Monday, 30 January 2012

yuyu ~

hais korangs. hes hes.


me with lisa. taken at UiTM shah alam. 


a lil facts about me. :)


1. 'yuyu' maksudnye, ikan yu kuase dua. haha, tak2. 'yuyu' tuh nama masa kecik, bukan maen reka2. makcik aku cakap ada sorang budak dulu salah sebot 'nurul' jadik 'yuyu' , sometimes dia panggil 'yoyoi' jugak. so, hampir sume orang panggil aku 'yuyu' instead of 'nurul'. 


2. aku bukan orang yg pelupa. yeah, kedengaran macam masuk kereta sorang n tolak sendiri, tapi ianya betol ! bukti, aku stil ingat hari aku ponteng sekolah time darjah 2. 


3. kalau terserempak ngan aku, aku berani bet, mesti korang cakap aku sombong. tapi aku tak sombong pon. i love making friends. :)


4. aku takut gila dengan katak. walaupon dia kecik comel2 pong memang aku takot ! i hate love you , katak.


5. aku tak suke menunggu. nanti aku start bebel sorang2 n muke masam. then aku marah, n aku banyak diam bile aku marah. 


6. aku cume cerita kisah hidup dengan orang2 yang aku dah kenal lama je. n aku bukan jenis suke canang kat dunie pasal prince charming aku. hewhew. tapi, sekarang aku single. 


7. susah nak demam. bukti, dah nak dekat dua tahun tak kena demam. alhamdulillah. :)


8. aku selesa dengan jamban rumah aku je. hehe. kalau pergi mana2, aku mesti tengok jamban dia dulu. so , sebab tu la aku kurenggg suke nak pi camping2 n jangan ler nak ajak2 aku, memang aku takkan pergi. 


9. aku tak reti bawak moto. kali terakhir aku bawak moto, aku eksiden dengan pokok puding. haha. moto aku cantik je kat tengah2 pokok tu. tapi ari tu aku tengok pokok tu, da normal balek. thank god, kalau tak aku rasa bersalah seumur hidup. haha.


ni la aku, tak sebagus korang pong. :)

Sunday, 29 January 2012

keluar.

hey kepams busuk. hehe.


i pakai kotex, aww ! u ?


aku taruk gambo 'pampers' tu ade motip sebenonye. ngehngeh. tadi aku terpakse keluar carik bende alah kat atas ni. yela kan, musim moon-is-coming-to-me camni. u know. haha.


stok pampers da abis, so kena la beli. aku menapak je sebab rumah aku dekat sangat ngan jusco tu. ok, kat sini nak carik barang2 untuk masak western memang senang, tapi yang tak boleh belah, nak carik kelape parut kemain susah dia. 


aku nak cite pasal 'pampers' kan ? hehe, termasuk tajuk lain pulaks. hehe. aku masuk jusco  tuh, amek troli n start carik 'pampers'. troli tu penuh dengan 'pampers' je. da bayar, aku blah. agak segan jugak la kan, ramai mamat ensem tapi tangan aku bawak 'pampers'. ya ampun, rasa nak guling2 kat tanah ! haha.


nota buntut: jangan beli bende tu banyak2 lagi. nyahaha.



Saturday, 28 January 2012

perihal cintan beroks.

when i checked in my dictionary just now for ' cintan beroks ' words, i found some gud answer for u, my dear schooling-guys - takkan kekal.


ye aku tipu. takde kamus pong kat dunie ni yg hebakk sebegitu ghoper. kalau ade pong, mesti aku yg cipte. muhaha. eh, cam da lama tak gelak terabor sebegitu rupe.


the boy: "siapa ituuuuuuuu ?? " , the girl: " coba tekaaaaaaaaaaaaaaa !! "


aku sebenonye geli tengok budak2 baru nak naik ni wat relationship ngan paweks n maweks diorang. it was like ohh-silekan-tengok-gepreng / bopreng-saye. sumpah geli. pastu update status wow-sweet-gila yg pada orang2 cem aku ni tengok rasa nak muntah kaler pelangi. 


cinte zaman sekolah memang takkan kekal. nak bukti ? orang yang paling dekat ngan aku yg dulunye sebok bekap awek dia time kena kutok sekarang benci gila vavi kat si ex dia tuh. punce ? takde punce kot. katanya just mesej n cakap nak putus. hey, vat iz diz mann ? hehe. aku yg dulu cam berkenan, teros rasa macam nak merejam that girl. hello, hot sangat ke ? ter-emo pulaks. haha.


nak kekalkan friendship macam sebelom kapel memang susah. tak payah jauh2, aku pong benci nak mati kat ex aku. just wait for your real mr / mrs right. orang yg tak kapel tu jauh lagi cool dari yg kapel. aku cakap cenggini bukan sebab aku single, tapi memang orang yg tak kapel tu cool, nak wat cemane. hehe. bila pikir2 balik, ini pon salah satu cara nak dekatkan diri dengan tuhan. sanggup ke nak tanggung dose selame korang kapel tu ? tell ya, bende tak elok tu senang je nak buat. 


p/s: semua orang kene main nasihat2 ni. even pelacur sekalipun yg nasihat, amek dari sisi baik. takyah cakap " alah kau, solat pong lobang2 ade hati nak sekolahkan aku ". kalau nak tunggu orang betol2 baik datang nasihat, memang makin kurang la total orang yg beriman. 

Friday, 27 January 2012

mengigau story.

hoihoiyahoi. hehe.




macam tajoknye, nak cite pasal mengigau. aku enjoy tengok orang mengigau, nak2 kalau adik aku yg mengigau. jahat aku ni. hehe. 


bile mengigau, konfem bile bangun tido dah tak ingat mimpi ape yg buat kite sampai ngigau tu ek ? siyes sampai sekarang aku blur pasal tuh. aku rasa adik aku ni ade penyakit mengigauitis. hehe.


antara scene ngigau adek2 aku yang paling aku ingat:

1. ade sekali aku suruh dia bangun n pindah tempat tido. dia bangun, merapu2 jap pastu dia meniarap kat lantai, wat gaya terbang sambil cakap, " bu, terbang bu, terbaaannngggg ! ". aku dah tak dulik hape dah, aku bantai gelak kat situ jugak. gawat, gawat.


2. time scene dia ngigau yg kedue ni dia tengah tersadai kat ruang depan, tido cam orang kaye. kaki kiri letak kat lutut kanan. dia ngigau , dia merapu cam ni, " belikan pan pen pon pan pen. . . " . sumpah aku tak paham. baru belajar bahasa togo agaknye. parah, parah.


3. yang ngigau kali ni, adek aku yg nombor due pulak. time tu da lewat malam, mata aku buang tebiat pulak xnak tido. sekali adek aku leh nyanyi lagu hape ntah. pastu dia leh cakap, " cancananaaaaa, rempiiittttttttttt ! ". sebab orang dah tido la aku gelak slow2, kalau tak, memang dah golek2 aku gelak.


4. ni kes aku pulak ngigau. aku bangun, adek aku cite. time ni kecik lagi. dalam darjah 3 kot. aku ngah demam panas. tido kat ruang depan. mak n adek2 aku sume ade la kan kat situ. sat agi aku leh bangun, wat style otromen n cakap " otromeeennnnnnn ! ". then baring balek, sambung tido. pastu bangun balek , amek kusyen, pergi kat mak aku n cakap " nah bu, hadiah ". yg pelik, tau pulak aku mak aku kat mana. hadoi ~


ni jela yang aku ingat, setakat ni, aku still suke tengok orang mengigau. haha. best hobby ever !

Thursday, 26 January 2012

pes kopi.

salamat pagi ! * ejaan salah memang in sekarang :P *



menurut kamus dewan versi aku, pes kopi berasal daripada ayat copy and paste * sleng orang british *. i'm extremely tired n exhausted to use dat skema sentence, so i did mine. pes kopi. * hyperbola tak hingat * 


enough of merepek-ing. entry aku ari ni aku kopipes kat fb je. ade terkeluar kat news feed aku, aku kaut n campak kat sini. 


contact lens ka adek manis ? so cute la.


jum reminisce balek masa kecik2 dulu ? zaman2 rambut kobis ( yg cam jessie j tu ), time mak kite duduk kat belakang n sikatkan rambut pastu kalau dia tarik kuat sangat kite jerit, n makan bersuap. 


pernah buat ni tak masa kecik dulu ? pernah ennnn ?


bukak kipas meja, cakap depan kipas sebab nak dengar suare bertukar. hahaha, ni dulu keje aku ni. cakap ngarut2 depan kipas. suare bertukar jadi makin excited nak cakap. dah macam bunyi kipas kapas terbang dah suarenye.


naik kereta, tengok bulan n ingat bulan ikut kite. rasa macam noble person je bile ade bulan ikot. haha. pastu cakap kat adik, " weh, bulan tu ikot kakak. buekkkk ! ". 


naik basikal, boleh lepas handle sambil kayuh tu da rasa ohsem sangat la. pastu lalu depan bebudak lain. diorang usha cam admire je. pastu masuk semak, rumpot all over the body. yes, itu aku. haha.


bila van milo free tu datang, eksaited nak ambik. pas ambik sekali, menyamar jadik orang lain sebab nak ambik lagi. ni masa sekolah rendah. aku pelik, apsal la takde satu van milo pong nak datang time sekolah menengah. ish2. milo mak buat n milo van tu padahal sama jek, tapi aku pelik asal diorang buat rasa lagi sedap. milo kangkang ke ?


lukis burung gune hurup 'v'. kalau lukis kat kertas lukisan tu memang penuh satu kertas lukisan tu dengan burung. 


lukis matahari kat penjuru atas kertas lukisan or antara 2 bukit. aku selalu buat matahari tu ade mata n senyom. alah, cam dia senyom kat aku la sebab berjaye buat dia dalam bentuk yg paling gojes. 


tutup fridge slow2 sebab nak tengok lampunye mati. selagi tak puas ati, selagi tu la bukak n tutup bende alah tu sampai kene bebel ngan ibu. haha.


p/s: time kecik dulu aku ade pernah tanye kat adik aku. aku panggil dia abang. " bang, ko ingat tak time ko kat dalam perot ibu dulu ? aku tak ingat la ". erkkk ~

Wednesday, 25 January 2012

saya suke sekolah, tapi sekolah dah tak suke saya.

assalamualaikum.


ayat macam budak darjah 1 ! buat kat karangan SPM, konfem2 penande tu nangis. hehe.


tah sekolah sape2 jela aku sebat ni.


sape tak suke pergi sekolah kan. masa tu jela dapat jumpe kepams2, dapat belajar same2. memang best. macam baru semalam masuk tadika, tup2 dah kuar sekolah dah. cehh, tak sedar dulu macam nak gile abeskan sekolah. =.='


dulu time sekolah, aku suke gile time2 ni: 

rehat ! time dah bunyi loceng rehat sume cepat2 kuar lepas ucap time kasih kat cikgu. masa form 5 kelas aku pakai tikar, so kene double speed lah nak kuar tu. hey , masa itu emas ! haha. nak pakai kasut lagi dah 1 hal, pulak tu makanan terhad n pengetua memang kedekut gila nak bagi rehat lama2 ! time tu dah tak ingat dah umur berape, yg tau cume nak sampai kat kantin cepat2 n beli makanan banyak2 ! kadang2 siap main lari2 lagi. pembetulan disitu, aku rasa bukan kadang2 kot, tapi selalu. hehe. dah dapat makanan tu rasa cam ohsem gila la kan. yela, orang lain sibuk beratur, kite dah dapat makanan. ingat nak tunjuk makanan kat sume budak yg berbaris tu. kang kalau kena tampar, senyum je. 



bye cigu, nanti esok kitorang datang lagi ! ( kalau tak malas )


balik. peh, ni lagi best. istilah home sweet home memang best lah ! hehe. time waktu balik berjuta riban kali lagi best sebab aku boleh makan, makan, n makan without any guilty feelings at all. kalau kat sekolah, aku dok belakang sekali. chances nak makan sorok2 tu memang beso la kan. tu je keje aku tiap2 hari. hehe. aku lagi suke mak aku masak dari dok ngadap makanan cik kantin tu je. time nak naik moto lagi aku dah tanya mak aku masak ape. punye la eksaited macam baru kuar gua jek. aku rasa kalau ade cikgu yang saje lambat2 kan waktu balik memang patot pon kalau anak murid dia buat demo. ngehehe. 


cikgu mesyuarat / takde. aku rasa kalau kat buku peraturan sekolah takde peraturan dilarang panjat bangunan dan menjerit, aku nak je buat. dah sampai bumbung, pukul2 dada macam gorila tu lepastu cakap " i'm fgheeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!! ". time2 camni kalau takde cikgu masuk memang konfem2 kitorang buat gosip berjemaah. gelak sama2 cam nak pecah perotss. kadang2 kitorang study jugak, baca buku ke. tapi kalau dah sekejap2 bercakap, balik2 ulang baca perenggan yg sama je la. last2, tutup je buku tu. sodaqallahul'azim. hehe.




time PJ. apesal la ek bile dah sekolah menengah ni waktu PJ kalau boleh nak pendek2 je ? ad tu sampai taknak bagi PJ langsung ! time kat padang ni la waktu nak menjerit n terkinja2 pong. nak buat aktiviti satu murid satu sukan, tapi waktu PJ nye 40 minit je. kat indon, padang sekolah diorang sikit punye cantik. asal padang sekolah aku cam padang jarak padang tekukur ? haha. pastu ada lagi latihan sukan. peh, rasa cam nak guling2 atas jalan tar je bile dengar cikgu umumkan ada latihan sukan. 



kesimpolannye, saye suke akan bende ni je kat sekolah. terima kasih. 

Friday, 20 January 2012

i dont know what to put as title so let just proceed to the content.

Assalamualaikum. 


i dun know how to react when i knew about a thing that i should be happy when i heard that.


siape kata hidup ni tak adil. buktinye, aku dah dapat keadilan yang aku patut dapat dulu2 lagi. ALLAH, the most almighty n the most precious had kindly gave me that. thanks to Him.




cuma nak cakap ni jela, lain kali, jangan nak menyalak sesuke hati kat orang yang tak salah. see, u've already got your payment kan ? poor you.

impression itu pentings.

assalamualaikum. 


hahaha ( gelak bangge smbel cekak pinggang ), lihatlah dunie ! aku dah jadi pompuan !


tajuk entry aku ni aku nganjing someone sebenonye. cikgu bm aku masa form 4 dulu. dia selalu cakap, " impression itu penting ! ". aku pon tak paham, padahal nak buat karangan je tu. kene impression segala bagai. layan jela. pastu time dengar cite dia nak pindah, rasa macam banyak gile buat dose ngan dia. haha. then baru kitorang tau dia suruh buat itu ini untuk our own good jugak. yang tak boleh blah, budak yang selalu kutok2 dia boleh nangis gile gaban time ari dia nak pindah tu. setengah mati aku gelakkan dia. haha. 


back to the tajuk la kan. mak aku selalu cakap pompuan tak boleh pandang remeh soal impression ni. dulu aku selalu cakap gini, " buruk2 kat luar, tapi kat dalam mau kasik baik maa ". tapi bile pikir2 balik macam dah tak relevan pulak. fitrah semua orang la kan suka tengok bende cantik. kalau kak fatin liyana yang gojes gila tu lalu depan aku, memang konfem aku usha dia sampai out of the frame. terasa seperti lesbian sebentar. haha. 


penting untuk korang dress up kemas2 without jadik skema. orang mat saleh cakap, breathtaking. :). mekap pong natural2 je kan. meh aku share sikit camne nak buang bintik2 itam kat muke. masker muke tau ni !


all u need are:
1. beras kunyit
2. kunyit hidup
2. lemon / limau nipis
3. madu 
4. plain water


firstly, beras kunyit tu korang goreng. tapi goreng jangan taruk minyak ! nanti jadik beras 
goreng ! erk ~ goreng dengan kunyit hidup tu sekali. bile beras tu dah jadi kaler cam perang2 camtu korang dah boleh angkat dah. 


second, tunggu sejuk sikit. lepas tu, korang kena hancurkan beras tuh jadi macam serbuk. yela, takkan nak men baling2 beras tu kat muke macam tepung tawar. hampeh tak jadik pape nanti. haha. korang boleh kisar beras n kunyit tu kat dalam blender or nak tumbuk gune lesung batu. 


thirdly, kalau nak terus pakai masker tu, letak la perahan lemon / limau nipis tu dengan madu n plain water sikit. jangan letak sampai jadik cair macam kuah asam rebus tau ! limau boleh kecikkan liang pori, madu boleh elak kena jangkitan bakteria. taruk kat muke macam biase. takleh cakap2, senyum2 kambing sume memang tak boleh ! nanti kedut ! hehe. tunggu sampai kering n boleh la basuh. bila nak basuh tu, urut2 la muke tu dulu ngan mask tu k.


so, masker ni function nye banyak. boleh haluskan kulit muke sebab kite gune beras. ni kire nye macam skrub kasar la. sebab dia bukan sepenuhnya jadik air. so bile pakai skrub kasar camni, tak boleh gosok kasar kat muke kuat2. nanti kulit nye boleh injured. 


p/s: aku dah lama gune mask ni. :)

bebel-ing.

assalamualaikum. saya, yuyu dengan ini mahu membebel.


banyak nak bebel, tapi tak tau nak start dari mana. 




ok, aku tulis ni bukan nak gebang satu dunie or burukkan sape2 or bajet cun/ bagus. feel free to click the pangkah symbol on the sudut kanan skrin anda. haha, rojak ! aku tak kisah pon trafik blog aku tak setinggi korang2. hewhew.




aku start ni dulu lah !

lelaki desperado.






semalam aku online fb tengah2 malam atau awal pagi la kata orang. macam biase, orang yang online memang ciput jela time ni kann. bile manusie2 yang online ciput, so tendency untuk orang yang online memilih kome sebagai teman chat mesti ade punye. tak caye ? ah, ko pi buat sendiri sana. heuhuehau. yang menegur aku malam tuh lelaki, memang tak pernah2 nak menegur tetibe baek pulak nak tegur aku. 




sorry la, aku memang sarkastik orangnye. tapi bertempat la kan. ok, back to the guy. aku tak suke type lelaki yang tulis cenggini, " hye, nak kenal bley tak ? ". aku tak selese dengan orang macam ni. sejak azali lagi aku nyampah ngan jantans camni. my reply, memang aku perli dia habis2. aku akan layan chat sape2 sekalipun selagi beliau2 tak meloyakan jari n mata aku. ingat tekak je ke boleh loya ? pastu mintak nombor. aisimenn, kau ingat aku pompuan gampang ke. aku taknak bagi sebab aku bukan type yang senang bagi nombor kat tah mana2 jantan tah. dia pakse aku. desperate gila fafi. malu la wey jadik laki camtu ! 






si kambing dummy.








'kambing' tu refer pada sorang perempuan. ok la aku bagi nickname 'kambing' kat dia kan, sebab kambing tu mulia la sikit, daging dia pon kalau buat rendang memang sedap. well, ok la kan daripada aku tulis a*****. 


ape cite ntah attack2 orang kat fb. dia paranoid kot. i tell u la, pompuan yang carik gaduh ngan orang sebab jantan tak gune, memang tahap sengal. siyesly, kesian sangat kat awak wahai perempuan. well, kalau berani sangat la kan, datang la rumah kite. tau2 ! kecik tapak tangan, padang bola saya tadahkan. 


hopefully, that kambing read this entry. ngahaha.

Tuesday, 17 January 2012

macam mana nak pakai eyeliner

hye korang. aku nak share sumthing la kan. jom baca la kan. *banyak noh kan.



ok macam mana nak pakai eyeliner. aku pon baru berjinak2. aku google2, n terjumpe la info nih. mana tau, berguna untuk korang2 kan. awas , ini untuk perempuan je. :)





suke tengok kening dia. sampai sekarang, aku taktau lagi ape bentuk muke aku. 


FYI, kalau pakai eyeliner kat bahagian atas mata, penampilan kite boleh nampak gojes and absolutely fresh. kalau yang mata dia memang kecik , boleh la buat wing2 untuk kesan lebih dramatik. 


untuk mata kelihatan lebih bulat:

eye liner

gunakan eyeliner untuk menggariskan mata (memang la kan). mulakan dengan yang paling dekat dengan hidung and garis sampai bahagian luar mata. tebalkan garisan n buat "wing".


untuk mata kelihatan lebih bujur:

eyeliner

kebanyakan orang2 expert cakap kalau nak buat mata camni kena start dengan garisan yang halus pada bahagian mata yang paling dekat dengan hidung tuh. lepastu tebalkan garisan kat bahagian tengah kelopak mata tu n lukis macam biasa sampai bahagian luar mata.


untuk mata kelihatan rapat dengan mata lagi satu: 

eyeliner

lukis satu garisan tirus bermula dengan garisan yang tebal pada bahagian mata yang paling dekat dengan hidung dan semakin menipis di bahagian luar mata. teknik pakai eyeliner camni i think sesuai untuk sepasang mata yang jaraknye memang jauh2.


untuk mata kelihatan jauh dengan mata lagi satu:

eyeliner

start buat garisan macam biasa, dari dalam ke luar bahagian mata. tebalkan garisan pada bahagian luar mata n panjangkan garisan ke atas sikit. ni untuk mata yang kedudukannye dekat2 la kot.


untuk mata kelihatan lebih besyaaaa:

eyeliner

lukis garisan yang sekata pada bahagian atas dan bawah mata. teknik pakai eyeliner macam ni jugak boleh buatkan mata korang nampak lebih dalam dan galak. 


hope tips ni dapat tolong korang cipta gaya. hehe. as a grown up girl, aku pon taknak terlepas untuk nampak cantik. tak salah nak mekap, tapi jangan mekap untuk nampak cantik di mata lelaki. tu da salah nokk ! mak tak suke tau ! mekap sampai ubah muke tuh konfem2 la salah kan. so, pada2 la. perempuan kena la pandai jaga diri. kerana dirimu begitu berharga. aww !

credit to: wild about make up


Saturday, 14 January 2012

apa-ke-ikan nye kau ni ?

selamat sejahtele n salam satu malaysia. wa sebagai pedagang anggur paling owsem abad ini mau lu semua nyanyi lamai2 ( ramai2 ) sama wa. alah, lagu iklan libena tu ! dali new zealand, kebaikan padat sekali. owyeahhhh ! * bunyi cengkerik





kami tak perlukan mulut itik utk kelihatan ohsem. 






gambar kat atas tu anggap aje la macam lalang yek. ehem. balik kat topik semase, bebelan aku kali ni datang ikhlas dari hati yang murni. lembut bagai kapas. indah bila sudah diterokai. puihhh ! geli ketiak ! aku baru selongkar fb, jumpe la wallpost2 yang tak berape nak setim.


"perhatian, aku tak suke hati aku disakiti."


canggih sungguh ayat beliau. jelas, tepat, padat dan mutakhir. nak tanye la kan, ade ke orang suke ati dia sakit ? so, tak perlu la nak update status kurang pandai macam ni. memang la suke ati kau nak update status tah pape, sebab dah terang2 kat kotak tuh tulis 'what's on your mind?' kan. tapi, ianya cukup annoying. aku tak la bagus noh, tapi at least aku bagus sikit la dari dia kan ? haha. *perasaan semata2




i'm tellin' u, the best way to avoid yourself from updating status @ embarrasing yourself like that is not to involve in ANY relationship until you meet the right man that can take care of you. bile dah jumpe mr. right tuh of course la takde saket2 ati nih. kan3 ? 


Thursday, 12 January 2012

me miss u. i hope u know.

yeah, ini memang fandi othman. 


fandi othman pakwe aku. okayy aku tipu. ini entry jiwang, just a sad thought of mine. feel free to leave my page if u don't like it.


aku tak admire sangat pon kat dia nih. aku admire kat baddrol bakhtiar. hee~ motif aku letak gambo nye fandi othman ni sebab a man, which i ever loved him looks the same as dis above guy. suke ati nak percaya ke tak, but believe me, i have no intention to be proud of myself by getting an ex muke macam dis above guy.


ape yang buat dia sama macam fandi ? everything. yang paling ketare, warna kulit n hidung. lobang idongmu tetap menjadi pojaan hatiku. haha. ape cite admire kat lubang idong, isi je penuh. *troll face. aku start ingat balik kat that guy sebab ada sorang classmate aku ni (aku tau dia memang minat kat si fandi ni ) like satu wall photo fandi. n keluar pulak kat news feed. mule2 aku tak kenal pon siape, bile aku klik link nye, baru aku tau dia ni athlete. noob gila ~ bila aku belek gambo dia yang lain, baru aku perasan dia ni macam ex aku. i was like " whatt??, asal la mamat sengal2 ayam tu jugak yang aku kena ingat! "


kenapa aku tulis kat blog ? well, maybe sebab takde sape pon paham feelings aku kot ? aku malu nak tulis, tapi realitinya dia memang dumped aku. aku tau, kalau aku cerita pon memang kata2 benci je yang keluar dr mulut diorang. so, i decided to keep it myself. lagipon, aku bukan perempuan kaki publisiti murahan n aku bukan type yang suke publish love stories online. kecuali yang ini. facebook ? takkan sekali2.


yes, benci tapi rindu. kau tau macam mana ? kalau tau, bagus. hehe. aku pernah sayang dia n aku tau, perasaan tu tak mungkin boleh hilang macam tu je. kalau ada pun sekarang, maybe sisa je kot. dia memang caring, tak kedekut langsung. eh, ni tak bermaksud aku suke mintak duet dia. aku tak pernah n tak hadap langsung pon mintak duet orang lain. sebab dari situ, aku nampak macam tak mampu noh je nak ada duet. aku bukan bajet, tapi itu memang pendapat aku. dari dulu lagi. contoh, kalau sum1 to pecahkan balinghanjing aku, aku mintak dia ganti dengan balinghanjing jugak, bukan samsung galaxy tab. jelas2 disitu, SGT lagi mahal. harga SGT tolak dengan harga BH memang ada baki BANYAK gilek2 fafi kan ? so lebihnya tu dikira memintak duet orang jugak la kan ? macam tiada malu, n aku bukan perempuan gampang. ok, ini sudah menyimpang. 


gua pakai balinghanjing. lu ?



ini ? jauh ponggong dari api.


sumpah aku cakap, aku memang suke cara dia senyum. as same as fandi's. memang kitorang tak lama. n aku tak menyesal pun sebab aku bersyukur tuhan bukak mata aku. tak lama lepas break, dia get along dengan ex dia yang dia benci separuh mati sebab menghina dia. yang burukkan keadaan, ex dia hine dia like crazy sebab dah jumpe lelaki lain ! poor thing. lantak lah disana. i think sedap kot jilat ludah sendiri balik. ingatkan diri sendiri untuk mencuba.


yang paling latest, ex dia yang dah jadi awek dia balik tuh ada krisis dengan a friend of mine. aku taktau mana silap aku sampai aku kena 'sembur' dengan perempuan tu. macam harrreemmmmm. mulut beliau kalau diukur tahap kebacinannye tu memang akan kalahlah longkang indah water. jatuh reputasi company tuh sebagai loji ter'wangi' seantero country. adeh. ingin saya jelaskan sejelas2nya disini, saya tidak hadap dengan anda berdue ye. lagi2 balak anda yang useless lagi bengap tu. huh, tepat, padat dan mutakhir ayat aku. ni kalau tak paham2 jugak mau aku buat kenduri 7 hari 7 malam. makanannya, sup stokin aku yang dah sedekad tak dibasuh. gerenti terus banyak sel2 otak bersambung. aww !



 
LOL ! muhaha.


well, memang aku tak nafikan. aku stil rindu kat mamat yang aku sumpah seranah tu. me miss u. i hope u know.

Tuesday, 10 January 2012

sesedap rase nak buat bentuk L.O.V.E .

i love u, u love me . . lalala ~




jiwang bukan ? rasa seperti mahu terberak bile menengok ape yang ditulis di atas ? sile berbuat demikian dengan segera. *cakap macam promote iklan kat tb


actually, ite punye entry ni pasal yang macam tajuk tu la ! no kias2. heuhau. marcapada, zaman sudah makin maju. ah, rindu nak buat karangan skema. tak bosan ke asik lukis je bentuk love korang tu ? klise hoi, klise. haha. ini tidak kelakar.


jum usha2, mana lah tau kan, boleh praktikkan kat balaks. kot lah boleh meraung sebab terharu. 
































oh, i heart u bijik kopi. 



moh le kite minom milo sejuk.


buat simbol love gune tape memg sweet. teringat video klip just the way you are - bruno mars.


gune hanger pon voleeeeyyyyhhhh !


okay, ni jek. kreatif sangat. aku suke ! :)

credit to: billy info

Monday, 9 January 2012

jangan baca !

hello there ~ :)


actually, misi aku nak buat orang terase dah selesai ! hehe. amaran, jangan baca kalau tak suke entry berbaur emo.


ada macam ni tak muke dia ? hewhew.


entry ni refer pada entry 'imma heartbreaker'. memang aku tak nafikan, entry ni aku buat special untuk dia. jahat kan ? to the one who terase, pikir sekejap. ada orang lain ke yang berani tegur kau macam aku buat ? and aku rasa aku patut tegur sebab aku orang yang terdekat selain makbapak n family kau yang lain. well, kalau la kau rasa aku orang terdekat kau.


takde lain yang sorang kawan nak selain nak kawan dia tu berubah. bukan mengubah semua sampai kene jadik PLASTIK. ulang bunyik, PLASTIK. aku sayang kau, sumpah as a friend, memang aku sayang. sebab sayang lah aku tegur. aku taknak kau jadi manusia ignorant. kadang2 cakap2 orang tu pon kene pikir jugak. maybe orang mengate sebab salah kite sendiri. tak best la sayank asyik cakap ' peduli ape aku '. yes you must care about what people said to you. take the positive side. memang lah kalau asyik pikir pasal ape yang orang cakap kat kite takkan buat kite maju langsung, tapi aku tegur sebab nak majukan kau. terase macam fadzillah kamsah. huehauhe. 


ayat aku yang ke-4 tu eh yang buat kau terase ? aku mintak maaf. memang aku saje buat. aku jauh lagi terase dengan kau. tapi status aku kat fb tak pernah langsung berbau macam marah kat kau. tapi kau ? tadi aku baru bukak fb, ada la aku ternampak status kau yang paling latest. aku tau tu refer pada aku n aku tak kesah. aku buat blog untuk aku menulis ape yang ade dalam hati aku. nak ngate bende buruk tentang orang lain, bukan part of the list langsung. aku tak pernah langsung ade niat nak bukak aib kau. as a friend, aku cume care pasal kau. well, kalau kau rasa aku bawak pengaruh tak baik kat kau, feel free to unfriend me in fb or reality. i'm ok enough. :)




hari tu aku nampak kau keluar dengan manusie yang tersangat2 mulie perangai nye tu. dia dah buat kau macam2 kau boleh keluar lagi dengan dia ek. manusie tu plak senyum2 bagai kat aku. ye, memang la senyum tak perlu kata apa2, *nyanyi macam lagu senyum tu* , tapi aku tak hadap pon orang yang aku benci senyum kat aku. kau degil. aku tau aku bukan sape2, n aku bukan la baik na pon nak nasihat orang. dengar cakap aku, walaupun sikit. aku tak mintak banyak. aku tak suke tengok kau dengan dia. 


to the one who terase . . again, even yo words ever hurt me, i never publish it online. did u ever think about yo words, " kalau mesej orang2 yang tak penting macam KAU, bla . . bla . . " ? not my intention to ungkit, but rasa kecil hati tu memang tak pernah hilang sampai sekarang. ingat lagi tak time awak cakap ni. ? saye terus taktau nak cakap ape dah time tu, n saye diam n cover2 perasaan saye. did u ever think about my feelings ? :). kbai.


p/s: i'm bad n i know that. aku cuma taknak orang mengate yang bukan2 tentang kau. feedback yang aku dapat : ramai yang tak suke kau emo2 kat fb. aku tak tipu.

Friday, 6 January 2012

sorry ? sile naek lori please . .

hai reader(s) ! mintak maaf memang susah, kalau orang tu ego tinggi. bukan ego tinggi sebab pikap moto ego tinggi noh sampai tak mau turon ! anyway ~ boleh bayangkan ke pikap moto ego ? muhaha. sekarang da 2012, aku still minat lagu ni. and aku still suke tengok video dia. 


ehem~ jejaka2 dalam tu pulak memang jambu abes. melting woohhh ! *gatal. suare pon sedap. doploh bintang aku bagi. ok, korang kalau nak tengok video lagu ni, boleh tengok kat SINI tau. bawah nih lirik dia, nyanyi bio betol, baru dapat feel macam retis. puihh !

title: sorry seems to be the hardest word - blue ft. elton john.

(Sorry seems to be the hardest word)

What I got to do to make you love me?
What I got to do to make you care?
What do I do when lightning strikes me?
And I wake to find that you're not there?

What I got to do to make you want me?
What I got to do to be heard?
What do I say when it's all over?
Sorry seems to be the hardest word.

It's sad, so sad
It's a sad, sad situation.
And it's getting more and more absurd.
It's sad, so sad
Why can't we talk it over?
Oh it seems to me
That sorry seems to be the hardest word.

What do I do to make you want me?
What I got to do to be heard?
What do I say when it's all over?
Sorry seems to be the hardest word.

It's sad, so sad
It's a sad, sad situation.
And it's getting more and more absurd.
It's sad, so sad
Why can't we talk it over?
Oh it seems to me
That sorry seems to be the hardest word.

Yeh. Sorry

What I got to do to make you love me?
What I got to do to be heard?
What do I do when lightning strikes me?
What have I got to do?
What have I got to do?
When sorry seems to be the hardest word.

Wednesday, 4 January 2012

imma heartbreaker ~

adios. *eh, apekepeliks


budak bute bahase memang cenggitew. abaikan ~ takde kene mengene ngan tajuk pon entry aku kali ni. saje la aku nak membebel pasal orang baru berak break up. 


cantik kan ? credit to cik helena.



apesal ntah sekarang ni ramai noh yang putus cintan ek. musim ke ? huehuau. seriously sayin', orang baru putus cintan memang kelakar. korang punye habit memang lari menyimpang - nyimpang, menyasar - nyasar dari yang asal. eh, ape ke jadah nye banyak noh kate gande. 




aku pon tak nafikan aku pernah rasa down yang terpaling amat sangat. eh, gojes noh ea rosakkan bahasa. hehuahi. aku buat entry ni bukan nak offend orang tapi lebih kepade nak bukak mata a friend of mine n also for all of u, my fellow followers n bloggers yang singgah n bace. 


kalau korang rasa fakta ni betol, memang korang tengah angausawan.

1. semua status kat fb transform jadik jiwang nak mum-push. huehue. sepanjang2 cuti skul ni, banyak pulak lah ye status begitu. seriously sayin', i hate people who publish their love story online. macam mereke sahaja yang ada pakwe bukan ? aku yang dalam grup single mingle n available ni op koz la rasa status tu annoying gila. oh, maybe bukan aku sorang je yang rasa camni, most people i guess. haihh ! rase cam nak sound, tp kang jatuh la reputasi aku as a gud girl. muahaha. ok, masuk kerete sorong tolak sendiri. please, pikir maruah diri. think about the others. tak semua orang suke korang n bile da update status macam tu, orang akan dapat idea baru nak jaja cerite kau.


2. korang merapik tak tentu hala. desperate. patot ke cakap 'aku macam dah takde tujuan hidup, rasa macam nak mati'. whatthefish. statement paling sengal pernah aku dengar. hey, kid. wake up. jangan cakap macam orang pendek akal n kebudak-budakan. c'mon, your ex is not that great anyway. 


3. makan tak lene, tido tak basah, mandi tak kenyang. kalau aku tulis salah, diam2 je tau. trolololo. ni simptom basi. macam tak biase jek. haha.


4. mule carik teman2 untuk sesi menangis macam dalam jejak kasih. huhu. memang kite automatik akan carik sum1 untuk sesi menangis tugede - gede. tapi, jangan la buat kawan tu macam kawan time susah je. aku ada jugak kecik ati, but aku malas nak banyak bunyik. time sedih, IM , pastu lama baru stop. kalau tak sedih tu, hareeemmmmm. kalau kite mesej pon belom tentu dilayannye. takmo camtu lah yek. macam lupe bumi pulak. erk ?




sesungguhnya, *cehh ! orang baru clash memang pelik. funny sangat ! sumpah aku gelak gile2 bile aku bace status jiweng2 kat fb aku. ape ke jadah. 




p/s: sorry to say, saye kureng gemar status begitew. sile pegi parit. heh ? mulut, kalah longkang indah water. hehe. ok, cukup la tu merepek.

Tuesday, 3 January 2012

mbak ina gojes

dear mbak ina owsem,

i planned to write this post a long time ago, but the time is very6 jealous wif me, so i postpone sampai ari ni. *mate macam puss in boots


i would like to thank u for delivering me out from ur stomach. i know its heavy to carry me along with u in 9months. 
i also want to thank u for the hardness that u faced when u carried me in ur perot. i know it's not easy.
i also nak cakap thanks for cebok-ing my boon-toot n my tahee, suapkan saye makan and the most important is, halalkan la segale susu, kasih sayang, belaian, n tenage yang diperlukan while raising me up until i've transformed from a kid to a teenager
i also nak cakap tengkyu sebab jadi cikgu pertame saye yang ajo ABC , ALIP BA TA, doa makan, doa tido n tak lupe juge doa masok jamban yang saye suke masok tu.
i know i annoyed u a lot. please forgive me. :)


dear mbak ina gojes, 
u r the pretty-est, kind-est and the best woman that i've ever known from the day when i bornt until now n forever. i tell u, i'm willing to give my life to u and i hope that one day i am the one who die before u.


takde ayat lain yang lebih owsem nak cakap sebab anakmu ni perosak bahasa. huehau~


i love you so much ibu, happy belated birthday. may ALLAH bless u always


aku memang ade ciri2 promoter. tettt !




p/s: aku da wish mak aku da. 30th december 2011 genap 42 umo ibu. :)