Thursday, 9 May 2013

Entri rojak plus sikit comparing matrik dengan form 6.

Assalamualaikum, gaisssss

dah seminggu lebih since hari last kat matrik.

n yg paling brrr nyewww, iteww teringat-ingat katil itewww kat matrik yg itewww tak bape nak cinta tuu. 

adakah ini yg namanya cinta ? *tetibe*

Large
hengseng pulak matsaleh nin.

ghasenye dah lama kemain tak mengarut kat sini. ehh jangan sangka baik sangat, bukan taknok hapdet sebab bz belajau, tapi tapi tapi sebab malasssss~ssssssss. ni pun stil taktau nak tulis apa, aku main beduk je ni. bolehlah kalau setakat nak dapat anugerah entri rojak *mata ke atas, hidung pun turut ke atas*.

in the previous entry i did write about encik crush :) so aku assume aku dah takde apa apa feeling kat dia even sampai sekarang aku ngaku dia je lelaki yg sukses buat aku rasa nak jadi lagi baik. so babai hencik crush, saya nak move on. :)
Large
aku rasa zaman matrik aku jauh lagi seronok daripada zaman sekolah. masa baru habis sekolah pun takdelah aku angau sangat kat sekolah aku sampai teringat-ingat mcm aku ingat kat matrik ni. boleh tak nak cakap aku tak suka sekolah ? kekeke certain masyarakat yg baru pencen sekolah memang tak prefer matrik. katanya susah, tak boleh bawak.

tapi tapi tapiiiiiiiii, instead of pertaruhkan masa depan kat form 6, lebih baik pertaruhkan masa depan kat matrik. it's not that i'm being so narcist about form 6, tapi dah banyakkkk bukti kat sekeliling aku yg dah buat aku fikir betapa tak berbaloi-baloinyeww lepaskan tawaran matrik tu untuk form 6. 

kalau tak silap, form 6 dah pakai PBS (penilaian berasaskan sekolah) kan ? apa yg aku nampak, kawan aku mcm makin terbeban. 

aku harap ayat aku ni takde offend sesape sebab aku takde niat nak meng-offend pongg :)

so pada manusia-manusia yg terlalu banyak negative thoughts pasal matrik, believe me that place is not as bad as you think. jangan percaya cakap-cakap manusia yg berenti separuh jalan je kat matrik tu, sebab kau orang takkan jumpa point positip pon dalam hujah-hujah diorang.

chaitt, hujah.... =..=

kawan aku ada cerita, ada kawan dia sanggup tak mohon matrik langsung sebab dia fikir dia tak boleh bawak plus katanya susah kemain. kalau tak silap, dia cakap macam ni kot " kau ni dah kenapa nak g matrik ? susah dowwww ". bunyi mcm mempertikaikan pun ada jugaa.  at the end dia end up study kat kolej swasta sebab tak dapat tawaran buat diploma. so i was like " vattt ? dia pandai kotttt weyyy !!! ". and bolehlah kita assume juga yg semua ini rejeki dari Allah SWT. andddd mohon jee apa apa, kes dapat tak dapat or susah tak susah tolak tepi dulu. 

plus, jangan berlagak gaiss. :)

sakit hati jugak dengar cerita dia. yelaa, belum apa apa dah mengutuk macam tu kan..

Large

tapi alhamdulillahh, cukuplah aku cakap yg pointer-pointer kami nin ok. sebenonye kalau ada budak matrik yg grad dengan ponter 2.00 ke bawah, percayalah bahawa manusia itu bapak pemalas kat matrik. 

agak-agak batch baru dah masuk ke tak ek ? tetibe rindu rumah kedua aku tuu :'(

1 orang buat demo:

ezyra daniel said...

sye pon tak mohon matrik gak..ramai ckp susah..at last sye msok kolej swasta..haha,tp memang tu pon sye aim dari dlu..msok U or matrik byk rule tk suka haha..beljar mne2 pon ok...asal kan niat tu betul, :D