Sunday, 3 February 2013

Gua rabun. Lu ? *muke pecah rumah

Assalamualaikum. *smilinggggg

firstly, nah. 

598650_10151394626103826_747919111_n_large
curik kat sini. k gambar ni takde kena mengena pun dengan entri harini wakahkah

sebenarnya harini nak membebel pasal spectacle. hah ? taktau spectacle tu hok mende ? 

378920_239489999447726_203208589742534_722566_1940372317_n_large
ni hah mende alah spectacle tuu. =='

aku pakai spec dah lama. since darjah 5. sekarang aku dah 19 hah kira lah berapa tahun. heheh

and apa yg aku menyampah, power spec aku asik naik setiap tahun. plus aku taktau cara nak baikkan mata aku. see, Allah tarik nikmat ni slow slow. :'( moral values: jagalah mata anda dengan baik *kesat hingus

aku dapat hobi baru jugak time rabun ni hahahah. aku dah start minat kompol spec mata. first time aku pakai spec dedolu aku pakai yg bingkai besi nipis tu. punye la aku sayang mende alah tu sampai dah patah pon aku salotep jewww. boleh bayangkan selekeh acanoo aku dulu ? hahaha

lepas tu, aku tukar spec. bingkai full warna hitam. aku sayang jugak spec tu. ah semua spec aku la aku sayang ! pastu aku tukar spec lagi, yg tu kat bingkai part mata tu warna hitam ( besi ) n kat bahagian tempat sangkut kat telinga tu plastik ( k aku perosak bahasa ) warna merah n putih. 

apa yg aku nyampah pasal besi ni, cepat karat. pastu warna dia cepat pudar and nanti terkopek kopek. ciss buruk. 

yg sekarang aku pakai, full bingkai plastik warna hitam. syera cakap aku nampak skema. ciss bedebah ko syera hahahah.

memang dah tak boleh hidup kalau takde spec. kalau ada yg gegedik nak test spec aku, memang aku tak bagi. first sebab aku taknak diorang rabun. second, aku memang tak suka tanggal spec. sepanjang perjalanan menjadi rabun ini ( ciss puitis bena ), adik adik aku rajin jadi pakar mata tolong check kan kadar kerosakan mata aku ni. *hah ? kadar ? k aku skema* 

dik, gua rabun, bukan buta.

adik: kak, kau nampak tak ni nombor berapa ? *jari tunjuk nombor dua
aku: dua. woi kau ingat aku buta keeee ??!!! 
adik: hahahahahkakhakakkahbahagahahhah 

asdfghjkl punya adik. =..=


Saturday, 2 February 2013

Kecelaruan apa-mahu-diapdet.

Assalamualaikum anta anti sekalian.

eh kenapa pakai anta anti pula ? 

*kecelaruan identiti

200678_408037245950420_1592011315_n_large

lama dah tak hapdet mende alah blog ni. blog, gua rindu lu. :D

taktau nak cerita apa. padahal tepu otak aku ni dengan cerita cerita. sampai taktau nak mula dari mana. dari hal kawan sampailahh ke jantung hati. ya otak ini sarat dengan muatan cerita. ciss tidakkah terlalu puitis bahasa ini ? *muntah hijau

let me start with FRIENDS first. :)

hidup kat matrik, memang nak taknak kau kena bergantung dengan kawan. means, bukan terlalu bergantung tapi kena bergantung. sebab kita takde mak ayah kat situ. seriously zaman matrikulasi memang best. best sangat. 

another 9 weeks and le semester 2 is over. yes, over. aku tak paham kenapa sesetengah org siap cakap macam ni lagi " tak sabar aku nak berambus dari sini ". like seriously tak sabar ? aku kemain sedih bila pikir nak keluar dr situ. 

ohh ya sistah n brader yg tengah tungguh result spm tuu, jangan percaya suara suara sumbang cakap hidup kat matrik tak best or belajar cepat tahap anak dewa or susah ape semua. 

INI SEMUA POYOOOOOOO !!! POYOOOOO ! :D

Tumblr_mhla0avh5t1s460nmo1_500_large

kawan, aku sedar kita makin jauh. tapi aku tak jumpa cara nak cakap. aku biarkan je sebab aku rasa aku pun punca kita makin terjarak. aku taktau apa punca kau terasa dengan kami. 

aku senyap sebab orang straightforward macam aku ni, memang selalu boleh tersakitkan hati orang. tapi kalau aku senyap pun kau makan hati macam ni, aku dah taktau nak buat apa dah.

kalau nak diikutkan, kau merajuk bagai ni minggu exam kan ? kau seperate dengan kitorang sebab nama kau tu initialnye kebawah sangat. normallah kalau tak rapat macam biasa. 

tweet tweet kau lately ni buat aku terfikir, kitorang ke yang kau maksudkan ? sampai macam tu teruk ke kau umpamakan kitorang ? kalau kitoranglah yg kau maksudkan, kau kejam. sumpah kau kejam. 

kau sedar aku pun terasa hati dengan kau ? kau tahu semua tu ? aku tak rasa kau tau pon. :)
aku tak kata aku baik, tapi sejahat aku pon, aku cuba jadi pendengar yg baik. and on top of it, aku tak rasa aku ada kawan pon kat situ. 

Tumblr_mhko8vkvtv1qh77fdo1_500_large

sudah sudah cerita sedih mari cerita pasal kechentaan hatiku. cesss kechentaan hahah

ini cerita tentang someone. *senyum sambil kelip2 mata

nak letak gambar tapi takkan aku nak letak eh kekelingan apakah ini hahah

hari jumaat petang, aku merantau sampai blok E sebab nak pas kerja kat muna. 

then muna cakap something yg aku taktau kenapa dah buat aku sayang. eh pembetulan, makin sayang. Alhamdulillah, belum nampak tanda tanda salah pilih. :)

awak, saya tak pernah lupa. even dalam doa sekalipun. awak, saya jelesss awak rapat sangat dengan classmate awak macam tu. awak, saya happy bila orang orang sekeliling tak pernah cakap benda buruk pasal awak. 

kalau ALLAH taknak buang perasaan ni, saya cuma mampu doa yg ALLAH bagi saya sayang awak dgn SEDERHANA. :')

p/s : Rindu.