Thursday, 26 December 2013

Untuk ibu awak. :D


Dear my-future-husband's mommy,

If these 10 things are your rules, I'll be more than glad to accept it.  

1. I have my own money, career and why would I want to chase after his money if I can have his heart ? 

2. Mom, I believe you don't even want to use any of your energy after the first time you lay your eyes on me. why ? Because I am Yuyu, the ferociously pretty damsel which shows no other skin except my face and hands. eheheh now , If you would excuse me mom, I also want to tempeleng myself for being too perasan.

3. You know what mom, Imma pretty girl (you can muntah mom, I understand) with attitude, class and pride. Why would I want to send "sexts" to him ? I'm one of a kind mom.

4. Did I mention earlier that you'll immediately fall in love with me (just like your son did) after you see me ? No ? Ok, please read no 2 again.

5. With the repeating sentences like no 4, I believe you're kinda persistent. Excuse me for a while mom, I want to face-palm myself...... Ok mom, I'm back. Do you oredi miss me ? No? K. Mom, please read no 4 again.  

6. I know he is your boy and forever will be... and I strongly believe that you'll let him marry me after you read this mom. Therefore, pwease pwease and pweaseeeee let me marry him *puss-in-boots eyes*

7. I already love all of him including his flaws. Therefore, I take him for who he is. :)

8. I saw that in him. Indeed, I agree with you mom, he's a gentleman. I, once saw a quote saying "If a man treats his woman like a princess, he's being raised by a queen". So mom, as much as I hate it when you doubt me, I also hate to doubt that you raised a prince. Gosh, I must be the luckiest girl on earth....

9. You are scary mom...

10. Please re-read no 1 until 9. Have you read it mom? Now do you the heart to accuse that I am faking my way to a ring on my finger ? *muka sedih pehlis*

Oh yeah, mom.. Thank you for being protective over him. Thank you. 

I understand. Me too, will do the same thing if I'm in your shoes at the first place. 

Just so you know mom, I love your son genuinely.

'till later mom, on one fine day, we'll be able to meet. Just let us both find our way to each other first okay ?  

Yours truly,
Yuyu.

Friday, 20 December 2013

Wordless Friday ?

I. Kenot. Brain. His. Hensemness.

Saturday, 14 December 2013

What is love.

i love you w/ every ounce of my beingπŸ‚
"I love you with every ounce of my being..."

What is love if it is without you ?

What is love if I'm too chicken to speak on the behalf of my heart ?

and What is love if I'm the one -the only one- who continously believing that you're the one while you, on the other side just never have any idea why I'm exist ?

The feelings have never stop growing and blooming, heck these effing days it grows even more. It did wonders, you know. Even you're not doing anything to make it blossom like this.

Magic ?

Then magic it is.

You're such a wizard ya know...

But I thought magic is not allowed outside Hogwarts , no ?

Hmm I think I should report you to Dumbledore, Snape or whatever-their-names are you sly cheeky ba*tard.

If you happen to know...

Indeed, love is you. Yes you are.

Love,
Yuyu.

picture credit to weheartit.com

Monday, 25 November 2013

Regret ? Nahw man :)

So yeah. setelah 2 bulan (atau lebih) terlupa beta ada blog tetibe teringat balik behahahah *gelak like a boss usap2 janggut*

Untitled | via Tumblr
i'll keep this blog forevaaa ! :D

Back to the topic, regret. 

I did some reminiscing yesterday and god...remembering them hurts me. 

so here it is, i want to share with you readers (do i have any reader(s) at all ? XD) hoping that you will get 'something'.  

I swear i was not lying when i said i'm sad and envy those people who get to hold something that i'm not being able to hold it. Like a 'Bachelor in Law with Honours' or something like 'Bachelor in Medical and Surgery', which is i know i'm not going to graduate as one. 

Yes, my dream is as big as heaven. Loath at it, spit at that. I don't care. Gandhi said, Your dream is not big enough if someone doesn't laugh at it. So if you're laughing, tell me so that i know my dream is big hahahah k :p

ehem k sila serious kembali 

I really was sad to the pits of my heart and heartbroken..

But then again i started to ask my not-so-grateful self

"Why don't you just be grateful and say thanks to Allah instead ?"

and now, here i am wanting to say Alhamdulillah. For what i have, for everything that is and was fated to be mine. I believe everything is created super nice and pretty by Him including my life ! ^^

I have faith in Him. He loves me. 

Allah ou akhbar πŸ’•

So last but not least, thank you dear Allah ! You are indeed, my savior. :)

☝️❤️

pictures credited to weheartit.com 

Saturday, 21 September 2013

People change, Picture don't.

*ngendap ngendap*

:')
jiwang enaf?

Tumblr
HAHAHAHAHAH XD

Style trends - Yesterday | Fashionfreax | Social Fashion Community for Apparel, Streetwear
right when i saw this pic, " awhhh ! " was the only word i can say...

Facebook
:)

Untitled
this is just so cute i can't help but smile like a mommy !

Untitled | via Tumblr
so my bebigels, ai misyuuuu !

Untitled
yeah, this just me. 

Tumblr
absolutely trueeeeeeeeeeee

Fact
i'd rather be a victoria secret model to my hasbennn

Miley Cyrus πŸ˜‚
i think miley just understand my feeling. ahahahah

Sweetdreams
baby good night, geudega jamdeun moseob dereobolkka~ 

My life..

p/s: i resemble the piccies. sorry for the long disappeared. ^^

credit to weheartit.com

Friday, 2 August 2013

Wordless Friday.

Assalamualaikum, sugarplums !


definitely the best thing eva !

Thursday, 25 July 2013

Keputusan UPU.

hai awaks. hiks. 

gedik enaf ? ok.

tumblr food
ah well, memandangkan perut ini asyik lapar je kan..

so di malam ( malam ke ? ) yg buta ini, ijinkan hamba mengapdet blog usang hamba. 

ekceli keputusan upu untuk STPM setaraf dah keluar lamaaaaaaaa dan aku seperti biasa dan kebiasaannya terhegeh-hegeh nak updet kekeke. 10 ke 11 haribulan hari tu dah keluar which is dalam 2 3 minggu lepas ( tak bape ingat -,- ).

ALHAMDULILLAH ! AKU BERJAYA DAPAT TEMPAT KAT UNIVERSITI ! yeay for meeee ! *throw confettis*

IJAZAH SARJANA MUDA SAINS KOMPUTER DENGAN KEPUJIAN ( KEJURUTERAAN PERISIAN ), UNIVERSITI MALAYSIA SARAWAK

new life waiting ahead. dah nak belajar degree dah diri ini. cepat betul masa berlalu. so sesiapan nak order sumpit kek lapis ikan masin buaya sampan jejaka berambut mangkuk dah buleh ghasenye inbox beta kahkah

*batuk batuk* hambarkah jenaka beta ? 

ok btw, insyaAllah, engineer-to-be

if ALLAH wills it... ^^

Sunday, 30 June 2013

Segmen bloglist Julai & Ogos By Cik akak

Assalamualaikum. *tayang gigi*


klik banner kalau nk join ! 

Simple But Awesome Giveaway! By NabilaMedan



Giveaway Terbaru Daripada NabilaMedan!!
Tamat Pada 1 Julai 2013
(Tekan Banner Untuk Sertai!)


Wednesday, 26 June 2013

Lagu yg dah agak lama, tapi aku suka.

Assalamualaikum !

kadang-kadang aku rasa aku noob gila sebab lagu yg dah lama pemes aku baru nak dengar kahkah

ahh persetankan ke-noob-an hamba. *flip shawl*

dah lama dah aku pikir nak buat entri ni, tapi tak terbuat sebab blur bila nak ingat lagu-lagu yg aku suka. mulanya ingat nak letak lagu-lagu ni as background music utk blog ni tapi memandangkan aku blog ni tak ramai pembaca ( eh ada ke pembaca ? ) , aku taknak lah lagu-lagu yg aku rasa best tu 'halau' pembaca aku drpd melepak kat blog ni haa

sebab kenkadang lagu yg kita suka tuu tak semestinya org suka. khennnn...

Love Light - CN Blue


sejak belajar kat matrik laa aku terrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrjebak dengan kpop ni haa. tapi aku bukan die hard fan kpop, aku just layan lagu-lagu n drama kpop yg best jee. first time dengar aku mcm " apak best giloo bole tak lagu ni !!! " hah pastu iteww donlod lelaju lagu niwww. *wempitz*. lagu ni dah lama dahh, tahun 2010 kalau tak silap. 

jangan salah sangka dulu kay, group ni bukan jenis menari tuu tapi diorang main instrumen. yg siyesly aku rasa cool gila sebab lagu-lagu diorang banyak yg genre rock. k sila DENGAR. kalau nak tengok translation lagu ni, sila terjah SINI.

Fool - Juniel ft Jung Yonghwa


lagu ni dah lama jugak. tahun 2012 punya lagu. Juniel n Yonghwa ni penyanyi bawah label yg sama which is the fnc entertainment. Yonghwa tu pulak vokalis band CN blue n Juniel ni penyanyi solo. since kat video yg aku letak kat atas ni dah siap dengan translation, so maybe korang dah boleh paham sikit sikit kot keheheh. enough with the membebelss mari DENGAR.

Mirrors - Justin Timberlake


hah lagu ni baru lagi. tahun 2013. tapi masa aku dengar tu lagu ni bukan dalam kategori baru kuar daripada oven lagi tapi aku kemain semangat waja cakap kat kawan aku ni lagu baru. dia cakap, " wey lagu ni dah lama. kau duduk togo ke acane selama ni ? ". pastu aku pun " mana jalan tar ?! aku nak seret muka. " 

since banyak lirik dalam lagu ni yg tak berapa jelas , so aku bagi link INI untuk korang. kalau ada yg perasan, JT jarang ada lagu baru tapi once dia ada lagu baru, memang best best lagu dia. btw, JT makin hensem heheheh. k mari DENGAR.

Suit & Tie - Justin Timberlake ft Jay Z


lagu ni pun lagu tahun 2013. best ! pastu the way JT menari sambil nyanyi kat mic tu aku rasa cool gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! boleh tengok lirik dia kat SINI kayyy

Sorry Seems To Be The Hardest Word - Blue


lagu ni aku tak ingat tahun bila tapi apa yg aku pasti lagu ni memang dah lama gila. boyband ni dah berpecah pun. suara Lee Ryan memang sedap gilaaaa. haa Lee Ryan yg banyak jerit tu. kehkeh. lagu ni still jadi lagu fav aku even dah lama. sila DENGAR yeee.

k tu je yg aku mampu ingat setakat ni. kat entri lain aku letak bebanyak okai kekeke.

p/s: ' DENGAR ' tu bukan penekanan mahraj k hahah ok ini tak lawak.

Friday, 24 May 2013

So there's a thing that we call DREAMS......

Assalamualaikum, gaisssssss :D

soghi lahh. kenkadang macam terlupa jugak diri ini ada blog, 

kenkadang macam banyak je rasa nak tulis kat blog ni, tapi selaluuuuuu ended up tak tulis pape.

well, aku pun manusia biasa apa *flip jambul*

dah lama sebenonye nak buat entri pasal impian ni. semorang pun ada impian. jangan nak membohong cakap takde impian or cita cita bagai sebab alangkah kauorang bangun dari tido tetibe nak makan sambal belacan jamie oliver buat pun impian kayyyyyyyy

ufufufuuuu propa sangat uolsss jamie oliver buat sambal belacan XD

tak salah ada cita cita, tak salah kalau nak berangan tahap ekstrim macam mana pun asalkan ada usaha kan ? topik pasal cita cita @ impian ni besau. bukan terhenti setakat dream job jee tapi meliputi apa yg kau orang nak sesangat dalam hidup. so tu dah jadi LIFE GOALS. GOALS are made to be archieved, aite ? :)

so i've been dreaming about these things for a while....

1. pusing keliling dunia sebab makanan ! *drool*

Large

masa kat matrik dedolu (macam dah lama sgt je kuar matrik =='), cikgu bi aku tanye le 1 kelas tentang cita cita @ impian ni. sampai turn aku jawap, aku cakap aku nak pusing 1 dunia sebab aku nak makan. diulang, MAKANNN. kena gelak jugak tapi peduli apa aku kekeke. i found out it is very interesting to visit the world as you can widen ze knowledge + experience different culture of living + of course you can MAKAN all the way you like !!! hahaha aku lah kaki melahap *gelak besar sambil tepuktepuk perut*. 

aku jenis frequent eater tapi dalam amount yg sikit sebab aku cepat kenyang. bila aku sedar baju mcm dah sempit, mak + kengkawan aku cakap " amende yg gemuknyeeee ? " so aku assume macam tu greenlight untuk aku makan dan makan lagi hahahah. lain negara, lain budaya. so of course makanan pun lain lain. kalau boleh aku nak pergi negara asal yg cipta makanan mcm spaghetti , pizza, sushi etc etc sebab aku nak rasa sendiri orang negara tu bikin.

kalau duit aku dah berkepuk nanti, paris pun macam best kan ? :D

2. shop till drop ! 

Large

kalau dah namanya pompuan macam pelik pulak tak suka shopping. nak nak yg umur macam aku ni heheheh. aku lahir dalam keluarga sederhana pulak tu anak sulung, aku kena la paham akan kesederhanaan tu kannn. aku nak nanti aku boleh shopping sesuka hati aku n op kos guna duit sendiri w'out hesitating about bajet lari hahaha. 

of course, barang girly yg aku nak ada nanti mcm makeup stuff yg aku tau aku takkan boleh beli sekarang (if you know wat i mean), merasa pakai baju designer hebat , ada koleksi handbag n kasut2 sendiri yg semua nya disusun kat 1 bilik khas untuk aku jee. hehe tamak tak tamak tuu XD insyaAllah kalau ada rezeki, merasa lah aku nak ada semua benda ni :) 

kadang-kadang shopping ni bukan the matter of boros, tapi lebih kepada self-pampering. tak salah pun kalau nak nikmati hasil usaha sendiri :)

tapi semua yg aku nak ni perlukan ongkos yg sangat vanyakk :O so aku memang takde cara lain selain usaha dan tawakal. 

Allah swt tak kejam. Dia akan makbulkan doa aku. :')

Thursday, 9 May 2013

keburukan kacang soya.

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai *dalam satu napas*

masa kat matrik, kalau aku kesiangan time hari kuliah memang aku terus g beli ayak gedegang soya.

ayak gedegang tu air tin yg beli kat vending machine. kan bila dah tekan nak air yg mana, nanti dia jatuh bunyik dia ' gedegangggg ' gitewww kekeke


gambar n info ni aku dapat dari SINI

sebabnya kalau dah lambat tu, memang tak sempatlah nak menapak g kafe. soya jela yg boleh buat aku rasa kenyang sikit. 

tapi tapi tapiiiiiiiiiiiiii, sebenarnya soya ni lebih banyak buruk daripada baik nya..

Antara keburukan kacang soya:
  • Meningkatkan risiko penyakit barah payudara (breast cancer) di kalangan wanita.
  • Berupaya mempengaruhi dan melembapkan minda/otak.
  • Punca kepada proses pertumbuhan luar biasa untuk bayi dalam kandungan dan kanak-kanak.
  • Mengandungi hemaglutinin yang mengakibatkan sel darah bercantum sesama sendiri.
  • Mengandungi goitrogen yang mengkibatkan fungsi tiroid menjadi lemah.
  • Tinggi kandungan natural toxin iaitu antizat (perencat enzim) yang menghalang penyerapan tripsin dan enzim lain yang diperlukan tubuh untuk proses penghadaman.
  • Wujud unsur heavy metal toxic di dalam tubuh badan, dan ia boleh menyebabkan nyanyuk.
Kajian menunjukkan kacang soya mengandungi satu bahan kimia yang menyerupai hormon estrogen. Bahan kimia ini jika diambil berlebihan mampu mengubah perkembangan seksual / sexual development.
FAKTA: 2 gelas susu soya sehari, dalam masa sebulan, adalah cukup untuk mengubah masa kitaran haid wanita!

FAKTA: Dikatakan, bayi yang diberi minum susu berasaskan soya menghadam phytoestrogen dari kacang soya, seolah-olah bayi tersebut menerima 5 biji pil perancang dalam sehari! Pergh!

FAKTA: Pada 1991, penyelidik Jepun melaporkan bahawa penggunaan soya serendah 30 gram sehari atau 2 sudu makan, untuk sebulan, boleh menyumbang kepada peningkatan hormone tiroid, yang menyebabkan kanser tiroid.

Kacang soya mengandungi satu susunan fotokimia iaitu komponen yang aktif secara biologi yang terhasil dari tumbuh-tumbuhan yang mengagumkan dan susunan yang paling menarik ialah satu chemical bernama isoflavone (komponen sebatian kimia yang dikaji dapat melegakan symptom menopous, mengelak kanser, memperlahankan kadar osteoporosis dan mengurangkan risiko penyakit jantung.)

**Peringatan!! Pengambilan susu soya buatan sendiri adalah tidak digalakkan kerana kemungkinan besar anda akan terdedah kepada kesan negatif kacang soya yang tidak diingini

so dah tau ni better tak payah consume langsung soya ni k. :)

Entri rojak plus sikit comparing matrik dengan form 6.

Assalamualaikum, gaisssss

dah seminggu lebih since hari last kat matrik.

n yg paling brrr nyewww, iteww teringat-ingat katil itewww kat matrik yg itewww tak bape nak cinta tuu. 

adakah ini yg namanya cinta ? *tetibe*

Large
hengseng pulak matsaleh nin.

ghasenye dah lama kemain tak mengarut kat sini. ehh jangan sangka baik sangat, bukan taknok hapdet sebab bz belajau, tapi tapi tapi sebab malasssss~ssssssss. ni pun stil taktau nak tulis apa, aku main beduk je ni. bolehlah kalau setakat nak dapat anugerah entri rojak *mata ke atas, hidung pun turut ke atas*.

in the previous entry i did write about encik crush :) so aku assume aku dah takde apa apa feeling kat dia even sampai sekarang aku ngaku dia je lelaki yg sukses buat aku rasa nak jadi lagi baik. so babai hencik crush, saya nak move on. :)
Large
aku rasa zaman matrik aku jauh lagi seronok daripada zaman sekolah. masa baru habis sekolah pun takdelah aku angau sangat kat sekolah aku sampai teringat-ingat mcm aku ingat kat matrik ni. boleh tak nak cakap aku tak suka sekolah ? kekeke certain masyarakat yg baru pencen sekolah memang tak prefer matrik. katanya susah, tak boleh bawak.

tapi tapi tapiiiiiiiii, instead of pertaruhkan masa depan kat form 6, lebih baik pertaruhkan masa depan kat matrik. it's not that i'm being so narcist about form 6, tapi dah banyakkkk bukti kat sekeliling aku yg dah buat aku fikir betapa tak berbaloi-baloinyeww lepaskan tawaran matrik tu untuk form 6. 

kalau tak silap, form 6 dah pakai PBS (penilaian berasaskan sekolah) kan ? apa yg aku nampak, kawan aku mcm makin terbeban. 

aku harap ayat aku ni takde offend sesape sebab aku takde niat nak meng-offend pongg :)

so pada manusia-manusia yg terlalu banyak negative thoughts pasal matrik, believe me that place is not as bad as you think. jangan percaya cakap-cakap manusia yg berenti separuh jalan je kat matrik tu, sebab kau orang takkan jumpa point positip pon dalam hujah-hujah diorang.

chaitt, hujah.... =..=

kawan aku ada cerita, ada kawan dia sanggup tak mohon matrik langsung sebab dia fikir dia tak boleh bawak plus katanya susah kemain. kalau tak silap, dia cakap macam ni kot " kau ni dah kenapa nak g matrik ? susah dowwww ". bunyi mcm mempertikaikan pun ada jugaa.  at the end dia end up study kat kolej swasta sebab tak dapat tawaran buat diploma. so i was like " vattt ? dia pandai kotttt weyyy !!! ". and bolehlah kita assume juga yg semua ini rejeki dari Allah SWT. andddd mohon jee apa apa, kes dapat tak dapat or susah tak susah tolak tepi dulu. 

plus, jangan berlagak gaiss. :)

sakit hati jugak dengar cerita dia. yelaa, belum apa apa dah mengutuk macam tu kan..

Large

tapi alhamdulillahh, cukuplah aku cakap yg pointer-pointer kami nin ok. sebenonye kalau ada budak matrik yg grad dengan ponter 2.00 ke bawah, percayalah bahawa manusia itu bapak pemalas kat matrik. 

agak-agak batch baru dah masuk ke tak ek ? tetibe rindu rumah kedua aku tuu :'(

Sunday, 3 February 2013

Gua rabun. Lu ? *muke pecah rumah

Assalamualaikum. *smilinggggg

firstly, nah. 

598650_10151394626103826_747919111_n_large
curik kat sini. k gambar ni takde kena mengena pun dengan entri harini wakahkah

sebenarnya harini nak membebel pasal spectacle. hah ? taktau spectacle tu hok mende ? 

378920_239489999447726_203208589742534_722566_1940372317_n_large
ni hah mende alah spectacle tuu. =='

aku pakai spec dah lama. since darjah 5. sekarang aku dah 19 hah kira lah berapa tahun. heheh

and apa yg aku menyampah, power spec aku asik naik setiap tahun. plus aku taktau cara nak baikkan mata aku. see, Allah tarik nikmat ni slow slow. :'( moral values: jagalah mata anda dengan baik *kesat hingus

aku dapat hobi baru jugak time rabun ni hahahah. aku dah start minat kompol spec mata. first time aku pakai spec dedolu aku pakai yg bingkai besi nipis tu. punye la aku sayang mende alah tu sampai dah patah pon aku salotep jewww. boleh bayangkan selekeh acanoo aku dulu ? hahaha

lepas tu, aku tukar spec. bingkai full warna hitam. aku sayang jugak spec tu. ah semua spec aku la aku sayang ! pastu aku tukar spec lagi, yg tu kat bingkai part mata tu warna hitam ( besi ) n kat bahagian tempat sangkut kat telinga tu plastik ( k aku perosak bahasa ) warna merah n putih. 

apa yg aku nyampah pasal besi ni, cepat karat. pastu warna dia cepat pudar and nanti terkopek kopek. ciss buruk. 

yg sekarang aku pakai, full bingkai plastik warna hitam. syera cakap aku nampak skema. ciss bedebah ko syera hahahah.

memang dah tak boleh hidup kalau takde spec. kalau ada yg gegedik nak test spec aku, memang aku tak bagi. first sebab aku taknak diorang rabun. second, aku memang tak suka tanggal spec. sepanjang perjalanan menjadi rabun ini ( ciss puitis bena ), adik adik aku rajin jadi pakar mata tolong check kan kadar kerosakan mata aku ni. *hah ? kadar ? k aku skema* 

dik, gua rabun, bukan buta.

adik: kak, kau nampak tak ni nombor berapa ? *jari tunjuk nombor dua
aku: dua. woi kau ingat aku buta keeee ??!!! 
adik: hahahahahkakhakakkahbahagahahhah 

asdfghjkl punya adik. =..=


Saturday, 2 February 2013

Kecelaruan apa-mahu-diapdet.

Assalamualaikum anta anti sekalian.

eh kenapa pakai anta anti pula ? 

*kecelaruan identiti

200678_408037245950420_1592011315_n_large

lama dah tak hapdet mende alah blog ni. blog, gua rindu lu. :D

taktau nak cerita apa. padahal tepu otak aku ni dengan cerita cerita. sampai taktau nak mula dari mana. dari hal kawan sampailahh ke jantung hati. ya otak ini sarat dengan muatan cerita. ciss tidakkah terlalu puitis bahasa ini ? *muntah hijau

let me start with FRIENDS first. :)

hidup kat matrik, memang nak taknak kau kena bergantung dengan kawan. means, bukan terlalu bergantung tapi kena bergantung. sebab kita takde mak ayah kat situ. seriously zaman matrikulasi memang best. best sangat. 

another 9 weeks and le semester 2 is over. yes, over. aku tak paham kenapa sesetengah org siap cakap macam ni lagi " tak sabar aku nak berambus dari sini ". like seriously tak sabar ? aku kemain sedih bila pikir nak keluar dr situ. 

ohh ya sistah n brader yg tengah tungguh result spm tuu, jangan percaya suara suara sumbang cakap hidup kat matrik tak best or belajar cepat tahap anak dewa or susah ape semua. 

INI SEMUA POYOOOOOOO !!! POYOOOOO ! :D

Tumblr_mhla0avh5t1s460nmo1_500_large

kawan, aku sedar kita makin jauh. tapi aku tak jumpa cara nak cakap. aku biarkan je sebab aku rasa aku pun punca kita makin terjarak. aku taktau apa punca kau terasa dengan kami. 

aku senyap sebab orang straightforward macam aku ni, memang selalu boleh tersakitkan hati orang. tapi kalau aku senyap pun kau makan hati macam ni, aku dah taktau nak buat apa dah.

kalau nak diikutkan, kau merajuk bagai ni minggu exam kan ? kau seperate dengan kitorang sebab nama kau tu initialnye kebawah sangat. normallah kalau tak rapat macam biasa. 

tweet tweet kau lately ni buat aku terfikir, kitorang ke yang kau maksudkan ? sampai macam tu teruk ke kau umpamakan kitorang ? kalau kitoranglah yg kau maksudkan, kau kejam. sumpah kau kejam. 

kau sedar aku pun terasa hati dengan kau ? kau tahu semua tu ? aku tak rasa kau tau pon. :)
aku tak kata aku baik, tapi sejahat aku pon, aku cuba jadi pendengar yg baik. and on top of it, aku tak rasa aku ada kawan pon kat situ. 

Tumblr_mhko8vkvtv1qh77fdo1_500_large

sudah sudah cerita sedih mari cerita pasal kechentaan hatiku. cesss kechentaan hahah

ini cerita tentang someone. *senyum sambil kelip2 mata

nak letak gambar tapi takkan aku nak letak eh kekelingan apakah ini hahah

hari jumaat petang, aku merantau sampai blok E sebab nak pas kerja kat muna. 

then muna cakap something yg aku taktau kenapa dah buat aku sayang. eh pembetulan, makin sayang. Alhamdulillah, belum nampak tanda tanda salah pilih. :)

awak, saya tak pernah lupa. even dalam doa sekalipun. awak, saya jelesss awak rapat sangat dengan classmate awak macam tu. awak, saya happy bila orang orang sekeliling tak pernah cakap benda buruk pasal awak. 

kalau ALLAH taknak buang perasaan ni, saya cuma mampu doa yg ALLAH bagi saya sayang awak dgn SEDERHANA. :')

p/s : Rindu.