Saturday, 24 November 2012

Love. Hate.

154341_391417107609967_1195180388_n_large
lawa kan ? *start enjin kete, teros g menipedi*

hai, i am yuyu. yuyu ashari. and i am back to put on some celotehs about ma life in my cikai blog. 

ok da nak abes cuti sem 1 baru nak updet blog. =='

tak kesah laa, blog haku. harhar. k sambung. 

...and this is about LOVE. puiiii. puiiiii. haha.

i've been stalking someone for ages ( lah sangatttt ! :D ). i've been working on stalking by myself and i'm proudly saying that i am an awesome stalker miahaha ! *gelak macam bos plissss*

macam mana nak start mengarut ni ek ? errr errr. ini entri tahap ke-jiwang-an ekstrim. sila sediakan baldi vanyak2 in case manalaa tau rasa nak muntah gila gila ke dan awas kepada yg sedang makan, anda mungkin akan terbelahak. 

benda benda macam ni, aku memang takk reti nak share dengan orang. maksud aku macam share pasal apa yang aku rasa. sebab aku tak reti ekspresikan sumthing dengan cara bercakap. aku kena tulisssss, sebab tu aku buat blog. kalau share pon, share dengan roomet. pasal terserempak time nak scan kad matrik kee, pasal ternampak dia menjoyah dengan kengkawans dia keee. macam tak penting gila harhar.

i love the way he treats other people. that's why i like him. 

apa yang aku nampak, dia layan semua orang baik baik. dia cool. dia tak kesah. pelik pun yaa, sebab jarang gila dengar suara dia. yelaa, kaum adam kalau dah start menjoyah kalah cik senah gonjeng kat warung. ok cik senah tolong jangan marah saya yaa. 

boleh dikira dengan jari berapa banyak kali aku dengar dia cakap kuat. suara dia pon aku taktau macam mana. macam mana muka dia senyum ? lagilah wallahu'alam. =='

satu je, aku rasa tenang bila port belakang dia time kuliah. aku rasa sejuk hati bila pandang dia yang aku tak berapa berani nak pandang tuu. buat buat paham jela kalau tak paham ayat aku tuu. hiwhiw. 

aku tak berani dalam banyak hal. aku tak yakin dalam banyak hal. kalau dia online fb, aku memang tak berani la nak tegur2. bila terserempak, memang aku buat muka se-kerek yang aku boleh biar dia takleh detect yang aku memang suka gila babeng kat dia. macam macam la yang aku tak berani !! nak pandang, nak senyum !! ishhhhh. 

serious aku suka kat kau hencik *****. :'(

p/s : tengs sebab taknak tukar pencil box utk aku. hahaha ! terharu wehhh, terharuuu !!!!! *nangis kegumbiraan sambil hembos hingus*

chaittt, tak habis lagi niiii. 

...and this is about HATE. 

not long ago ( cehh ), i had a guy whom i loved the most after Allah, Rasul n ze mommydaddy. we broked up and he did sumthing that made me hate him till i thought i cannot forgive himself till i die. it took me about half a year to forget that s***. 

now, le me is proudly sayin' that I AM TOTALLY OVER HIM. yeay for me ! :D

minggu lepas dia missed call. tengah2 malam. aku memang burung hantu, selagi belum pukul 2 memang aku tak tidur. so aku text la aku tanya kenapa missed call ? n dia cakap,

" SAJE, SEHAT ? KAT MANA SEKARANG ? "

perasaan nak men-tendang orang memang melebihi segele-gelenye time tuu. =='

aku cakap aku nak lost contact, dia degil. dia taknak. bukan salah aku kann ? *evil face please*

p/s untuk awak yg dah jadi girl ex saya tuu, cuba tanya dia betul betul, dia betul2 setia tak ek ? :)

aku dah tak larat nak benci orang, aku dah tak larat nak melayan cacian orang macam kau yg mungkin terlalu protektif sampai tergugat dengan aku yang super tak hot ni.

sebab aku busy layan orang yang sayang aku. aku busy usaha untuk orang yang aku sayang. :)

sumpah aku cakap, I AM ALREADY OVER YOUR BOIPRENNGGG. 

kalau lah kau boleh tengok betapa riaknya muka aku tulis ayat caps lock kat atas ni kann... :P 

Friday, 23 November 2012

Sorry sayang-sayang sekalian. :(

hai ! 

nak mintak maaf untuk peserta segmen abang e'raz yang dah terjah blog cikai ni. aku tak sempat lagi nak terjah sorang2. in shaa Allah, dalam masa terdekat ni okayyy. ^^

soryy korang. jangan pikir buruk okay. aku tak se-kerek tu sampai taknak terjah langsung blog korang. let's be friends ! :)

p/s yg takde kena mengena ngan post: baru perasan yg awak ada lesung pipit. btw, good night, have a nice sleep. sorry, saya nampak macam tak siyes. my heart do needs a break. :'(

Wednesday, 21 November 2012

SEGMEN ERAZ FADLI : Pencarian BLOGLIST

Assalamualaikum. :)

klik kalau nak join. tapi better join.

sempena hari peranakan blog abang eraz fadli ni, aku nak join segmen yg dia buat ni. dengan harapan boleh tingkatkan trafik blog. yelaa, aku kan amatur lagi. sobsob betul. *muka sedih please*

ok sila join. :D

Sunday, 18 November 2012

Contengan dari hati, ditaip oleh tangan.

Hai kailan kalian. *babai dgn penuh semangat waja*

Rindu gila babengs kat blog. dah lama tak dapat peluang nak updet laju laju dek kerana ke-suwey-an line berokbeng dan tak lupe jugak kerana line wapai yg tak sampai kat bilik C2.22 Kolej Matrikulasi Johor. =='

ni dah cuti sem. baru la dapat updet blog. cuti semester untuk matrik just 2 minggu je. takpe la, janji aku tak kojol kat rumah sebab kebosanan tahap ekstrim. eh apesal hyperbola sangat hewhew *garuk2 kepala sikit*.

banyak nak taip, sampai taktau nak start dari mana. ni pun macam terkial - kial carik huruf kat keypad netbook ( entah betul entah tak namanya keypad ==' ) . ok hyperbola lagi. 

nak mula dari VIRUS lahh. ni betul - betul pandemik punya virus ok. 

yaya si roomet. manusia yg bertanggungjawab bagi virus kat aku.

Awal2 sem kat matrik aku tengok dia selalu bukak cite running man jadah ni. aku pernah dengar orang sebut2 cite ni tapi tak pulak terasa nak tengok sebab mende alah running man ni korean. dengar je cite ni korean, aku malas nak layan. 

gary ! 


ni time episod 94. yaya gelak macam nak putus urat kentut tengok gambar haha time ni. 

Haha + Pororo = Haroro ! hahas.

First time tengok, sumpah mengilai-ngilai aku gelak. sampai jiran sebelah kat hostel mintak sekali cerita RM ni. nampak tak kehebatan aku mengilai tu ? nampak tak ? tak nampak ? k bai. *berdiri tegak sambil nyanyi lagu sedih*

sampai sekarang gian running man. k tengs yaya =='

Nak cerita pasal virus kedua. yang pastinya takde kena mengena ngan yaya roomet tu hah. 

virus kedua ni aku dah dapat lama dahhh. pastinya virus ini yang membuat makan tak lena, tidur tak basah dan semestinya mandi tak kenyang. boleh ? harhar. 

bila keluar satu tempat, n masuk satu tempat yg baru, macam2 jenis manusia yg kita akan jumpa. peluang macam ni lah yg kita kena rebut, sebab ini dikira sebagai pilihan. hidup dalam pilihan tu bagus, sebab kita akan berpeluang memilih untuk diri sendiri. dan kita jugak akan belajar untuk bertanggungjawab atas satu2 pilihan tersebut. 

ni falsampah aku. kau ada ? behehe. 

macam aku, aku pilih orang yg pakai pencil box corak stoberi. hahaha. ini bukan pondan ye, ini lembut yang penyayang + cool. aku pilih golongan yg sama macam aku; specky. aku jugak pilih orang yang sukses gila babeng buat aku terasa aku dalam populasi bantut, yang mana aku cuma separas bahu dia sahaja dan yang semestinya aku pilih orang yang suka pakai necktie warna merah. 

ini bukan apa yang aku nak, ini apa yg dah sedia ada. 

" asyik awak je tegur saya..segan saya.. "

ok 'saya' reply ea. ^^

" yela. tunggu awak tegur saya sama je macam tunggu cendawan kmj runtuh. "

p/s: aku pernah buat2 datang lab bio lambat semata-mata nak terserempak ngan kau, and guess what, timing aku betul. kita terserempak time tu. haha ! gila tak ?