Sunday, 3 February 2013

Gua rabun. Lu ? *muke pecah rumah

Assalamualaikum. *smilinggggg

firstly, nah. 

598650_10151394626103826_747919111_n_large
curik kat sini. k gambar ni takde kena mengena pun dengan entri harini wakahkah

sebenarnya harini nak membebel pasal spectacle. hah ? taktau spectacle tu hok mende ? 

378920_239489999447726_203208589742534_722566_1940372317_n_large
ni hah mende alah spectacle tuu. =='

aku pakai spec dah lama. since darjah 5. sekarang aku dah 19 hah kira lah berapa tahun. heheh

and apa yg aku menyampah, power spec aku asik naik setiap tahun. plus aku taktau cara nak baikkan mata aku. see, Allah tarik nikmat ni slow slow. :'( moral values: jagalah mata anda dengan baik *kesat hingus

aku dapat hobi baru jugak time rabun ni hahahah. aku dah start minat kompol spec mata. first time aku pakai spec dedolu aku pakai yg bingkai besi nipis tu. punye la aku sayang mende alah tu sampai dah patah pon aku salotep jewww. boleh bayangkan selekeh acanoo aku dulu ? hahaha

lepas tu, aku tukar spec. bingkai full warna hitam. aku sayang jugak spec tu. ah semua spec aku la aku sayang ! pastu aku tukar spec lagi, yg tu kat bingkai part mata tu warna hitam ( besi ) n kat bahagian tempat sangkut kat telinga tu plastik ( k aku perosak bahasa ) warna merah n putih. 

apa yg aku nyampah pasal besi ni, cepat karat. pastu warna dia cepat pudar and nanti terkopek kopek. ciss buruk. 

yg sekarang aku pakai, full bingkai plastik warna hitam. syera cakap aku nampak skema. ciss bedebah ko syera hahahah.

memang dah tak boleh hidup kalau takde spec. kalau ada yg gegedik nak test spec aku, memang aku tak bagi. first sebab aku taknak diorang rabun. second, aku memang tak suka tanggal spec. sepanjang perjalanan menjadi rabun ini ( ciss puitis bena ), adik adik aku rajin jadi pakar mata tolong check kan kadar kerosakan mata aku ni. *hah ? kadar ? k aku skema* 

dik, gua rabun, bukan buta.

adik: kak, kau nampak tak ni nombor berapa ? *jari tunjuk nombor dua
aku: dua. woi kau ingat aku buta keeee ??!!! 
adik: hahahahahkakhakakkahbahagahahhah 

asdfghjkl punya adik. =..=


3 orang buat demo:

luqman zakaria said...

dulu luqman pakai spek ..tapi skg dah xpakai..paksse je mate..kesian pulak mate nih.T__T

Puteri Hana said...

sama la,,saya raun jugak,,tapi rimas pakai spek...kadangtu pakai lens,,

Yuyu Ashari said...

Luqman : jgn camtu. Nanti mata lagi teruk :)
Hana : yuyu takut nak pakai lens. Tapi mcm nak try pakai :(