19. menaikkan seri muka : makan kueh seri muka sambil naik tangga.

20. hilangkan bau mulot : minum minyak wangi.


haa, moh le kite try tips ni berjemaah ye. sure cun abes. wkwkwkw.

Wednesday, 8 February 2012

berrrrr...tukar !

hye korengs, juz short update from me.


header dah bertukar, cursor da tuko jugaks, post footer, n scroll back to top jquery pon dah ade ! haha. *eksaited


aku nak kreditkan sume ni kat puteri aleeya. siyes sume freebies dia santek2 ! blog dia pon comel jek. header dia la paling aku geramm. cantik.


pay a visit guys. till next entry, chow shin chi. * tah betol ntah tak eje dia cenggitu





wordless wednesday #1


y u no eat the spaghetti ! arghhhh !

Tuesday, 7 February 2012

ABANG, you're not my phone-mate right ?

ladies n gentlegirls. 

eheh, ada orang lelaki baca ke ?

ok2, gentleman. hewhew.


ni abang saye. *ehh, apsal cam player bahrain ?


1. dear abang, i need u as an ABANG to me, not as 'ABANG'.

2. dear abang, when i've transform into an ADIK, i need attention. saya tak perlukan calling or texting tetapi saya cuma perlukan pendengar yang baik. 

3. dear abang, i hope u r not my soulmate because err. . arr. . urm. . i've started to like u. 
harhar !

4. dear abang, don't force me to do i-never-like-it-forever things.

5. dear abang, i've lots of stories to tell ya, but i ended up telling nothing to you because everytime we're on the phone, u busy telling me about how funny johan raja lawak is. * johan has his own segmen in era.fm ! freaking funny ! *

6. dear abang, i need u as a guider and a protector to me.

7. dear abang, i hope u not a 'satan'.

Wednesday, 1 February 2012

kawen thing.

hey uols. makk datang kembali ! * maknyah's style



see the title ? yeah, kawen. suke kawen ? gatai aku ni. hikhok.




 
suweettt nyo ! 


banyak nau orang nak kawen taon ni. tu sebab aku gatal tangan nak hapdet pasal kaweng maweng ni. hewhew. 




aku pernah dengar satu dialog kat satu movie nih, dia ucap akad camni :




" aku nikah akan dikau saudara tetttt dengan saudara tutttt dengan mas kawen 1 gram emas, hutaanngggg. "


gilo kau, aku bantai gelak kat situ gak. ade ke cenggitu akad beliau. 


p/s : jom kawen berjemaah. hikshiks. *gatai