Friday, 24 May 2013

So there's a thing that we call DREAMS......

Assalamualaikum, gaisssssss :D

soghi lahh. kenkadang macam terlupa jugak diri ini ada blog, 

kenkadang macam banyak je rasa nak tulis kat blog ni, tapi selaluuuuuu ended up tak tulis pape.

well, aku pun manusia biasa apa *flip jambul*

dah lama sebenonye nak buat entri pasal impian ni. semorang pun ada impian. jangan nak membohong cakap takde impian or cita cita bagai sebab alangkah kauorang bangun dari tido tetibe nak makan sambal belacan jamie oliver buat pun impian kayyyyyyyy

ufufufuuuu propa sangat uolsss jamie oliver buat sambal belacan XD

tak salah ada cita cita, tak salah kalau nak berangan tahap ekstrim macam mana pun asalkan ada usaha kan ? topik pasal cita cita @ impian ni besau. bukan terhenti setakat dream job jee tapi meliputi apa yg kau orang nak sesangat dalam hidup. so tu dah jadi LIFE GOALS. GOALS are made to be archieved, aite ? :)

so i've been dreaming about these things for a while....

1. pusing keliling dunia sebab makanan ! *drool*

Large

masa kat matrik dedolu (macam dah lama sgt je kuar matrik =='), cikgu bi aku tanye le 1 kelas tentang cita cita @ impian ni. sampai turn aku jawap, aku cakap aku nak pusing 1 dunia sebab aku nak makan. diulang, MAKANNN. kena gelak jugak tapi peduli apa aku kekeke. i found out it is very interesting to visit the world as you can widen ze knowledge + experience different culture of living + of course you can MAKAN all the way you like !!! hahaha aku lah kaki melahap *gelak besar sambil tepuktepuk perut*. 

aku jenis frequent eater tapi dalam amount yg sikit sebab aku cepat kenyang. bila aku sedar baju mcm dah sempit, mak + kengkawan aku cakap " amende yg gemuknyeeee ? " so aku assume macam tu greenlight untuk aku makan dan makan lagi hahahah. lain negara, lain budaya. so of course makanan pun lain lain. kalau boleh aku nak pergi negara asal yg cipta makanan mcm spaghetti , pizza, sushi etc etc sebab aku nak rasa sendiri orang negara tu bikin.

kalau duit aku dah berkepuk nanti, paris pun macam best kan ? :D

2. shop till drop ! 

Large

kalau dah namanya pompuan macam pelik pulak tak suka shopping. nak nak yg umur macam aku ni heheheh. aku lahir dalam keluarga sederhana pulak tu anak sulung, aku kena la paham akan kesederhanaan tu kannn. aku nak nanti aku boleh shopping sesuka hati aku n op kos guna duit sendiri w'out hesitating about bajet lari hahaha. 

of course, barang girly yg aku nak ada nanti mcm makeup stuff yg aku tau aku takkan boleh beli sekarang (if you know wat i mean), merasa pakai baju designer hebat , ada koleksi handbag n kasut2 sendiri yg semua nya disusun kat 1 bilik khas untuk aku jee. hehe tamak tak tamak tuu XD insyaAllah kalau ada rezeki, merasa lah aku nak ada semua benda ni :) 

kadang-kadang shopping ni bukan the matter of boros, tapi lebih kepada self-pampering. tak salah pun kalau nak nikmati hasil usaha sendiri :)

tapi semua yg aku nak ni perlukan ongkos yg sangat vanyakk :O so aku memang takde cara lain selain usaha dan tawakal. 

Allah swt tak kejam. Dia akan makbulkan doa aku. :')

2 orang buat demo:

JungRara said...

haha...best tu pusing satu dunia to find the best meal kan...lagi2 kalau tengok astro ch 707, bila diorang travel n try local food..meleleh je air liur..hihi

Yuyu Ashari said...

Jungrara : yup ! Memang best sesangat ! Channel mknn mcm tu dah jd fav channel yuyu dahhhh ! :D